Du har nyckeln till ditt liv - använd den!!!


Publicerat den: 2008-02-09 [16:22:44]

Var inne på en av mina favoritbloggar idag och hittade denna underbara text!!! Läs!

Du har nyckeln till ditt liv - använd den!

Oavsett hur bra eller dåligt ditt liv verkar just nu är du den enda som har nyckeln till din egen balans och framgång, skriver framgångscoachen Hans Thörn.


Tänk dig att du har en skattkista som innehåller allt du behöver för att skapa balans i din ekonomi, hälsa och relationer. Här finns också glädje, framgång och inre trygghet. Tänk om jag säger till dig att den enda som kan skapa det du vill ha är du själv, och du är inte beroende av yttre omständigheter, utan av din inre tro på dig själv. Många skulle säga att detta inte kan vara möjligt när de har det så tufft just nu.


Men lösningen ligger inte utanför dig, utan inom dig och den enda som har nyckeln till din skattkista är du själv. Du kanske säger att om jag hade pengar så är allt möjligt. Till viss del är det sant, men pengar kan inte köpa dig lycka och kontroll över ditt liv. Det är därför du ser så många så kallade framgångsrika vara i total obalans med sina liv och inga pengar kan hjälpa dem att skapa balans. Vi har poppsångaren Robbie Williams och modellen Kate Moss som kämpar med sina liv, men inga pengar kan få någon annan att skapa balans åt dem.


Det handlar alltid om ett beslut att lämna det gamla bakom sig och aldrig återvända. Man behöver också skapa sina egna värderingar av vad som är rätt och fel eftersom du är den enda som har nyckeln till dig själv.

Ett gott råd är att ta råd av affärsmän, mentorer, coacher, psykologer, läkare, advokater etc., och lyssna på vad de har att säga och skapa sen en egen bild hur du ska lösa något. Ofta går detta gradvis där man i början kanske förlitar sig på någons råd till 100%, men efter ett tag tar man 100% eget ansvar för sina egna handlingar.


Enligt mig så fungerar en coach på bästa sätt när de stödjer klienten att utveckla sin egen beslutsförmåga så att de tar ansvar och öppnar upp sin skattkista, som var där hela tiden, men nyckeln passade inte tills de insåg sin egen förmåga att skapa det de vill ha.


Tänk att du får ett råd från någon som har stort kunnande inom ett visst område. Du förstår vad personen säger men du kan inte ta åt dig informationen till 100%, För att du ska kunna utnyttja de goda råden behöver du omvandla informationen så att den passar dina egna värderingar, och plötsligt så är skattkistan öppen.
Det är därför det inte finns något standard svar hur man skapar balans och framgång. En diet eller ett ekonomiskt råd kanske passar den ena, men inte den andra. Våga vara unik och skapa din egen kompott av balans och framgång.


Råd för att komma en bit på vägen:


1. Ta reda på hur du vill att din skattkista ska se ut.
2. Skaffa den information du behöver utifrån som du behöver för att öppna kistan. Det kan vara utbildning, rådgivning eller något annat.
3. Anpassa informationen så att den passar dig och dina värderingar.
4. Öppna kistan och ta del av din skatt.

Lycka till med uppgiften.


Jag ser fram emot ännu en framgångsrik vecka.

Hans Thörn
Lifebalance AB

PS. Vill du veta mer vad Hans gör se http://www.infinitcoach.com/


Kommentarer
Postat av: Maja

Nej tro inte att jag glömt dig heller! Själkvklart är det ok, jag har ju också snott texten. Det är verkligen sant det han säger, brukar lägga ut när en ny kommer. kramar!

2008-02-09 @ 16:37:09
URL: http://missmor.blogg.se
Postat av: Anonym

Hej snäckan! Det är lita bättre med mig i dag...har ändå varit i gång sedan i morse tills nu,,,så bättre har det blivit men hostan är bara så himla jobbigt,,, hoppas att det är bättre tills måndag så man kan börja jobba i gen och inte förlora pengar...Hoppas att du får en jätte trevlig kväll,,ska se om jag ser dig bland publiken :) ha en jätte trevlig kväll... kram på dig

2008-02-09 @ 17:24:29
URL: http://Blondis81.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin