Summering av 2008. Enjoy<3


Publicerat den: 2008-12-31 [11:21:29]
TACK alla läsare för detta år. Ett av de bästa i hela mitt liv faktiskt.

Det bästa 2008:
Vårat fantastiska bröllop.
Det sämsta 2008: Vovven som blir dödssjuk under bröllopsveckan :( Hypofystumören i min hjärna.
Lärdom 2008: Att även den bästaste vänskapen kan vara falsk.
Saknad 2008: Far-mor och Vasko och goda vänner i Varna.

Här kommer iaf en liten summering av 2008.
Enjoy.Januari:


Började året efter en vild fest hemma hos våra vänner M & J. Jag fortsatte min behandling hos sköterskan och sjukgymnasten med mådde dåligt av att behöva gå dit varje vecka. Började dock våga mig tillbaka till ett bra liv och det var mitt första steg mot rätt riktning!!! Vi sätter igång med bröllopsplaneringen ordentligt och hittar en flybolag som godkänner husdjur på flyget. På jobbet knegar man på som vanligt och tappar blodgivare efter blodgivare. Fredagen fortsatte att vara veckans bästa dag :)Februari:

Beställer våra fina servetter och gästbok till bröllopet.  Min vackra brudslöja beställs från USA och lyckan var gjord. Planeringen fortsätter. Jag bestämmer mig mer och mer för att våga mig tillbaka till ett vanligt liv igen och det går sakta men säkert fram. Darling och jag ser på första omgången av Melodifestivalen live här i gbg och jag får äntligen svar på att Skandinavium är inomhus :) hahaha.
Den 13 februari har det gått exakt fyra år sedan Hera gick under och Filko var tvungen att lämna detta jordeliv. Tungt.
Månaden forstätter med blodgivare, träning i massor och vin och taccoskvällar.Mars:

Vi bokar hotell Korall i Bulagrien där vi senare bor under en vecka. Ett vackert hotell där vovven är välkommen.
Vi pyntar inför den tidiga påsken och äter påskgodis i massor. Äntligen sätta sig på balkongen för ett glas vin och titta på solnedgången. Jag forstätter med bra mattider och hektiska träningspass.  Tidigt så här års upptäcker jag Tv 4 Guld och Dallas som jag förälskar mig i.
April:

April april - förutom att vi firade 2 år som förlovade så var april  en av de värsta i mitt liv. Jag åkte in med huvudvärk och kom hem med hjärntumör. Tack och lov så var den godartad men under en lång tid visste vi inte så mycket mer än att jag endast skulle få gå igenom en massa hormonprover och ännu mera röntgen. Tur i oturen.
Mamma åker till Bulagrien och stannar fram tills hösten. Nu börjar en tid då pappa kommer oss närmare och vi gör mysiga utflykter allihop.
25 april skriver vi under våra vigselpapper och blir man och hustru - endast på papper då :)Maj:

Maj var verkligen en av mina favoritmånader. Vi fortsatte med utflykter ute i det gröna och vinkvällar i massor, hahaha.
Den 17 maj på Norges national dag blir jag kidnappad och tjejerna har då satt ihop en alldeles underbar möhippa för mig. Vi spenderar dagen med spa, god mat och dryck och därefter dans hela natten lång.
Den 25 maj är det mannen tur att bli kidnappad och få uppleva sin svensexa. Där han bla. får bli utklädd till björn och senare under kvällen till hallick :)
Jag springer blodomloppet och är nöjd.Juni:

Vi börjar det ordentliga nedräkningen till Varna resan och njuter av alla fina dagar i gbg. Vi knåpar ihop musiken till vårat bröllop och längtar mer och mer. Älsklingen går mest omkring i blå - gula färger hemma och hejar på svenskarna under fotbollstiderna.
På jobbet har vi internationella blogivardagen och tappar på blod som aldrig förr. Jag börjar inse mer och mer att jag tyvärr, snart kommer att lämna dessa godingar på Droppen :(
I goda vänners sällskap går vi på ett alldeles underbart bröllop en varm sommardag och njuter av att semester äntligen börjat. Den 25 juni tar vi så äntligen planet ner till Bulgarien och bröllopsplaneringen är i hösta fart.Juli:

DEN 6 JULI BLIR VI MAN OCH HUSTRU i Varna Katedral och det är den lyckligaste dagen i hela mitt liv. Ett alldeles underbart bröllop där våra närmaste älsklingar fick följa oss åt. Bröllopsdagen var helt sannslöst perfekt och vi tackar gång på gång alla som gjorde dena dagen så vacker :)
Vi spenderar en vecka på vackra Korall och försöker få liv i vovven som tyvärr var sjuk under en tid nere i Bulagrien.
Väl hemma i Sverige börjar jag förbereda mig för sista månaden på jobbet och kommande utbildningen.Augusti:

Jag knegar på och köper skolbänk och laddar ner papper inför den kommande utbildningen. Mamma kommer så äntligen hem från Bulgarien och har med sig alla dvd från bröllopet och så den vackra boken som fotostudion knåat ihop.
Den 22 augusti vinkar jag hejs svejs till Droppen och har en helg på mig att slappna av innan skolan sätter igång den 25. Allvaret har precis börjat och jag har inte i min vildaste fantasi någon aning om vad jag precis i denna stund gett mig in på. Men barnmorskedrömmen startar här.September:

Pappa fyller år och vi firar honom :) Distansstudierna fortsätter här hemma och utbildningen ger verkligen svar på tal om hur krävande det ser ut att vara. Jag börjar knega på bemaning och spenderar några dagar och nätter borta från familjen. Jag åker till Norge och vantrivs :( blääää :(
Men eftersom darling och jag hade Spanien resan inbokad så blir det våran räddning inför den kommande hösten.
Den 25 september åker vi så till Spanien och får 5 fina dagar nere i värmen.Oktober:

Denna månad spenderas bland böcker och kunskap om nytt liv.
jag fyller 25 år och börjar ett steg närmare 30 :( I familjens och god vänners sällskap firar vi denna dag och inbokat på listan står så en Kiel resa den kommande månaden.
Jag forstätter med god träning och bra matvanor.
November:

Många tankar är inblandade denna månad. Jag tänker mycket på vänskap och mina relationer i övrigt. Börjar därmed sortera bland dessa.
Denna månad gör jag tre otroligt stora tentamen och klarar av dem. Lyckan är total.
Vi åker till Kiel under en hel helg i goda vänners sällskap där shopping och god mat och dryck gjorde våran helg.
Väl hemma firas första advent och hos våra grannar lyser adventsljusen.December:

Årets sista månad och denna månad får jag verkligen smaka på barnmorskeriet på RIKTIGT. Praktiken på förlossningen börjar och jag trivs som fisken i havet. Allt nytt ger mig dock stark migrän och vårens huvudproblem knackar åter på dörren :(
Vi julpyntar hemma och gör det mysigt inför julen. Jag knegar på bemaning några dagar innan jul och firar jul i släktens och familjens sällskap. Underbart.
Idag är det som sagt Nyårsafton och den ska vi fira med familjen och vänner.

GOTT NYTT ÅR SÖTNOSAR OCH TACK FÖR DETTA ÅRET.


Sista veckan på 2008.


Publicerat den: 2008-12-29 [11:32:02]
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOD MORGON SÖTNOSAR!!!!

Vilken härlig dag att vakna till och så är det måndag, sista veckan på detta året och jag jobbar till helgen - men vad gör det? Inte ett skit just nu. Är bara sååå glad av att vakna till ett vitt Göteborg med frost på marken och sol som skiner :)
Måndag började bra på SATS med grym musik i öronen. Köpte nämligen nya hörlurar eftersom endast en av hörlurarna fungerade på mina gammla och ljudet med dessa är kanon. Måndagen fortsätter nu med frukost och kaffe i stora lass :) Därefter bär det av till Borås och nytt liv. Hoppas på en del småttingar idag, så håll tummarna.

Kommer även att knåpa ihop en summering av detta fantastiska år.
Håll till godo.

Trevlig måndag.

Den vita massajen<3


Publicerat den: 2008-12-28 [11:15:01]
Ohhh vilken kväll vi fick till igår, hahaha. Mellan min Abbastämma och tjafset om utgång somnade vi nog helt utmattade ;) hahaha, men det är ju så en lördagskväll ska vara. Sitter här rufsig i morgonrock och pimplar kaffe. Idag blir det antingen Burger King eller någon flottig pizza. Kroppen skriker efter detta. Sedan så ska jag leta efter filmen Den vita massajen som gick på tv4+ igår och som jag tyvärr inte han se klart. Väldigt vacker film, med vacker kärlekssaga och fin natur.
Nu i veckan väntar först två dagar på förlossningen och därefter blir det till att skåla in det nya året. Därefter lite blodgivare på Sahlgrenska och lite mera förlossning. Där emellan blir det till att klämma in träningspass också.

Trevlig söndag mina vänner.

Me & my mixer tonight<3


Publicerat den: 2008-12-27 [18:35:37]Mhhhhh en drink i min nya rosa mixer. Lite Baileys, en massa möjlk och så is :) Mhhhhhh...

The past & the present.


Publicerat den: 2008-12-27 [14:03:54]

Ohhh sitter som sagt i soffan i dag. Som alla andra slappardagar. Går igenom lite musik från "förr" i tiden. Då jag var ehhhrrrmmm - ung. Ung och okysst :) hahaha. Helt klart dagar av barndom på väg till ungdom av hormoner, skratt, gråt, endless kärlek och drömmar. Drömmar om vacker vacker kärlek -  för en obotlig romantikerär bara förnamnet på mig.
Nu behöver jag inte längre leta efter han på vita hästen. För någon vit häst finns inte i verkligheten. Men Han, med a capital H - finns. Det gäller att sluta [leta...]

Bla så finns Babyface på listan. Babyface med sin underbara stämma.
Att rekomendera är:
♥How come, how long.
♥Everytime I close my eyes.
♥Seven seas. [favorit]
I'll travel 'round the seven seas for you
It's written in the melody I adore you
I wrote my love a symphony
To show you there's nothing I won't do
Baby I'll walk around the
China wall for you
If there's a way I'll do it all for you
Anything you want me to,
you know I would do

A small cup of thé please :)


Publicerat den: 2008-12-27 [12:13:37]I början av december hittade jag denna fina juldekoration. En mini mini kanna.Tycker dock den passar året om. Hittade den på Åhlens.
Idag är det hur som lördag och maken min jobbar tills klockan slår 15. Själv har jag som vanligt börjat lördagen med spinning och core. Därefter blev det lite affärer, kaffe och proteiner i soffan :)

Trevlig lördag gott folk.


Jul i bilder <3


Publicerat den: 2008-12-26 [17:40:23]Hemma hos mamma och pappa för att äta julmiddag.Tomten var på besök hemma hos svägerskan.Endast vovvsingen Milla kände igen tomten " Pär"Mest glad blev hon nog över sin falukorv som bara dök upp ur tomtens säck.Bord med en massa prsenter.Julmiddag hemma hos mor och far. Tack för en fin julafton.Julskinkan slukade Nemo upp på ca 7 sekunder.Mina två favoritpojkar :)

What a wonderful holiday<3


Publicerat den: 2008-12-25 [20:50:28]GOD JUL PÅ ER ALLA SMÅ SÖTNISSAR!!!Vilken härlig julafton det har varit - fastän jag varit lite halvt i dimman och somnade vid matbordet när vi spelade yatzy. Darling fick leda mig in till sovrummet där jag däckade av med handen i knäckskålen...
Jag avslutade som sagt sista natten på MÄVA på självaste julafton och därefter bar det av till Alingsås och julbrunch med julklappsöppning hemma hos sötaste svägerskan med familj.
Därefter bar det av hem till mammsi och pappsi för julmiddag och mera klappar. Tydligen har vi varit väldigt snälla i år.

Bland klapparna fanns spel, Sex and the city filmen, Abba singstar, Abba - the movie, Nöjesmassakern, glöggkoppar, hela Wiie spelet och så en del pengar som verkligen behövs. Älsklingen är helt uppe i sin Wii och stod redan halv 8 i morse och spelade tennis. Men alla dessa presenter är bara dyrbara ting i glittrig presentpapper. Jag kan lika gärna vara utan dem. De ända som behövs är hälsan i behåll  - och då vet jag NU hur viktig denna mening är.
Hälsan i behåll och mina nära och kära bredvid.
Nothing else matters.

Detta är våran första jul som man och hustru btw. <3


Ps: datorn går fortfarande inte använda till att lägga upp kort. Men de kommer.Ha en fortsatt fin kväll och vecka.

Minuter före dopparedagen <3


Publicerat den: 2008-12-23 [23:42:37]
Nu snart mina vänner om ca 30 min så kan jag passa på att önska er en God & Fridfull Jul ju:)
Jag sitter på NÄL och knegar min sista natt. Måste säga att det tar på krafter att ha jobbat först 10 timmar natt. Sedan sovit 2 timmar i ett 15 grader kallt rum och därefter knegat ytterligare 19 timmar.... Imorgon biti kommer maken min och hämtar mig och då ska vi åka hem till söta svägerskan med familj och käka julbrunch, agera jultomte åt hennes lilla dotter och gosa med vovvsen Milla och marsvinen Darling och Honey.
På kvällen väntar julmys hemms hos mammsi och pappsi och våran lilla Nemo :)
Nu sitter jag mest här och låter klockan ticka på.
Vi dricker kaffe och äter rosa och vita skumtomtar.
Hoppas verkligen att det blir en fridfull natt.

kl: 00
kl: 01
kl: 02

Kl: 03
kl: 04
kl: 05
kl: 06

kl: Hej svejs :)

Om längtan.


Publicerat den: 2008-12-23 [01:18:54]

Ja mina vänner. Jag är upp så här tidigt denna tisdagsmorgon men inatt, imorgon kväll och natt så jobbar jag på NÄL och här gäller det att ha alla hästarna i hagen. Längtar så hem till min lilla minifamilj och räknar ner timmarna innan darling står utanför sjukhusets dörrar och väntar på mig. Tänk att det är julafton imorgon mina vänner. Detta året har verkligen varit helt fantastisk.

Hoppas ni alla nanar gott där ute.

<3

Om sekunder & millisekunder.


Publicerat den: 2008-12-21 [22:55:52]

Och när du går älskade så känns det extra.
Hjärtata slår dubbelt och jag får påminna mig själv om hur man andas.
Visst är det inget märkvärdigt med att du går. Det ska det inte heller vara.
Du går hemifrån och så är det inget mer med det.Du ska få komma och gå precis som du vill... Att gå utanför ytterdörren har aldrig varit ett problem för mig. Jag har banne mig kunnat lämna älskade och flyga till ett annat land. Men med senaste tiden har det blivit värre.
Men för mig blir det alltid ett andetag för mycket. Ett andetag för mycket.  På ett andetag hinner man med alldeles för mycket.En sekund för mycket...På en sekund hinner det hända ännu mer. Det är därför jag inte gillar sekunder... Sekunder har alldeles för många millisekunder!
Jag gillar inte sekunder och millisekunder.
Jag älskar bara sekunderna med DIG!!!
Och för mig kan en sekund i livet betyda en sekund utöver livet.
Och en sekund utöver livet betyder bara en sak.
En sekund utöver livet, sysslar bara med Djävluen him self.

Denna sekund som INTE har med livet att göra alls.
Det är därför jag ogillar dessa sekunder.
Millisekunder andas död.
Död andas millisekunder.

Kom hem.
Kom hem och Låt mig fylla dina lungor med riktig luft.
Jag har fått andats för många One more try...

All alone...


Publicerat den: 2008-12-21 [20:07:50]

Min älskade man ska jobba natt inatt konstigt nog. Men eftersom affären är så full av kunder under dagarna så passar han på att fixa i ordning det viktigaste under natten. Jag blir med andra ord ensam inatt. Jag och the crazy chi då :) Tur att han finns. Annars hade jag nog trippat hem till mamma och pappa...

Fjärde advent är det idag också.
Tre dagar kvar till jul ju :)

Trevlig söndag mina vänner.

Segt, segare, segast!


Publicerat den: 2008-12-20 [21:08:52]


Godkväll mina vänner. Idag har verkligen varit en seg seg dag. Lite sömn och en hektisk natt med två förlossningar har verkligen satt sina spår. Men det var ju det jag ville - jag måste ju förlösa för att lära och det gick bra inatt igen. Och idag är jag som sagt trött trött trött.  Darling och jag har kalasat på räkor, vitlöksbröd och tzasiki. Nu sitter vi här och spanar på Harry Potter. Har även hunit med att paka in nästan alla julklappar och bilder skulle självklart ha förgyllt denna kväll om inte datorhelveten hade krånglat :( jag blir så tokig på sådant tekniskt skitskap... :(
Dagens i lands problem med andra ord...

Vad gör ni då?

Alla njuter av lördagen förmodrar jag...
Jag önskar er en mycket trevlig fortsättning på den iaf.
Puss på er vänner.


Ha en strålande bra start på helgen.


Publicerat den: 2008-12-19 [16:46:14]
Vill ha sommar och solnegångar på Galata strand. Just här brukade vi bada en gång i tiden...Förlossningar gjorda: 6
Förlossningar kvar att göra: 44

Natten som var gav en turboförlossning och jag var helt finito efter detta passet.
Lyckades sova några timmar och orkade även med ett träningspass på SATS.
Inatt kör jag det sista passet innan vi kickar igång helgen.
Darling och jag ska baka pepparkakor, lyssna på julmusik, slå in julklappar och dricka glögg.Önskar er alla sötnosar där ute en bra start på helgen.

Från en Theodora till en annan.


Publicerat den: 2008-12-18 [17:01:20]

Vilken glädje det är att öppna upp bloggen och mötas av denna underbara kommentar. Och fastän jag blev glad över att höra detta från personlen på förlossningen så blev jag 100 gånger gladare av att läsa det från paret i sig. Vad skoj att ni hittade till bloggen och ni ska veta att jag alltid kommer att komma ihåg er. Ni var de första jag mötte på förlossningen. Synd bara att jag missade Theodoras födelse. Lycka till med föräldarskapet nu lilla familjen.

Kramis kramis// från blivande barnmorskan Theodora

Hoppas det är okey att publicera kommentaren. Den gjorde mig så rörd och jag kommer att praktisera med ännu ett större leénde inatt och kommande natten.Jag vet inte om du minns oss, men vi kom in på förlossningen när du gick din första natt där i Borås. Maria och Johan med en massa piercingar :P Först och främst vill vi tacka för ett väldigt trevligt bemötande! Vi tyckte även att ditt namn var så himla fint, så vi har nu döpt våran lilla tös till Theodora :)


Ha det jättebra!
Mvh Maria, Johan och Theodora!The one thing I had left is you, and now your are gone...


Publicerat den: 2008-12-17 [23:47:10]


Den här godingen brukade jag lyssna på mella Burgas och Varna mellan 2000-2004.
 Och nu helt plötsligt och för alltid - så får jag aldrig mera uppleva detta.
Men den är bra. Santa feat whatever är grymt bra.
Lyssna snälla du.
Puss.


Enough is enough...


Publicerat den: 2008-12-17 [22:01:57]
[ och jag skämtar inte ]


Ett bra förtroende är A & O.


Publicerat den: 2008-12-17 [21:30:30]


Fin fina Asparohovo bron som delar våran del från stan. Vi åker till höger för att komma hem tills oss. Underbart.Ush sicken seeeeegdag det har varit idag. Men ändå inte.
Ingen förlossning men en massa övervakning och bekantskap.
Och det är ju otroligt viktigt då man vill skapa ett bra band mellan bm och paret.
Idag fick jag till ett det. Ett fint band skapades mellan oss och jag får vara nöjd med det.
Barnets födelse är stort men det är ännu större att skapa ett bra förtroende och fint band mellans bm och paret.
Nu ikväll sittre jag och min man här. Jag var varit och lyft skrot på SATS med mina klena armar och så har  vi käkat kyckling och gosat. Snart är det dags för mrs bed.
God natt söta vänner.

Om vi alla försökte vara så glada :)


Publicerat den: 2008-12-16 [14:11:18]Mhhhhh vilket härligt spinningpass. Den härliga instr. på SATS hade knåpat ihop ett mycket bra pass med julmusik och därefter gjort i ordning ett bord med pepparkakor och lussebullar. Hon är bra härlig den tösen :) En av de bästa faktiskt. Om vi alla var till hälften så underbara som denna tjejen verkar vara så hade världen varit rosa och harmonisk.
Nu sitter jag här med en kopp kaffe, en tallrik med knäck och hunden fisandes bredvid.
Njuter av ledigheten. Njuter av livet.


Hoppas ni alla där ute får en trevlig tisdag.

Love//Teddan

Till L som tog sig tillfället.


Publicerat den: 2008-12-16 [10:56:26]


OBS: Uppdaterar endast i kommentaren på detta inlägg. En sådan människa som L bör inte få mera plats.
Till L som tog sig tillfället att skriva till mig här på bloggen.
För det första så förstår jag inte hur du menar?
För det andra så har Du L tydligen inte läst bloggen riktigt ordentligt.
Jag arbetar inte på Östra. Har inte arbetat på Östra sedan mitten på 2007.
Skulle aldrig någonsin vilja arbeta på just den avdelningen något mer.
Avdelningen tog livet av mig - sakta med säkert.
Den andades ångest, tårar och mörker.
Tydligen var det ingen arbetsplats för mig. Nej!
Alla människor på denna jord har någon gång av sitt liv mått dåligt och det borde du av ALLA veta - eller hur.
Vi har alla rätt till att må dåligt. Sedan är det upp till var och en av oss att sätta stopp för det, söka hjälp eller låta det fortgå. Chansen till ett bättre liv har vi nästan allihop.
Jag tog min chans och om du L var lite mera påläst så hade du aldrig skrivit något sådant onödigt.
Du borde verkligen inte gå in här och lämna efter dig anonyma spår av hemska tankar om mig eller någon annan.
Jag tycker synd om människor som DIG.
Ditt problem på avdelningen är en sak - den kan vi lämna utanför. Men att du kommer in här och lämnar tomma och orealistiska ord - visar bara hur omogen, barnslig och elak du är som människa.


Gårdagen är historia.
Morgondagen är ett mysterium.
Dagen idag är en gåva.
Det är därför den kallas för nuet


Lev här och nu istället för att titta tillbaka.Så nästa gång Du och din mor tar tillfället i akt att tro och förmodra något om någon annan än Er själva.
Tänk då för guds skull på tiden då Du mådde som värst.
/
Theodora Ödåsen.

Men hur går detta ihop?


Publicerat den: 2008-12-15 [22:13:10]

Ohhhh fan hur fungerar detta?
Nu precis öppnade jag upp Ping pong där vi på BM 02 har fått fin fina resultat på senaste tentamen i Antikonception!
Jag själv förstår inte hur jag fixar detta?
Jag har aldrig i hela mitt liv läst så lite men förstått så mycket. ALDRIG!
Just nu - på denna utbildning så gör jag bara det jag ska och förstår för en gång skull :) Jag förstår. Och det är nice det.
Första terminen som alla har skrämt upp mig för är nästan över .... och jag njuter.


ville bara skryta lite till.

When the night ... has come...


Publicerat den: 2008-12-15 [21:53:52]En snabb uppdatering.

Det blev ingen övernattning i Borås igår eftersom det blev krångligt till att hitta något rum.
Älsklingen hämtade hem mig och vi kom i säng runt tolv tiden i natt. Gick upp prick 04 denna morgon för att gå igång igen. Idag är man mör men glad. Äntligen har saker och ting börjat falla på plats. Iaf. allt som är relevant just NU.
Igår avslutade jag mitt pass med akut kejsarsnitt av ett fint litet gossebarn.
Idag blev det en vaginal förlossning av ett till litet gossebarn.
Imorgon har jag ledigt.
Uppdaterar då.
Nu klarar inte fingrararna mer.
Natti natti.

Förlossningar gjorda:
5 ( 3 flickor och 2 pojkar, varav ett akut sectio)
Förlossningar kvar att göra: 45

The real deal.


Publicerat den: 2008-12-14 [12:27:05]

Nu snart åker jag till Borås igen. Ska försöka sova över på sjukhuset eftersom jag slutar 22:00 och börjar 06:45 imorgon. Och inte finns det något att komma hem med heller. Hur som - så hoppas jag på lite mera jobb idag igen.
Här får ni något att skratta åt medans jag är borta.
Spola fram till efter 35 sekunder.
Idol Bulagrien harnämligen  de riktiga idolerna.
Och jag ljuger inte!Theodora and so on...


Publicerat den: 2008-12-13 [22:36:22]

Ushhhhh vilken dag.
Jag har ont i ryggen.
Har stått upp i en konstig ställning och förlöst idag.

Idag blev det en TILL flicka i min lilla samling.
Jag tog mer plats idag och barnmorskan hjälpte lite då huvudet skulle ut.
Fick sköta efterskötningen och lilltjejen nästan helt ensam och tog även emot placentaavgången.
Fick även reda på en mycket rolig sak idag. Paret som jag hade hand om min allra första gång. Vid min allra första undersökning - fick nämligen en dotter senare, då jag inte var närvarande. Detta paret hade jag hand om under två långa tillfällen och de fick senare en in liten dotter.
Dottern kommer att få namnet: Theodora!
Vilken ära och vilken otrolig glädje för mig.
Theodora betyder - Guds gåva.
Jag känner mig stolt och tackar far-mor för det fina namnet.
Och jag känner, jag känner, jag känner i varje liten del hur viktigt detta jobbet är för mig.
Och det har ingenting med alla fina skatter som dyker upp som en bonus bara så där. Utan det känns rätt redan från början. Redan från första pinvärken som kvinnan känner. Redan från första gången som jag får ögonkontakt med paret.
Jag vill helst vara hos de hela tiden. Hela dagen.


Hur som:
                         [ och det kommer alltid ett - hur som ...]

Tycker att det är så jävla hemskt att behöva gå en 30 min för tidigt ibland men annars kommer jag inte hem ju. Det är så piss dåliga förbindelser :( Och idag är det lördag och imorgon är det söndag och då är det ännu sämre :( Fan.
Vi har även haft middag för svärfar och mina färäldrar här hemma.
Nu sitter vi mest här i soffan och dricker vin och tittar på Simpsons the movie :)
Jag är berusad av ett glas vin.
Jag börjar bli gammal.
God natt.


Förlossningar gjorda: 3
Förlossningar att göra: 47


Min idol av alla barnmorskorn från SVT serien  - Barnmorskorna som gick i våras.

Staden som Gud glömde.


Publicerat den: 2008-12-12 [15:54:24]

Idag måste jag nog ha druckit flera liter med vatten. Magen är nämligen stor som en spärrballong.
Åt nämligen upp en hel burk med feffaronis och de är såååååå salta - med goda.
Idag är det fredag mina vänner.
Svärfar är på väg till oss men det är inte mycket jag får njuta av hans sällskap tyvärr.
Har praktik hela helgen och älsklingen får köra och hämta mig från bajs Borås eftersom det inte går några bussar.


Så trevlig helg på er som precis påbörjat helgen.
No more games.


Publicerat den: 2008-12-11 [23:10:30]

Och allt. ALLT. Löften och allt.
ALLT. Allt kan bara ta ett steg åt sidan.
Jag är trött på löften om kärlek och vänskap som aldrig blir av.
Det gör lika ont att mista en vänskap som att mista en kärlek för mig.
Jag orkar inte vara tyst mer. Nu får det vara punkt här.
Antingen eller.
Antingen har man mig eller inte.
Inga mer rebusar här inte.Jag kan inte svaret längre....
.
.


No more  


After tonight - will you remember...


Publicerat den: 2008-12-11 [22:13:18]Om, om, om...
Om en svunnen tid.
En svunnen som jag aldrig någonsin i denna värld kommer att få åter.
Om en svunnen tid handlar det om.
.
.
.

Om en svunnen tid.
I look at you looking at me
Feels like a feeling meant to be
And as your body moves with mine
It's like I'm lifted out of time

And time again
Patiently I've waited
For this moment to arrive

After tonight
Will you remember
How sweet and tenderly
You reached for me
And pulled me closer
After you go
Will you return to love me
After tonight begins to fade

Och ikväll eftersom jag har tillåtit det så kommer en massa känslor fram.
Både om vänskap och annat. Om allt!!!


Ikväll sorterar jag för allra sista gången detta år.
Känn dig för guds skull inte utanför.

Loveletter from me to you.


Publicerat den: 2008-12-11 [20:37:59]


2009´s kalender kommer att se ut så här. Rosa och blå :) Den här godingen kan du själv skapa formen på. Gör det här.Min handledare tipsade mig om att skriva ner alla förlossningar som jag är med om och även alla patientfall.
När jag väl är färdig och några år senare är det ganska roligt att läsa igenom allt och verkligen se hur mycket man hinner ändras på vägen. Jag är verkligen en person som älskar att skriva.
Jag skriver verkligen överallt. Här hemma har jag minst två kalendrar och en dagbok och så bloggen då :)
Till maken skriver jag oftast handskrivna kärleksbrev och han gör det samma.
En gest som dött ut. Alla skriver mail och msnar för mycket nu förtiden. Vi håller hårt på handskrivna brev eller små kärlekslappar...


Jag har varit otrogen idag.


Publicerat den: 2008-12-11 [15:15:04]


Med den andra mannen i mitt liv.
Så här gör vi en riktigt slappardag.Vart har de tagit vägen?


Publicerat den: 2008-12-11 [14:26:35]

Goddag mina vänner. Idag känner jag mig verkligen utvilad och pigg :)
Igår kväll blev det inget vin eftersom både jag och darling däckade av i soffan efter skräckisen: Barnhemmet.  Även denna skräckfilm får stora minuspoäng från min sida. Den var grå och ledsam och inte alls mycket till skräckis. Vart har alla bra skräckisar tagit vägen?Filmer som The shinning och White noise? Det är synd att behöva pinas sig igenom en helt film och samtidigt undra när allt det spännande och läskiga ska dyka upp...Hur som. Dagen idag påbörjades med ett härligt spinningspass och så var jag med på nya coreklassen. UNDERBART!!!
Den nya coren är verkligen en ordentlig utmaning och jag gick därifrån varm och go i hela kroppen. Ni måste verkligen testa core. Jag kommer att tjata på - men core är det viktigaste passet på hela schemat!!! Det är genom core som ni får kroppen stark, stabil och uthålig. Core mina vänner :)
Jag har även dansat med dammsugaren och fixat i ordning köket inför kvällens knäckbakning.
Vad ska jag göra nu då??? Det kryper i kroppen på mig av att vara ledig bara så där.
Det höga tempot som varit denna termin är lugnare nu och jag borde verkligen ta vara på denna tiden.


Dagar av ledighet :)


Publicerat den: 2008-12-10 [18:29:19]

Hej mina vänner.
Sista hemtentamen är inne. Skickade in den nu precis. Den sista essän är godkänd. Det känns nice.
Inatt har jag varit med på en till förlossning. Även denna gången av en liten tös.
Jag är mör och trött efter nattpasset och styrketräningen. Har faktiskt inte ätit något än... Oj :(
Ska hem och äta upp huset nu och faktiskt ta ett glas vitt :) Nu blir jag ledig fram tills på lördag.

Förlossningar gjorda: 2
Förlossningar kvar: 48.

Puss på er.

Och helt plötsligt var vi en person till på rummet...


Publicerat den: 2008-12-09 [16:15:41]Igår fick jag så äntligen min första förlossning.
Jag var närvarande då en liten söt flicka kom till världen.
Genom mycket smärta.
Genom mycket tårar & en del svordomar :)
Så var vi plötsligt en människa extra på rummet.
Och för en sekund den dagen - stannade nog världen upp helt och hållet.

Förlossningar gjorda: 1
Förlossningar att göra: 49...

Inatt hoppas jag på minst 1-2 till.

Kram

Jag har fått en bloggaward :)


Publicerat den: 2008-12-09 [10:33:07]


För några dagar sedan blev jag superglad när jag öppnade bloggen och såg att jag fått en award från söta Sessan med motiveringen: Min motivering till det är: Du är en underbar och varm person och jag tycker att din blogg är bra för att den är personlig!

Då förstår ni att jag blev superglad.
Och jag läser din blogg varje dag vill också ge dig en award men idag blir det till 7 andra :)
Tack tack söta du.

Reglerna:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.


Mina awards går till:

Evelina - Tack för en blogg fylld med kärleken till din familj. Jag blir fylld med värme varje gång jag öppnar upp den.
Maja - Tack min älskade vän för att du delar med dig av dina tankar och känslor om mörka tankar och om ljusa dagar. Du skriver så vackert.
Mindy - Du skriver direkt från hjärtat och det är så roligt att ta del av ditt vackra hem och av vackra dig som person.
Sannis - Som skriver starkt om kärleken till sin blivande man. Du skriver med riktig inlevelse och det är en glädje att läsa din blogg varje dag.
Sandra - En nyfunnen blogg om en fantastisk mamma som delar med sig av sin fina familj som bland annat består av söta Elina och nakna kissar.
Angel - Tack för en välfyld blogg som innehåller dagens mode och dina känslor. Din blogg är en av de första bloggarna jag började läsa. Och jag hänger kvar :)
Sandra - En blogg som är fylld av tankar kring kommande bröllopet. Detta är en tjej som precis som jag uppskattarglädjen av vitt vin och yatzy en varm sommardag :)Skulle kunna rabbla upp en massa massa andra bloggar men idag får det bli dessa.
Ha nu en fin tisdag mina vänner.En mulen måndag & en kopp kaffe :)


Publicerat den: 2008-12-08 [11:20:14]

Dessa söta hjärtan till glas hittade jag inne på Hemtext i lördags. Passar utmärkt till middagar eller fester.Den fina klockan från Kiel är på plats i hallen och en blomslinga pryder numera hallspegeln. (sorry för dålig bild).Idag tog det verkligen emot att vakna upp till ett mulet Göteborg och en dag som måndag.
Måndag måste nog vara veckans värsta dag beroende på om man jobbar måndag till fredag eller inte.
För mig gäller iaf. praktik 14:30 -22:00 och jag hoppas hoppas hoppas verkligen på iaf. en förlossning idag. Annars känns det rätt så meningslöst för mig att gå dag in och dag ut utan att göra annat än att ge lite injektioner och panodil.
Jag är ju faktiskt där för att lära mig allt som går inom förlossningen. Så håll tummarna.
Dagen har iaf. börjat med en timme på trappmaskinen och nu sitter jag här med hemtentamen.
Ska försöka komma iväg några minuter tidigare för att få köpa mig en kopp kaffe :) Dagens bästa!!!

Godmorgon mina vänner.
Vad skoj att ni tittar in fast jag är seg på att uppdatera.
Trevlig måndag på er.

Jag vill leva med dig. men jag vet att gör ont.


Publicerat den: 2008-12-07 [01:40:55]
Flowers for you & me.


Publicerat den: 2008-12-06 [17:54:08]

Bilder skulle upp här med just nu funkar det inte på bloggen :(

En del host och ont i kroppen idag.
Jag och darling har varit lite runt Allum idag och käkat lunch.
Gick omkring bland alla julsugna människor och bara titta omkring.
Ikväll ska vi faktiskt ha middag för mamma och pappa.
Imorgon skulle jag vara på praktik men den är nog inte så smart att vara krasslin bland alla småttingar.

Trevlig lördag mina vänner.
Kramis på er.

With my glasses on.


Publicerat den: 2008-12-06 [11:45:07]


Så där ja - nu ser jag verkligen väldigt lärd ut...De har glasögonen inhandlade i Kiel. Tycker att de mycket bättre n de jag redan har och så är bågen snyggare också. Utmärkt att ta på efter några timmars plugg - kombinerat med flera koppar varmt kaffe :) Super!
Här hemma hostas det och jag nyser stup i kvarten men annars är det helt okey.
Vi ska snart ut för att leta lite julklappar till både små och stora så jag önskar er en trevlig lördag.

GODKÄND PÅ OBSTETRIK & GYNEKOLOGIN. (dock sjuk)


Publicerat den: 2008-12-05 [11:04:45]

Ohhhhhh vad glad jag är för tredje gången i rad den senaste tiden.
De får sluta sätta tentorna så tätt. Känns inte så där jätte roligt att gå med hjärtat i halsgropen hela tiden. Men nu har jag fått svar i iaf. att sista tentamen i obstetrik och gynekologi är GODKÄND och jag kan äntligen pusta ut. Dessa tre tentamen har jag verkligen fasat inför. Först och främst var de satta tätt efter varandra samtidigt som vi var tvungna att pendla till skolan. Samtidigt hade vi sena dagar i Borås och det var inte sällan jag steg innanför dörren och klockan hade hunnit passera åtta strecket på kvällen.
Hur som - mitt mål var iaf. att klarar av numbero uno först. Och när svaret damp ner på den tentamen sattes ribban lite högre... yes, på den vägen är det. Nu är de gjorda. Jag kan lägga de i historien och bara fokusera på min underbara förlossningsperiod.
Idag skulle jag som sagt iväg för att knega på NÄL men kroppen skriker efter vila, halsen river som bara den. Jag är mör, grå, hostig och snuvig och förstår nog tyvärr att jag får sjukskriva mig :( Jag hatar att sjukskriva mig.
.
.
.Men låt mig att få skyta lite granna iaf.
FYYYYY FAAAAN VAD BRA JAG ÄR.
[och jag lovar er att det tar i att skriva så]


Så idag blir det ingen träning.
Inget jobb.
Bara en rosa morgonrock.
Varma tossor på fötterna.
En massa thé.
En hemtentamen.
En dos vovve.
En massa doser make.
Taccos & idol.


Puss sötnoser.

Julmysigt i vårat hus.


Publicerat den: 2008-12-04 [20:25:19]


Här hemma har vi som sagt julpyntat lite smått. Inga stora utsvängar men lite julmysigt har vi iaf. fått.
Jag själv försöker kurera mig med massa alvedon och varmt thé. Imorgon har jag nattpass på NÄL och måste bara vara frisk. Så är det bara.


Nu säger jag god natt till er och stänger ner allt elektroniskt.

Puss.


Våra nya julgardiner som jag beställde från Jotex. I år åkte våran fina julby upp igen.


Våra fina handgjorda jultomtar som vi fått från söta svägerskan. Holger & Jesper heter dem. De röda gardinerna är också från Jotex.


Fina julblommor som mammsi gjort till oss :) Vid sidan om ser ni Nemo stora apa. Den blir han förälskad i titt som tätt.


Julänglar. Julgris och julstjärna. 

Ont i halsen...


Publicerat den: 2008-12-04 [18:07:18]
CTG reg. av fosterljuden och värkfrekvensen.


Jag känner mig sjuk och frusen, snuvig och bajsont i halsen.
Har hoppat över träningen och ångesten gnager - med vad ska man göra???
Istället drog jag fram dammsugaren och drog en vals med den.
Därefter har vi julpyntat här hemma och hängt upp de nya julgardinerna.
Ikväll ska jag dricka varm thé och ligga i soffan med mina pojkar.

Praktiken gick seeegt idag måste jag säga.
Inga förlossningar alls men en del undersökningar med både Leopolds fyra handgrepp som jag får öva mig med, en del VU (vaginala undersökningar), CTG reg. och bedömning av kurvor, användning av tratt och lite smärtlindring. Det är nog bra att få börja med detta - så att rutinerna arbetas in.
Och nämnde jag att jag trivs?


Ingen förlossning men en del undersökningar.


Publicerat den: 2008-12-03 [14:35:22]

Goddag goddag mina vänner. Jag vaknade upp från nattpasset för någon timme sedan och sitter med hemtentamen och kaffet här bredvid. Första riktiga passet på förlossningen är över och jag är känner mig mer hemma än någonsin.
Natten som gick var lugn och fridfull.
Jag själv fick ingen förlossning men en del ankomstsamtal med vaginala undersökningar.
Så nu har jag 2 sådana avklarade av 50 :) Och så blev det en del gullandes av en vaken liten pallt som inte ville sova - utan hålla i mitt finger istället.
Så idag blir det inte så mycket mer ståhej än att försöka träna bort tröttheten och förmodligen besöka sängen tidigt. Imorgon ska jag nämligen upp innan klockan hinner slå 04 :( mindre skoj...


Den här söta adventskalender får mig surprised varje dag iaf. Ett kinderäggskalender från Kiel som darling inhandlade till sitt stora barn här hemma - dvs: Me :) Jag har alltid varit löjligt förtjust i kinderägg eftersom de alltid påminer mig om pappas tid på sjön och varje gång han kom hem med en massa chokladägg.
You name it :)


Publicerat den: 2008-12-02 [17:15:35]

Jag hade ändå tänkt blogga om min nya skylt som jag googlade fram på nätet och här kommer ett kort inlägg om den vackra skylten. Istället för en tråkig papperskylt kan man själv skapa sig en egen som kommer att följa mig genom hela utbildnngen. Jag designar den själv och får hem den i brevlådan.

Här kan du göra din egen beställning.
Änglar i mitt hus.


Publicerat den: 2008-12-02 [10:46:25]
Titta vilken sötnos vi hittade i Kiel. De har en hel affär med bara en massa olika änglar och lantliga möbler.
Den här klockan kommer antingen att gå upp på ena köksväggen som också är ljusgrön, eller på sovrummets ena fondvägg.För mig idag ska det bli till att träna lite och därefter sätta mig med hemtentamen som ska vara inne nästa veckan.
Känns faktiskt lite konstigt att inte behöva öpnna läroböckerna för en gångs skull - men man vet aldrig när det dimper ner en omtentamen ...
Ha nu en bra tisdag.
Weekend in Kiel :)


Publicerat den: 2008-12-01 [20:59:59]


Här kommer lite mysiga bilder från våran lilla mini semester.
Jag lägger inte ut bilder på det andra paret eftersom jag inte frågat om lov, men lite bilder på oss två kommer här :)
Kiel innehöll en massa party, underbar julmarknad, shoping av en vacker ängel, julprydnad, klocka och diverse godis.
Tack min älskade man för denna underbara weekendsemester.

Idag har det varit en lång dag och jag gör mitt första pass på riktigt imorgon natt. Så ikväll blir det slööööö i soffan :)bloglovin