Och vet ni...


Publicerat den: 2009-04-30 [22:14:40]Och klockan den tar slut.
Och dagen den tar också slut.
Och jag.
Jag tar inte slut.
Jag finns fortfarande.
Och det är underbart.
Trevlig Valborg.

Blommor förgyller tillvaron.


Publicerat den: 2009-04-30 [19:59:19]

Idag är det Valborg. Vi har ett alldeles underbart väder här utanför och det är varmt och skönt.
Jag har som sagt ledigt nu - jobbar dock till helgen. Dagen har spenderats med att få hemmet skinande. Träning på SATS har det blivit också. Styrka och Core blev det idag. Vi har även handlat på Plantagen och gjort våran balkong finare. Det blev till att så lite frön också så nu blir det till att vänta på att balkongen ska bli underbarare :)  Nu sitter jag här med min underbra make och tar vra på kvällen. Han jobbar imorgon så vi tar det lugnt ikväll.
Jag vill önska er en fin Valborg.


Kram.

När Maja & Teddy är i farten.


Publicerat den: 2009-04-30 [10:16:13]

Här kommer lite bildbevis på min och Majas underbara kväll. Tack du vännen för att du förgyller min vardag :)
& så här roligt har man på slutet av kvällen.


Idag ser det ut att bli ännu en fin dag. Jag själv sitter och filar på det sista av den där tentamen som aldrig tycks ta slut. Hemmet har jag hunnit städa också och snart är det dag för lite träning på SATS.


Ha nu en fin dag.

När livet lockar mer.


Publicerat den: 2009-04-29 [22:03:11]

Sorry för otrolig seg blogg men vad gör man när livet lockar mer. Det har ju varit enn alldeles underbar dag ute och jag och min älskade familj har varit vid havet och grillat. Jag har även hunnit med ett spinningspass och sitter nu och skriver på min hemtentamen ang. komplicerad graviditet och förlossning, även en hel gynekologidel ingår i den. Tentamen ka vara inne imorgon och jag är som vanligt ute i sista stund. Dåligt Teddy. Dåligt.Hur som. Ville mest passa på att önska er en fin fin kväll.

Ta ingenting för givet!!!


Publicerat den: 2009-04-28 [17:27:30]Idag var det somsagt dags att äääääääääääntligen få träffa en läkare sedan jag blev utskriven förra året. Mina prover var otroligt bra. Inga som helst fel på hormonerna. Bättre prover kunde man tydligen inte ha :) Yipppeeeee!!!! Och tydligen är det fortsatt kö för MR så jag får vänta tills sommren eller hösten. Doktorn skulle personligen ringa mig när det dyker upp en tid. I situationer som dessa förstår man hur underbart livet är, men också hur jäkla skört det kan vara att leva. Ingenting spelar någon roll. Bara jag får vara frisk.Ta vara på varandra. Försök se glädje i de små sakerna i vardagen.
Älska varandra och med varandra så ofta det bara går.
Uppskatta era medmänniskor & de som bryr sig om er.
Lev här & nu och inte sen.Jag sitter och väntar på min älskade Maja.
Vi ska sitta och bubbla på våran balkong.
Äta ost och dricka vitt.Puss puss på er.

Always and never...


Publicerat den: 2009-04-28 [15:17:31]


Den här låten fångade mig när jag här om dagen tränade för fullt på SATS.
Tycker den är helt underbart mysig.
Återkommer lite senare med hur det gick idag.
Musik: Verona
Song: You gotta move on.


Another day's gone
Another day you have spent alone
Thinking about her


Tears in your eyes
A true sacrifice
Always and never

Jag är så jävla nervös:(


Publicerat den: 2009-04-28 [09:03:27]

Ush jag är så nervös så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Idag kl: 11 ska vi träffa doktorn. Jag tycker det är helt absurt att jag ännu inte fått göra MR. De lovade att kalla mig var sjätte månad och nu har det gått mer än 1 år. Tydligen ska folk behöva bli jätte dåliga eller i värsta fall dö innan de kallar på nytt.


