Den hårda vägen, är den sanna vägen!!!


Publicerat den: 2007-05-02 [09:12:46]

Angående mitt inlägg om samhället igår natt vill jag förtydliga några punkter som jag håller stenhårt på. Mitt inlägg var absolut inte menad för att smutskasta någon från släkten, utan siktade in sig på mina åsikter och värderingar!

Om jag sårat någon, vill jag från djupet av mitt hjärta be om ursäkt för.

Kort och gott. Jag är ensam barn, kommer ifrån Bulgarien. Jag har bott här sedan 1989.

Mina föräldrar har aldrig levt på bidrag!  Något jag är oerhört stolt över och det tänker jag fortsätta med att hålla fast vid. Tiderna då var mycket svåra, men de tog sig igenom samhället med extra arbete och skola vid sidan om. Två starka människor, 4 starka armar och 4 starka ben. Det var allt de hade.

Jag har alltid blivit bortskämd med kärlek, mat och tak över huvudet. Med det är allt.

Familjen reser sedan länge ner till hemlandet för att kolla läget och få träffa släkt och vänner. Det är bland det bästa vi vet. Semester.

Fram tills jag fyllde 15 år betalades denna semester av mina föräldrar.

Sedan var det stopp med det. Hårdhandskarna började ta form allt mer ? och jag tackar gudarna för det. Med andra ord: Semester = Betala själv.

Jag jobbade som aktivitesansvarig på ett företag under sommaren för att kunna stå för min semester. Där efter följde jobb som att stå och steka burgare, sitta i kassan på ICA i 5 år, binda blommor i affären och jobba som undersköter fastän jag precis var leg. Sjuksköterska osv.

Jag har under min tid på högskolan fått hjälp av mina föräldrar med husrum, el och mat. Men det var deras val att hjälpa mig, något jag är oerhört tacksam för. Annars hade jag tagit LÅN, något 90% av studenterna tvingas göra. Men ett lån är just bara, ett lån.

Ett lån som man betalar tillbaka ? med ränta och hela baletten.

Alltså, studenthem, böcker, resor till och från skolan LÅNAR man till. Man får inga bidrag, som en del verkar tro. Man är berättigad studiemedel på 2200 kr, något som knappast räcker till mat under en hel månad. Men det är något som JAG som student är berättigad till, det är därför vi betalar skatt på 33 % av våran lön . . .

Man får ingenting serverat i detta land.

Det är ingen som bara ger dig något.

Jag som invandrare. Med andra ord. Svartskalle, med ett konstigt efternamn har avsevärd mycket svårare att klara mig i detta samhälla än andra. Då det kommer till att söka lägenhet, jobb osv. Det vet jag och det är inget jag dömer samhället för. Men, jag kräks på människor som inte har en aning om hur det är här att komma och yttra sig om hur bra Skandinavium är osv.

Skandinavium är bra. Jag vet det. Jag har faktiskt bott här i 18 år. Men, det ger mig verken mer eller mindre än mitt hemland. För att jag hade kämpat lika mycket där som jag gör här.

Mina värderingar, de jag håller stenhårt på är och de kommer alltid att vara det här:

Man får ingenting serverat i detta liv.

Allt som är DITT, har DU skapat SJÄLV.Allt du FÅR, är INGENTING som DU skapat.Är DU med och skapat det från FÖRSTA början, med andra ord: Gått den hårda vägen, så är det dina krafter, ditt svett och dina tårar som ligger och gror där inne.Det är DITT arbete och ingen annans.DÅ OCH BARA DÅ, KAN DU STOLT SÄGA ATT DU ÅSTADKOMMIT NÅGOT.No more, no less . . .

Kommentarer
Postat av: Anonym

det är ett tag kvar, alla hjärtans dag 09 som det verkar nu! är du gift?

2007-05-02 @ 15:09:36
URL: http://evelinastrand.blogg.se
Postat av: Anonym

ja det är ju bara små planering, men jag tycker det är kul! är ju bara 1,5 år kvar i augusti, och tiden går ju så fort =)

hur länge har ni varit ihop?
varit förlovade länge?

kram

2007-05-02 @ 16:45:51
URL: http://evelinastrand.blogg.se
Postat av: Anonym

dessutom har vi inte bestämt datum till 100 %, kan bli redan nästa sommar =)

2007-05-02 @ 16:46:48
URL: http://evelinastrand.blogg.se
Postat av: Anonym

jaha, var kommer ni ifrån? eller du?

alla hjärtans dag är på en lördag det året, så det passar ju om man tänker på gästerna =) vill ha en dag som betyder nåt, antingen årsdag eller liknande...men vill inte ha så många gäster, haha! ska ni bjuda många?

2007-05-02 @ 20:41:58
URL: http://evelinastrand.blogg.se
Postat av: sofia

bra skrivet här!

2007-05-06 @ 00:30:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin