Vilken artist alltså!!!


Publicerat den: 2008-10-31 [21:11:10]





Alltså jag är helt mållös. Helt och hållet.
Här har ni en kille som knappt varit här i Sverige under ett helt år och han sjunger som en Gud - på SVENSKA! Och vilken karisma människan har. Han har DET helt enkelt. Helt mållös blir jag. Han bara måste vinna hela skiten. Han måste sopa bort alla de andra. Det här är en helt unik artist.

Och med detta önskar jag er en trevlig fredag.
Vi ska nog köra en omgång spel så att jag får kicka mannens arsle :)
Och sedan blir det till att hoppiloppa i säng.

Hur många par kallingar kan en man använda på två dagar?


Publicerat den: 2008-10-31 [18:49:41]


Mys och gos under täcket en tidig fredagsmorgon.




Här hemma har vi det bra för tillfället. Manen i huset entrade precis dörren och det nalkas middag. Ikväll blir det lax med bädd av brödsmulor (?) och currypasta med basilika. Ett recept från nya kokboken. Lax var verkligen jätte länge sedan jag smakade på så då blir det extra spännande ikväll. Det blir som att smaka på något nytt nästan :)
För övrigt har jag plockat och hängt tvätt i nästan en halv timme. Hur många par kallingar och strumpor kan en man verkligen använda under 2 dagar? För jag skojar inte när  jag säger att det blev minst 10 par kallingar i det där tvättrummet. Och ca 20 par strumpor. Strumpor som för övrigt är svarta som natten. Och svarta strumpor är lika med kaos i huvudet på mig.


En välskriven blogg.


Publicerat den: 2008-10-31 [16:43:41]

Tips på en otroligt bra blogg. Ni bara måste spana in denna och bara njuta av en välskriven, briljant och helt underbar blogg. Tummen upp för denna människa!


Kika in här

En pappa och en dotter.


Publicerat den: 2008-10-31 [13:09:35]

Ohhhh happy friday idag ju :) Vad skönt med fredag. Och fastän jag ofta är ledig så är det n ågot speciellt med helgen. Dagen började med ett underbart kondition/styrke pass på SATS och här hemma har jag hunit med att gå igenom allt inför den kommande tentamen nästa fredag. Imorgon ska jag börja skriva på hemtentamen också :/ Så här tidigt under förmiddagen blir det till att byta om och möta upp far min för lite kaffedrickande och prat, skratt och tid tillsammans. Pappa och jag har verkligen roligt ihop. Vi kan prata om precis allt. Och har precis som mamma alltid funnits vid min sida.

Vad ska ni göra denna fredag då?


Fin bild på en stolt pappa och en stolt dotter under bröllopsfestens sista stund.


Favorit i repris.


Publicerat den: 2008-10-30 [10:05:57]



Pigg och utvilad vaknarjag upp till en vacker oktobermorgon. Vacker med kylig, så det blir verkligen vantar och mössa på innan jag drar hemifrån. Här hemma har jag hunnit dona och städa lite inför helgen och ska snart iväg och jobba. Idag blir det favorit i repris. Idag blir det på Droppen Nordstan :) Så har ni vägarna förbi - kom in och lämna blod. Blod är jätte viktigt. Utan blod dör du, dör jag, dör alla.

Kram på er alla sötnosar och ha en trevlig torsdag.


Kiel weekend it is :)


Publicerat den: 2008-10-29 [13:35:53]


Weeeeeiiiiii nu så är det bokat. Våran weekend!!! Platserna på Kiel färjan över weekend i slutet på november var totalt slut - finito helt och hållet. Dock med lite tur och älsklingens telefonsamtal så fick vi äntligen tag på platser. 4 platser till fredagen den 28/11 några timmar efter min sista salstentamen. Vi ska spendera 2 dagar och två nätter på färjan med god julbuffe, oändligt mycket vin, dans och taxfree. Under lördagen ska vi knalla omkring i vackra Kiel och dricka ett glas gliwine :) På kvällen upprepar vi samma sak som under fredagen.  Och oj vad jag ska ta tillvara på varje sekund där och då - när julen står innanför dörren och dessa helvetes tentamen är över för den här gången. Jag ska skratta som aldrig förr och dasna som att ingen såg mig! Allt detta med darling och två av våra närmaste vänner!

Now I am happy :)


Spa & träning.


Publicerat den: 2008-10-28 [23:06:07]



Kvällens höjdpunkt. De här ska jag läsa innan jag släcker för idag.
Kram på er och natti natti.


REC.


Publicerat den: 2008-10-28 [21:04:49]



Nu blir det till att gosa ner sig i soffan och se denna skräckis. Har fått den rek. både här på bloggen och i affären. Jag som är en feg jäkel kommer nog att skrika lite halvhysteriskt här hemma. Tur att darling snart är på väg hem :) Önskar er alla där ute en riktigt trevlig tisdag.




kl: 22:40
Nääää detta var absolut inte en film för mig. Jag avskyr zombie filmer och den här går fett bort. Gänget springer omkring med en darrig kamera och äter på varandra. Så denna film får tyvärr 1 av 5 möjliga :( Jag är mer sugen på en riktig bra film som ger mig kalla kårar. En riktigt bra, psykologisk och skrämande på en och samma gång. Bra filmer är bla. SAW, White noise och The shining. Riktiga klassiker!!!

Bra skräckis???


Publicerat den: 2008-10-28 [17:14:38]



Ikväll blir det ensamtid med lille mannen. Darling jobbar och då är det som det är.
Jag hade tänkt hyra någon bra skräckis och dricka thé.

Kan ni rek. någon bra skräckis???

Få tid och rum med träningen.


Publicerat den: 2008-10-28 [14:53:33]





Här är min nya älskling där jag kommer kludda ner en massa träningsglädje och pepp ord :) En otroligt bra och stor kalender där träningen och livet får dela plats med vackra bilder, trevliga recept och kloka ord. Och eftersom träning är min bästa medicin under vardagen så blev jag otroligt glad av att hitta den här godingen inne på Bokia. Läste ni föresten att träningen lidrar både ångest, sömnsvårigheter och trötthet??? Att det kan kännas hemskt att lämna varma sängen en novemberdag för att spendera tid på gymmet eller naturen... Men att det är JUST då du verkligen borde träna!!!! Vi är skylldiga kroppen det här. Så rör på er människor - ni kommer att må sååå mycket bättre.   

En bra början på 2009 med andra ord!


Snart två dagar utan sömn...


Publicerat den: 2008-10-27 [20:42:52]



Godkväll mina vänner.
Snart har det gått två dagar sedan jag sov en hel natt så det ska verkligen bli gött att krypa ner mellan lakanen ikväll. Nattarbetet var verkligen hur tungt som helst natten som gick och jag går mest omkring och har ont i äggstockarna och ryggen efter ett sådant pass :( Och så gick det inget vidare att varva ner när man väl var hemma så då blev det SATS och plugg för hela slanten. Sängen är med andra ord vääääääldigt efterlängtad!!!!
Imorgon väntar nog ett avslutande samtal hos doktorn. Träning pch plugg plugg plugg.

Natti på er söntosar.






Och så här knäpp kan jag bli efter ett natts arbete.

:(


Publicerat den: 2008-10-27 [03:36:11]

Nu är jag trött. Vill sova hemma hos min familj :(

Uppdrag igen...


Publicerat den: 2008-10-26 [18:32:22]




Ska snart lämna min underbara familj och åka på uppdrag igen. Sista på länge så det känns bra på så sätt. Men jag hatar detta vet ni. Hatar. Hatar. Hatar. Imorgon blir det till lite träning och studierna. Endast studier fram tills tentamen. Önskar er alla där ute en fin söndag.


Vigselringen close up.


Publicerat den: 2008-10-26 [00:42:54]


Spelar Triominos med darling. Här kommer lite närbildilder på vigselringen också.







Till lille mannen Alexander.


Publicerat den: 2008-10-25 [22:20:45]

Ikväll satt jag och älsklingen och titta på en 18 minuters lång video med min underbart söta lilla kusin Alexander i Norge. En liten bulgar - norsk påg som är hur underbart söt som helst. Så go och glad liten kille och så vill jag pussa ihjäl hans lilla mage också :) Idag handlade vi en liten sak till lille mannen som han ska få på sin 1 års dag. Ett fint minne som han en dag kommer att kunna ta fram och visa sina barn. Längtar därmed till sommaren då jag förhoppningsvis kommer att få träffa lillen och faster min.

Hur som. Vi tar det lugnt ikväll. Åt lite kräftor.
Dricker liiiiite vin och ska snart spela spel faktiskt. En riktig lördagskväll med andra ord.
Imorgon natt är jag på uppdrag igen och då passar jag på att ta vara på alla stunder med familjen min.  Och vet ni vad??? Jobbet på bemaning är väldigt motigt och tungt men det ger mig otroligt mycket erfaranhet och pengarmässigt är det Hej och Hallå!!!!!!!!!! Kollegorna är coola. Jobbet är tungt med bra som sagt. Och det jag gör ger mycket tillbaka. Nu vet jag iaf. vad jag jobbar för.

Tonight:





Gekås vs Ost.


Publicerat den: 2008-10-25 [19:46:09]






Godkväll mina vänner. Vi är precis hemkommna från Gekås faktiskt. Idag fick det bli en liten tripp dit för att julhandla lite och fylla på Nemos skåp med diverse bajspåsar och tuggskor :) Jag är tyvärr lite seg sedan gårdagens after work och dejten med Annelie efteråt - hahah- så därför  kommer jag endast glida omkring här hemma och bara göra nada denna lördag. Kanske ett glas vin och lite ost??? Vi får se, vi får se. Önskar er alla sötnosar en fin lördag iaf. Hoppas ni har det fint denna lördag. 

Happy friday :)


Publicerat den: 2008-10-24 [14:25:06]





En bra fredag trots dåligt väder där ute. Träningen gick dock rätt så segt och benen kändes som två tunga blyklumpar... så det ska verkligen bli skönt med lite vila på den fronten. Och btw så hade jag rätt ang studierna. Idag märker jag att allt faktiskt fanns där inne någonstans när jag väl satte mig och gick igenom skiten. Så jag är inte lika trög som jag verkligen trodde.

Nääää  - idag är det fredag hurrni :) Skit skoj ju :) Vad gör ni då???
Här ska jag snart dra på lite kläder och iväg för att träffa en god vän. Happy friday.

Allt handlar om att kunna planera!!!


Publicerat den: 2008-10-23 [21:42:57]





Här sitter jag just nu och bara är trött, trött, trött. Mycket som försöker rymma sig i huvudet och jag har gjort upp en studieplan under de närmaste 2 veckorna. Då ska det skrivas en hemtentamen och en salstentamen. Därefter väntar två salstentamen till och en stor hemtentamen under december. Dock känns det som att allt jag läser bara går in i ena örat och ut på andra sidan - eftersom det är sååå mycket. Då har jag hört att bästa metoden är att lämna böckerna i fred ett tag för att sedan läsa om allt igen. Kunskapen gömmer sig tydligen i huvudet och det blir lättare att komma ihåg på lång sikt. Så ikväll blir det inget mer. Imorgon blir det genomgång av allt åter igen.

En bra metod som fungerar för mig är iaf tex:

Måndag: Genomgång av kapitel 1 & 2. Lär allt viktigt.
Tisdag: Genom gång av kapitel 3 & 4. Lär allt viktigt.
Onsdag: Genom gång av allt jag läst hittills. Och så fortsätter det tills allt viktigt sitter där det ska. Genomgång titt som tätt är A & O för mig. En kort stund åt gången flera gånger per dag eller flera timmar på raken.

Glöm bara inte att äta och dricka mycket vatten under tiden.




Jag och en god vän ska passa på att ha lite after work tillsammans imorgon :)
Vad ska ni hitta på då?


Den ligger där den ligger kanske...


Publicerat den: 2008-10-23 [10:54:13]



Visst är det något magiskt över stora bibliotek. Själv kan jag undra hur länge en bok kan ligga där utan att bli flyttad på...



Godmorgon Sverige. Här här vi varit effektiva idag så här tidigt på dagen. Städningen är avklarat och vovven är mätt och belåten. Själv ska jag strax traska iväg till gymmet snart och därefter väntar intensivt pluggande igen. Kommer nog att sitta på Biomedicinska tills det tsänger idag igen. Ett bra ställe om man vill ha lugn och ro måste jag säga. Tja - om man inte har en vakt som lurar bakom bokhyllorna så att säga :)

Kram på er och ha en fin torsdag.

En blogg är just det - bara en blogg.


Publicerat den: 2008-10-22 [21:27:32]

Ojjjj jag har nästan inte varit inne på en hel dag ju :) Känns faktiskt hur bra som helst att vara här ifrån. Bloggen kan verkligen ta en massa massa tid och jag skulle missa mycket av allt som händer om jag uppdaterar så pass ofta som jag vill. Visst hade jag kunnat driva en bra blogg. En intressant sådant. Kanske hade den blivit populär och läsarkretsen ökat. Men en blogg är just - bara en blogg. En sida. Som du kan välja när den behöver besökas eller när den kan vara utan dig. Blir jag hatad för att jag skriver så nu??? Men världen är alldeles för utseendefixerad. En jänta visar upp en ny ögonskugga och BAAAM är den slutsåld dagen efter och hon har med detsamma 600 kommentarer om hur bra ögonskuggan verkligen var/är. Jätte bra reklampelare. Absolut. Men det håller inte i längden. Världen utvecklas hela tiden.
Bloggarna som toppade den där awarden som utspelade sig förra torsdagen handlar för det mesta om mode, egobilder, hudvård, lattesupande och restauranger hit och dit. Jätte fina flickor absolut.
Men inget som lockar så där jätte mycket faktiskt. Så det känns skönt att bloggen bara kan stängas ner när jag själv behagar. Jag har mina små favoritbloggerskor och det är underbart att logga in och läsa i deras söta bloggar. Som en liten fantasivärld är detta :)

Men världen utanför är så mycket mer.



Nattkaffe till nattsköterskan.


Publicerat den: 2008-10-22 [00:37:26]

myspace comments


Natten är i full gång. Men det är ju redan onsdag nu. Så idag får jag komma hem.
Längtar hem till min familj. Men nu ska jag dricka kaffe med mitt nattgäng :)
Puss på er och hoppas att ni sover gott.

Uppdrag inatt.


Publicerat den: 2008-10-21 [17:52:49]

Jag svara på kommentarer inatt skulle jag kunna tro. Om det blir lugnt  så att säga. Jag ska iväg på uppdrag inatt och mår bara så jäkla illa just nu. Hatar detta. Hatar detta. Hatar detta. Avskyr att behöva lämna min familj och åka iväg så där till en annan stad. Vad hände med uppdragen i gbg då??? De lovar ju gröna skogar och jag vet inte vad. Sedan blir det inte alls så. Resan tid tar ju oändligt med tid och så går nerver och ork till att resa, jobba och vara vaken. Nästa veckan kommer jag äntligen att få jobba på underbara Droppen. Då ska jag tappa blod som aldrig förr och bara njuta av att få vara hos alla sötnosar :)

Jag vet att jag alltid längtar till framtiden och har svårt att njuta av nutiden men just nu är det som det är.
Längtar till fredagen och lördagen - en ledig helg med mannen min.

Vi hörs inatt.
Puss på er

Hela världen borde stå bakom bokhyllan.


Publicerat den: 2008-10-20 [21:14:53]



Idag har det varit träning på schemat. Träning och plugg. Plugg och träning. Men jag är hemma iaf. Jag är hemma och har lille mannen med mig hela dagen. Han sitter och stirrar på mig medans jag pluggar. För då sitter jag nämligen och pratar högt för mig själv. Idag har jag förklarat för väggarna och lille mannen om acceleration och deceleration under CTG övervakning. Jag har pratat med väggarna om Basalfrekvensen och när och varför Ultraljud utförs. Vi har även gått igenom pH värdet för det lilla fostret och hur viktigt där är att bedömma barnets status när CTG kurvan är otydlig. Idag har jag lär mig om Silent pattern och saltatorisk varabilitet. Nu kan jag och väggarna och lille mannen allt detta. Inte nog med att jag lärde honom - utan sedan satte jag mig på biomedicinska och tragglade högt för mig själv. Trodde verkligen att jag satt ensam där nere. Längst ner. Men sedan när de gick ut i radio att det endast var 15 min kvar innan de stängde - så dök det upp en vakt som tydligen hade stått på andra sidan bokhyllan och bekräftade - flinandes mot mig att de minsann skulle stänga snart. Så det är inte bara jag som lär. Jag lär både väggar, hundar och vakter jag.




Så här mysigt kan vi ha när jag inte gör något alls.


Kramas med mamma.


Puss på lilla gosiga tassen.


En trött mamma och hennes underbara lilla pojke.

Idag skulle det ha varit din dag Filko.


Publicerat den: 2008-10-20 [14:12:13]






Idag skulle Filko Georgiev Ferdinandov fyllt 28 år. Men han fick inte ens fira sin 24 födelsedag.
Fredagen den 13 februari 2004
åkte han iväg på sin livs resa och sedan dess har världen förändrats för oss alla som fick ta del av hans liv. Jag var alltid den som var tre år yngre och nu helt plötsligt är det inte så längre. Det känns så konstigt. Så orättvist. Dt här hårda och tuffa livet kan verkligen ställa till det för oss alla. Och ibland undrar jag hur man överlever världens djupaste sorg? Hur har vi alla överlevt? Jag brukar se det som att vi lever alla sida vid sida med den stora sorgen. Vi tar oss aldrig genom sorgen - utan den får följa oss genom livet som ett osynligt litet moln bredvid. Och nu äntligen har jag lärt mig leva med detta osynliga bredvid mig. Men det har varit mycket arbete bakom allt. Allt!
Idag tänker jag på hans mamma och på hans bror. Jag tänker även på mig själv idag. Vi har alla fått ta del av en mycket stor sorg. En sorg som för evigt kommer att finnas bland oss.
Må du ha en underbar födelsedag vart du nu än är. Idag tänker jag på dig.
Det är många som tänker på dig idag.


Ett ögonblicks skillnad från en sekund till en annan och ingenting blir någonsin detsamma igen.


När man har mycket pengar...


Publicerat den: 2008-10-20 [09:54:33]

Idag är det måndag och hösten riktigt finns precis överallt. Här hemma är alla gräsplättar täckte av vackra lövtäcken och nu på morgon var det mörkt när jag klev upp. Tur är det eftersom jag de närmaste tre veckorna framöver ska göra mig färdig för att tenta 5 gånger om. Tre salstentamen på typ ALLT om normal graviditet, normal förlossning, vad som sker efteråt. Fysilogi. Anatomi. Läkemedel. Patientfall. Osv. SKIT säger jag bara - men det måste göras. Den här terminen ska man tydligen bara bita ihop och göra det. Hoppas verkligen att utbildningen blir roligare framöver!
I eftermiddags ska darling och jag iväg till Droppen Sahlgrenska för att han ska få lämna lite blod och  jag träffa alla underbara människor där borta. Har riktigt saknat dessa små troll :)
 Så glöm inte att lämna blod gott folk.

Men nu är det kaffe som gäller. Kaffe i stora lass. Därefter ska jag öppna helvetesböckerna och traggla hormoner.



Och inte missade jag att unna mig lite saker igår heller. Har länge letat ( det gör jag allttid eftersom jag har en hel samling av plånkor här hemma) efter en bra plånka att förvara alla mina kort i. Med stora fack för sedlarna ( eftersom jag har så mycket av de :) och så ett myntfack som rymmer väl och inte gör plånboken alldeles för tjock. Den ska vara hållbar också och helt enketl kännas rätt. Hittade denna snygging inne på Åhlens. WERA Stockholm har designat den och priset låg på 399 kr.
Och visst är den snygg?



Wow thats hot!!!


Publicerat den: 2008-10-19 [15:58:32]



[Inköpt på Indiska  - OBS: Ej äkta päls]

Ost, vin och bus :)


Publicerat den: 2008-10-19 [10:41:23]

myspace comments

 


Godmorgon gpdmorgon mina vänner
och välkommen till en ny dag :)
Här hemma är allt fint och jag vaknade upp utan några problem. Tacka Gudarna för det! Gårdagen var hur som väldigt mysigt med tjejerna. Vi drack vin, åt ost, pratade skit, dansade lite i vardagsrummet och busade med Lizzans lilla valp Dexter. Så eftersom söndagen började så fint så blir det nog en runda på stan med mannen min. Lite shopping, lite fika och sol :) Ikväll blir det middag hos mammse och pappse - en riktig familjär söndag med andra ord :)

Lets party baby :)


Publicerat den: 2008-10-18 [16:37:28]

myspace comments



Ville önska er en fin lördag mina vänner. Dagen idag har spenderats på SATS. Shopping efteråt. En stund i hundgården. Därefter läsning om symmetrisk och asymetrisk tillväxthämmning. Apneér efter förlossning och ammning. Nu ska jag dock njuta av min familj ett tag och därefter piffa upp mig för en partykväll med girlsen :)

Ha en fin lördag.
Puss

Till en älskad make från hans fru.


Publicerat den: 2008-10-17 [21:44:04]


Detta kom med i Metro idag. Sidan 40 under dagens Puss :) Jätte bra på en fredag och allt. Vilken underbar början på helgen måste jag säga. Ikväll blir det till att lägga sig tidigt faktiskt. Skolveckan har varit hektiskt och intensiv. Jag har blivit 25 år också :/ Och så har träningen tagit en del av tiden.  Gårdagen spenderades med magsmärtor från 5 tiden på dagen långt in på natten. Vet inte vad det beror på eller varför det höll i sig så länge... Det kändes som om någon ströp magen med ett rep och varje gång jag försökte röra på mig så drogs repet allt stramare. Det blev allt svårare att andas, ligga, sitta... Och stå gick absolut inte! Läskigt! Idag är det iaf. mycket bättre, fastän det fortfarande krampar en massa massa. Hur som -  idag har jag iaf. unnat mig lite shopping. Nya jeans (jag HATAR att gå i jeans) och lite annat i klädesväg. Imorgon kommer uppföljningen med tanke på att vintergarderober VERKLIGEN behöver förnyas.

Imorgon kväll blir det fest också :) Nice nice.
Godnatt på er sötnosar. Sov så gott inatt.


Min 25 års dag och en GODKÄND TENTAMEN!!!


Publicerat den: 2008-10-17 [19:45:39]

Min 25 års dag blev verkligen mer lyckad än jag hade önskat. Dagen började som sagt med seminarium i skolan - som gick bra enligt mig och det tror jag nog att de flesta i klassen tyckte också. Därefter kom jag hem till ett överröst bord av räkor, ost, gott bröd, aioli, vin, kex, lax och andra god saker. Älsklingen hade varit i farten innan och dukat i ordning, ställt fram blommor och presenter. Mamma och pappa kom förbi för att gratta och vi firade tillsammans.
Presenter är det många som frågar om. Och eftersom jag är student just nu så är det ju pengar som toppar listan så klart. Så del blev en del slantar i plånkan. Burberry parym och lotion. Valfri weekendresa. En måbra bok. Blommor och en massa massa kärlek.


Och det bästa av allt var ju att mina älsklingar var nära mig :)




Födelsedags kort från nära och kära. Ett från självaste Nemo finns bland de också :)



Darlings blommor till 25 åringen. Självklart känner han till min favoritfärg.



En efterlängtad och elegant orkideé av mammse och pappse :) Vi behövde verkligen lite nytt här hemma med tanke på att en del blommor strukit med under sommaren. Blommornas tuffaste period...



Osminkad. Trött men otroligt lycklig 25 åring som blåser ut tårtan som har fått sällskap av Nemos 4 års ljus.


VI FICK ÄVEN VÅRA LEDARSKAPS TENTAMEN IDAG. GODKÄND ÄR MAN SÅ KLART :)
Fan va vi är bra. Vi på BM 2 i Borås.

Uppdatering är på väg...


Publicerat den: 2008-10-17 [08:54:53]

myspace comments



Ikväll kommer uppdatering här inne :) Efter skolan och träningen.
Vi ses då mina vänner och ni.......

Ha en fin fredag :)

Idag fyller jag hela 25 år!!!!!


Publicerat den: 2008-10-15 [05:50:47]





Idag fyller jag 25 år!!!!!!!!!


Hipp hipp hurra för Teddy idag :)
Ikväll blir det middag med hela familjen och därefter ska det endast till att sova... Skolvecka som sagt :( Nu väntar jag dock på att seminariumet ska kicka igång. Nervös och fjärilar i magen. Hoppas hoppas det går vägen! Skriver mer när jag orkar och vill. Kommer dock inte att spendera så mycket tid här inne just nu. Orkar helt enkelt inte just nu. Och jag vill inte tvinga mig till något heller. Hoppas ni alla tar hand om er iaf.

Puss på er.

Varför så mycket dötid?


Publicerat den: 2008-10-14 [19:02:51]





Hej hej mina vänner. Nu sitter jag här igen - efter en dag med träning och plugg, plugg, plugg. Hittade nämligen den sista av de artiklar som vi behöver imorgon till seminariet och då var det till att analysera skiten... Jag hatar detta. Ibland undrar jag om man ska bli forskare eller barnmorska??? Varför får vi inte mera tid på det som är viktigt istället? När ska jag använda mig av detta när jag väl står där framme och förlöser eller informerar blivande mödrar? Skit tråkigt ju :(
Just nu känns det iaf. ganska så motigt på alla sätt och vis. Jag orkar ju ingenting... Istället får jag tvinga mig till allt jämnt och ständigt och då VET jag ju att allt hamnar i en ond cirkel. Kanske ska man sänka ribban eller köpa lite Blutesaft...Håll tummarna för mig imorgon iaf. Klockan 08 sätter jag klackarna i taket och har seminarium... Och vet ni vad?


Imorgon fyller jag 25 år :/

[ska jag skratta eller gråta?!...]


Blääääääääää:(


Publicerat den: 2008-10-13 [22:04:13]







Ny vecka och nya tag.
Skolvecka betyder en massa frånvaro här ifrån och en massa tid i skolan, dvs heldagar och plugg plugg och pluu efteråt. Träningen ska skötas den också... Just nu är vi inne i en mycket tragglig period med fostrets fysiologi, kroppens fysilogi, hur hjärtat är uppbyggd och hur den fungerar osv. Vi lär oss om olika sjukdomar som barnet kan drabbas av under graviditet och efteråt och hur viktigt det är med att inte utsätta sig för dålig mat, stress, alkohol och framför allt tobak. Spännande men jag kan tänka mig vilken hysterisk och orolig mamma jag kommer att bli en vacker dag! Jag kommer nog att vara den jäkligaste kärringen bland alla andra kvinnor...
Jag kommer att vara hon i rum 12 som aldrig slutar gnälla och skrika. Men må så vara. Jag ska gapa och ha mig så mycket som jag själv behagar:) Och det är bra för en kvinna att skrika. Då får denna kvinna mer kraft att påverka förlossningen så det är inte enbart av smärta som vi skriker.







Gårdagens inlägg som ej kom till :(


Publicerat den: 2008-10-13 [14:28:06]




myspace comments



Skrivet någon gång under 12/10...


Som ni förstår så blev gåddagens party helt lyckad och jag har verkligen inte haft lust eller ork att sitta här med er idag. Vid 4 tiden makade vi iväg oss till Burger King för att käka och det hamburgaren var goooood måste jag. Den obligatoriska måltiden efter en lyckad partynatt:)
Här hemma har i endast glidit omkring i pyjamas och varit sega. Själv har jag pakat skolväskan inför den kommande skolveckan. Och på onsdag mina vänner fyller jag hela 25 år :) Vet ni hur min morgon kommer att starta då???
Prick klockan 8 ska mina klasskamrater fira med mig och två andra lärare - för vi ska ha seminarium i kvantativa och kvalitativa artiklar. Hipp hipp hurra for me :) Men jag tänker så här ist. Om ett år så här dags - så har jag exakt 2 månader kvar tills examen. Det ni!!!

Önskar er alla en finstart på den nya veckan.
För ni är det sängen som lockar mer en bloggen.

puss puss puss





Party!!!!!!!!!!!!!!!


Publicerat den: 2008-10-11 [19:16:05]





Nu blir det party och fotboll :)

puss puss

Party party :)


Publicerat den: 2008-10-11 [11:48:21]

myspace comments



Dagens träning är avklarad. Snart ska vi iväg för att handla inför kvällens partay :) Bla. kommer vännerna M & J som medverkade på vårat bröllop i somras :) Och så det söta paret vars bröllop vi medverkade på denna sommar.
Vinet står på kylning och jag trivs.

Önskar er en happy lördag.

Lite apatisk men annars glad :)


Publicerat den: 2008-10-10 [22:01:39]



Här skulle jag inte tacka nej till att vara just nu.



Hej hej mina vänner.
Här sitter jag i soffan och har faktiskt slumrat av och till under middagen och Idol. SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ trött hela långa dagen idag med tanke på allt jobb och de få minuterna som jag faktiskt fick sova , så ikväll vlir det verkligen - Hello bed - tidigare än vanligt. Härligt härligt att vara hemma med mina pojkar som jag saknat så där äckligt mycket :) Var även en sväng hos mamma på salongen där hon fönyade färgen på mitt redan mörka hår - samtidigt som en otroligt duktig iransk kvinna fixade i ordning ögonbrynen. Skönt att få unna sig lite gott för kropp och själ.
Och som sagt blir det tidig sänggång ikväll för att kunan ladda inför morgon dagens party party :)

Vad gör ni denna fredag då??


Lyckokick nr 1!


Publicerat den: 2008-10-10 [00:53:04]

myspace comments


Som ni redan vet så avgudar jag tidiningen PS som handlar mycket om peronslig utveckling och psykologi. Och eftersom tidiningen kommer ut så pass sällan så vill jag gärna dela med mig lite av godbitarna.



Skriv varje dag ner 5 saker du är tacksam för.
Läs sedan upp de för någon som står dig nära.
Att dela med sig av tacksamhet är också bra i våra relationer.



Ps: Jag brukar oftast skriva ner känslor och tankar som jag är tacksam över. Tex: Idag fick jag värma mina frusna fötter bakom älsklingens rygg. Värme. Kärlek och trygghet.

Nedräkning till hemgång:

Kl: 02:50 - ca 4 timmar kvar.
Kl: 03:50- ca 3 timmar kvar.
Kl: 04:50- ca 2 timmar kvar.
Kl: 05:50- ca 1 timme kvar.
Kl:06:50-  HOME sweet home :)

25 min sömn under 2 dygn...


Publicerat den: 2008-10-09 [22:47:27]




Hej hej mina vänner.

Här sitter jag igen och har uppdaterat så hemskt dåligt men det har ju inte varit tillfälle till detta idag eftersom jag verkligen försökte få mig lite sömn men utan resultat. Det betyder att jag sovit 25 min under två dygn och nu väntar en natts arbete innan jag får sätta mig på den efterlängtade bussen och åka hem till vårat hem. LÄNGTAR tok mycket.
Magen har inte alls varit i form och magknip med smärtor i äggstockarna har hållt i sig hela dagen. Kan knappast stå på benen... Och håller det i sig så där så får nog farbror doktor besökas och den där mysiga gynstolen :(

John Blund är på besök.


Publicerat den: 2008-10-09 [01:36:40]

Ohhhhhhh nu kom John Blund och jag blev akut trötter :( Vill sooooooooooooova.
Måååååååååååste ha kaffe. Älskar kaffe. Kaffe är gott.
Nu blev det helt plötsligt torsdag också - vilket betyder att jag får träffa min älskade imorgon - för då är det ferdag :)
Nu ska jag fortsätta jobba. Fullr rulle :/



Med tunga tunga steg...


Publicerat den: 2008-10-08 [14:24:39]

Pojkarna har åkt och jag sitter här hemma i min ensamhet. Borde snart dyka ner mellan lakanen och försöka få några timmars sömn. Runt 18:30 tiden blir det bye bye gbg fram tills på fredag och det är med tunga steg som jag lämnar vårat hem :( Bläääääääää.

Uppdrag & en efterlängtad helg.


Publicerat den: 2008-10-08 [09:42:40]





Hej hej mina vänner och godmorgon.

Här ska morgondagen börja med lite träning i all ära och sedan blir det nog bara till att ladda inför uppdragen under kommande två nätter. Ser inte fram emot att lämna min underbara man under två dagar men ju fortare det blir fredag desto bättre. Hur gör ni till helgen då? Här hemma finns fina planer inför helgen iaf :) Så lördagen är verkligen efterlängtad.

Din hud mot min hud.


Publicerat den: 2008-10-07 [20:03:35]





Idag har jag läst en massa om känguruvård och hur viktigt det är för de små att ha nära kontakt med mamma och pappa under den första perdioden i livet.  Nyfödda barn och speicellt för tidigt födda barn har ett otroligt behov av närhet till varm hud och lugna hjärtslag. Känguruvården har visat sig minska dödligheten i både i och u länder.  Där tom varma kuväser blir utklassade när man jämnför det positiva hud mot hud kontakten har. Känguruvård innebär att bäbisen blir buren av sin mamma under 24 timmar ( dock ej under ammning, bad, blöjbyten, medicinska åtgärder osv...) endast iförd i blöja, mössa och filt på ryggen för att behålla värmen. Här är det viktigt med hur ljud, ljus, lukt, amningsperioden, blöjbyten, temperatur i rummet osv sköts för att störa babyn så lite som möjligt.  Kontakten med föräldrarna är det viktigaste och störande kontakt med omvärlden bör undvikas så gott det går. Neonatalvård ligger mig verkligen varm om hjärtat och är något som jag verkligen vill satsa på längre fram i mitt yrkesliv.


kanske något att satsa på???

Ett relevant mål?


Publicerat den: 2008-10-07 [14:54:20]

Sitter på Biomedicinska för tillfället. Har som mål att läsa 200 sidor idag. Läser om matning, ammning, känguruvård och lite annat. Spännande och väldigt skoj men jag tror nog att det endast går att lära så fort man är med om detta. Får se hur mycket jag lär mig idag...

Puss på er.
Vi ses ikväll.

Between the sheets


Publicerat den: 2008-10-06 [21:31:30]



Bakom kudden. Surandes på sin mamma som ska iväg och plugga.
Så här brukar han göra varje gång jag sätter på min skorna för att trippa igång.
Då sätter han sig bakom kuddarna i sängen och surar för fullt.

För ett fräscht hår.


Publicerat den: 2008-10-06 [20:54:42]



Här är ett mycket bra tips för håret när det känns livlöst och torrt. Köpte Aqua De Pienado i Spanien för ca 60 kr. Och efter 10-20 spraytag känns håret mera  livfullt och doftar underbart. En produkt som jag kommer att be svärfar att kånka hem med vid hem hemresa till Sverige. Detta och så handcreamen.

Inte bara gulle gull.


Publicerat den: 2008-10-06 [19:49:18]





Så skönt att äntligen vara hemma fastän jag är hemma på heltid denna veckan också. Dagen har inkluderat en massa plugg plug och plugg och huvudet sprängs av all denna information. Den här utbildningen innehåller verkligen inte en massa gulle gull utan är bland få saker som snuddar vid min gräns av vad jag klarar av.  Ush så jag tjajar om detta now a days men eftersom jag kommer att få pyssla med detta fram tills åtminstone nästa jul så får det bli så helt enkelt.
Morgondagen kommer åter igen att spenderas på SATS och plugget på biomedicinska. Inte så där wihoooo men vad ska man göra :/


Kvällen idag ska bara spenderas med något glas vin och lite bra musik.
Puss på er


Vi är alla unika.


Publicerat den: 2008-10-06 [15:48:18]





Sorry för dålig uppdatering men idag har det varit fullt upp med morgonträning på SATS pch därefter bar det av till Biomedicinska biblioteket för att plugga. Just nu sitter jag på nedre plan - där jag faktiskt skrev min C- uppsats under sköterskeutbildningen och läser om omvårdnad av ett för tidigt fött barn. Om hur viktigt det är med miljön runt omkring barnet, lukter, bädden, ljuset och ljuden. Allt spelar in. Och det är alltid individuellt anpassat utifrån barnets behov.
Ganska så spännande faktiskt och här på detta bibliotek finns verkligen allt inom vården. Så här blir det till att sista under några timmar till faktiskt. Kände bara för att ta en liten paus för tillfället. Men det blir till att gå tillbaka till böckerna igen.
Ikväll siktar vi på: Ousiders, god mat och kanske ett glas vin för att avslappning.

Hopps ni har en fin start på den nya veckan.


Karamellthé och en lätt middag.


Publicerat den: 2008-10-05 [20:21:14]



Kvällens middag fick bli något lätt. Det blir ju lite konstigt när hela dagen vänds.

Här med:

♥Vaniljyoughurt
♥Linfrön och solrosfrön
♥Vindruvor
♥1 äpple.

♥En kopp Karamelthé.

Godmorgon vänner.


Publicerat den: 2008-10-05 [15:25:48]



Kvällsol är det här hemma hos oss också. Här gäller det att ta vara på soltimmarna.

Godmorgon mina vänner tänkte jag säga. Men jag har faktiskt precis klivit ur sängen vilket betyder att det visst gick att sova riktigt ordentligt efter ett nattpass. Vanligvis brukar jag bli så rastlös under dagen att jag tränar eller pysslar här hemma under något ovanligt halvsovandes tillstånd.
Men nattpasset gick hur bra som helst och det var verkligen en avdelningen som jag kommer att trivas på. Tung men lärorik och mycket välkomnande :) Så det blir ingen klump i magen nästa vecka då det är dags att återvända för några pass till. Idag blir det inte så mycket. Vi hade tänk oss lite bio men skönast är nog att gosa ner oss i soffan alla tre och titta på någon av våra filmer som vi fyndade i Spanien - bla Mamma Mia :)

Puss på er och ha en fin söndagskväll.

En nattsköterska i farten.


Publicerat den: 2008-10-05 [01:19:09]

Nattsköterska i farten som borde tanka med nattkaffe.
Om exakt 6 timmar får jag krama och pussa på min underbara make.
Längtar till honom så att det gör ont.

Truth hurts...


Publicerat den: 2008-10-04 [12:08:25]


Är inne en snabbis för att önska er en trevlig lördag mina vänner.
Åker på uppdrag denna helgen så det kan bli lite tyst här inne, men håll till godo.
Här kommer en otroligt bra låt från 2002. Passar utmärkt till kvällens party :)





Rakim - Addictive-truth Hurts

Undersökningen närmar sig...Hypofysskiten.


Publicerat den: 2008-10-03 [20:49:10]





Och då kan jag inte låta bli att googla lite. Fasen vad vi googlar nu för tiden...
Hur som. Här kommer lite info om det jag har i skallen. Jag borde tacka och bocka att det bara är en hypofysklump - eller hur. Här ska man ju vara positiv med allt som sker. Vi ska försöka lära oss av allt som sker i detta liv. Hoppas verkligen inte att jag ska behöva drabbas av något värre för att försöka intala mig om hur underbart livet egentligen är... För det är lätt att falla ner i ett negativt tänkande. När dagen varit sur och konstig så kan vi lätt bli ledsna, trötta och tänka negativt. Fast varför ska vi det för??? Istället förösker jag tänka så här:
Vad har jag?
♥Jag har en underbar make och en underbar mamma, pappa och vovvsing..
♥Jag har ett underbart hem att komma hem till. I mitt hem är jag avslappnad och mig själv.
♥Jag orkar träna. Jag orkar plugga. Jag orkar jobba. Jag orkar vara Teddy för det mesta.
♥Ekonomin har aldrig sviktat. Det är bara jag som kan avgöra detta och jag avgör att det inte kommer att göra det.
♥Bra vänner har jag. De är få. Men de är bra.
♥Framtidsplaner finns. Så varför vara tveksam...?
Visst kan man få vara ledsen och negativ då och då men det gäller att ta vara på allt bra som finns i detta liv. Nu får jag därmed nypa mig i armen varje gång sura Teddy sätter igång. För sura Teddy verkar dyka upp lite väl för ofta nu för tiden. Och jag är ingen sur person i vanliga fall.

Hypofystumörer




 

Hypofysen eller undre hjärnbihanget är en liten körtel som sitter på undersidan av hjärnan. Den påminner i form och storlek om en mycket liten lök och den har ungefär samma vikt, bara 0,6 gram.

Hypofysen styr viktiga delar av kroppens hormonsystem. Den tillverkar och utsöndrar flera hormoner som i sin tur stimulerar andra körtlar i kroppen att börja tillverka sina speciella hormoner.

Oftast leder en tumör i hypofysen till att produktionen av något hormon ökar onormalt mycket. Symtomen är då mycket varierande och beror på vilket hormon som tillverkas av tumören. Hormonet prolaktin ger exempelvis mjölkproduktion och utebliven mens. Ökad produktion av tillväxthormon leder till akromegali då t ex händer och fötter kan börja växa. Ett annat hormon gör att kroppen ökar sin tillverkning av kortison. Det resulterar i viktökning, högt blodtryck och hudförändringar. Det är också vanligt med synbesvär när man drabbats av en hypofystumör.

Det finns också hypofystumörer som resulterar i brist på hormoner. Symtomen kan då vara trötthet och huvudvärk.

De flesta tumörer i hypofysen växer långsamt. De ger mycket sällan upphov till metastaser. Vid misstanke om tumör i hypofysen ställs diagnosen vanligtvis med hjälp av röntgenundersökning och analys av patientens hormonproduktion. Inför operation undersöks dessutom hypofysen i magnetkamera och datortomografi. Ibland görs också kärlröntgen.

Små tumörer i hypofysen, det vill säga mindre än 10 mm, behöver ofta ingen behandling om de inte ger några symtom. Däremot följs de noga genom regelbundna läkarbesök.

Tumörer som är större än tio mm brukar däremot i de flesta fall kräva någon behandling. Vid vissa hypofystumörer ges i första hand ett läkemedel som ofta krymper tumören och minskar hormonproduktionen. Effekten finns bara så länge patienten tar medicinen. Därför är operation ibland första alternativet.

Vid andra typer av hypofystumörer finns inget effektivt läkemedel och i de fallen opereras tumören bort.

Om inte hela tumören kan tas bort kompletteras operationen med

strålbehandling. Vid återfall ges också strålbehandling och om patienten inte bedöms klara en operation.


Säg mig tre positiva saker.


Publicerat den: 2008-10-03 [18:03:31]



Fulla på vin. Kära i varandra. Kvällen spenderades på den engelska puben i Spanien.


Ikväll blir det ingen bio för oss två som vi hade planerat utan det blir till att ha det fridfullt här hemma. Jag kommer att åka på uppdrag imorgon och blir borta hela natten - samma sak gäller några nätter under nästa vecka. Så det gäller att ta vara på de stunder som vi får vara tillsammans. Såg att det var bra pris på räkor idag  - kanske passar på att handla hem lite till kvällens vita vin :)  Varje dag ska jag även skriva ner tre positiva känslor om min själv. Alltså tre postiva upplevelser. Något som Mia Törnblom babblar om i sina böcker. Fast jag gillar hennes babbel och det är skönt att få vara lite ego ibland också :) Så här kommer de - dagens positiva.

1. Känslan av närhet till lille mannen som är hemma med mig.
2. Varma solstrålar i ögonen under höstpromenaden.
3. Pirr i magen när jag äntligen sorterat runt alla mina studiepapper.


Ditt barn är ALLTID utsatt.


Publicerat den: 2008-10-03 [15:18:18]


Lilleskutt är med mig hela dagen. Här sitter han och flörtar med mig medans jag pluggar. Idag har det varit en del om fostrets påverkan av alkohol och läkemedel under graviditeten och barnets första levnadsmånader. Inte visste jag att ett foster är som mest utsatt för att drabbas av organmissbildningar under de 4-10 första grav.veckor. ( det är då organen bildas i kroppen, därefter ett fostret utsatt för en rad andra missbildningar). Dvs: Vissa läkemedel och all alkohol bör aldrig under några omständigheter intas under graviditet.
Och nu eftersom jag varit så duktig och flitig så blir det en långpromenad med lillen i det vackra höstvädret. Min kopp med kaffe följer med oss.

Vi ses sen.






Ser ni något konstigt?


Publicerat den: 2008-10-03 [12:36:31]



Fick hem brev från både Lindex och Hemköp reg. med efternamnet Ödåsen. Tyckte det verkade lite konstigt eftersom min man varken har bonuskort på Hemköp eller Lindex. Dock efter närmare studerande av breven inser jag att det är min post. Att jag numera också är en Ödåsen. Visst är det strange?

Är jag en annan människa nu eller...

Tackkorten är ready to go :)


Publicerat den: 2008-10-02 [20:40:28]


Det har tagit ett tag men jag tror nog att tackkorten är ready to go.
Dock ska några till göras i ordning. Så håll till godo.






En bra mamma. En underbar liten son.


Publicerat den: 2008-10-02 [18:52:20]


Träffade en av mina äldsta och bästa vänner idag. Hon fick äran att få bli mamma för ca 2 månader sedan och fick träffades för första gången efter förlossningen för en snabb fika. Älskade vännen hade i sin vagn en alldeles underbar liten gosse vid namnet Didrik :) Jag blev mer än kär!!! Och den lille gossen är mer än efterlängtad.
Min vän - du är född till att vara mamma :)

Nedanför är bröllopspresenten ifrån den lilla familjen.
Ett sådant kakfat var jag på jakt efter för ett litet tag sedan. Så vi tackar och bockar :)


The lady in pink is dancing with the angels...


Publicerat den: 2008-10-02 [00:00:05]


Min fina pudersrosa kappa som jag verkligen är helt förstjust i. Denna goding kommer ifårn ZARA.




Hittade detta bedårande armband med små änglar för också.


Närbild på den. Dock gör inte bilderna den rättvis.



Ett tips mitt under fosterdiagnostiken.


Publicerat den: 2008-10-01 [16:16:18]



Pluggandet är igång på hög nivå och jag har tänkt plugga ett kapitel till innan mannen kommer hem. Dock behövdes en liten paus mitt  under placenta previa, missbildningar under graviditet och fosterdiagnostik... Back on track in a moment...

Här kommer ett bra tips på en handcreme som inhandlades i Spanien. Den doftar helt underbart av nötter och vanilj och gick runt på 40 kr. En av de bästa cremerna jag inhandlat faktiskt och helt klart att rekomendera.

Träning, höstpromenad och plugg...


Publicerat den: 2008-10-01 [12:48:39]




Vilken underbar start på dagen. Först och främst blev det en höstpromenad med Nemo och därefter kondition på SATS. Nu kokas det kaffe och snart ska böckerna fram för några timmar av råplugg. Måste även iväg till medicinareberget för att fixa ett dokument till skolan... Och om vädret tillåter så blir det långpromenad med lillen lite senare ikväll.
Nu är det verkligen höst ute hurrni och oktobers första dag är här. Om 15 dagar exakt så fyller jag 25 år :/
Vi ses sen mina vänner - tills dess får ni ha en fin onsdag.



bloglovin