Dåligt SU. DÅLIGT.

Ett mysigt besök & mötet med farbror doktor.


Publicerat den: 2009-04-27 [22:03:23]
Godkväll älskade vänner.

Här hemma har vi haft fullt med en god vän som kom över på en mysig fika med sin fina och söta dotter. Flickan kom 3 månader för tidigt menmår i dagsläget bra. Nemo var så tagen av barnvagnen och satt och stirrade på det lilla knytet där inne. Så fort flickan började gny eller röra på sig satt han på sin vakt och spanade :)  Flickan fick ligga lite på golvet så att Nemo fick hälsa och han gav henne en och annan puss på huvudet och armarna. Vilken bra vakthund vi har här hemma. Känns verkligen tryggt någon dag när vi själva blir föräldrar :) Sedan så tycker jag att det är helt okey att utsätta barnen för husdjuren så fort det bara går. Ett husdjur som sedan tidigare finns med i bilden ska inte behöva byta familj eftersom barn numera finns med i bilden. Skaffar man ett husdjur så räknar man ju med att ha de hos sig minst 12-20 år och då brukar barn ingå någon gång under denna period. Det är ju inte så att jag lämnar bort mannen för att han inte längre passar... hahaha.  Sjävlklart förutsatt att barnet mår bra och att det fungerar bra hemma.


Hur som. Imorgon ska jag och mannen min iväg till sahlgrenska eftersom det är dags för mig att träffa en doktor. Vi ska gå igenom mina provsvar från provtagningen under mars månad och så får vi se vad han säger om MR. Jag är nervös och plockar därmed ner datorn nu. Godnatt.

Helgen i bilder & en ny vecka.


Publicerat den: 2009-04-27 [10:41:35]


Här kommer lite bilder från helgens fina dagar. Våran trip till Danmark var verkligen underbar och vädret höll sig soligt och varmt. Tack älskling för en jätte lyckad helg tillsammans med dig.

Nu snart ska jag iväg till SATS för spinning och core och därefter kommer en mycket god vän hem till oss för att visa upp sin fina dotter. Trevlig måndag på er.


På en uteservering i Danmark med min rosa ballong.


Mannen i mitt liv på däck. Sygging.Djuren fick så klart också följa med på båten. Den gula kycklingen följer med på alla resor.


Mest för att visa upp den nya jackan och fina väskan. En modebild helt enkelt, hahaha.


Här står han med ballongen löst knuten runt halsen. En ganska rolig syn ute på promenaden.


En trött men glad liten man efter gårdagens middag.

1 ÅR SOM GIFTA "PÅ PAPPER".


Publicerat den: 2009-04-25 [05:58:32]

Idag är det som sagt 1 år sedan vi skrev under våra papper för att bli "gifta på papper". Detta eftersom det annars skulle bli en massa krångel inför vårat bröllop den 6 juli. Så grattis älskling till ett år som "gifta på papper". Vi tar en liten dagstur till grannlandet Danmark och njuter av den fina lördagen.

Kram på er och trevlig lördag.

Om förlossningsrädsla och mina tankar.


Publicerat den: 2009-04-23 [23:34:16]

Idag i klassen fick vi prata om något som berör många många kvinnor gravida kvinnor men det är en skam att ta upp detta eftersom vi är gjorda att bära ett barn och därefter föda detta lilla underverk.
Vi fick läsa två bra artiklar om just FÖRLOSSNINGSRÄDSLA  och hur viktigt det är med bemötande och att ta dessa kvinnor på allvar.  Att föda barn är naturligt. Vi är tydligen gjorda för att föda och känna smärta. Vi kvinnor ska bli mammor och det finns endast två sätt att få ut detta lilla underverk: Antingen genom vaginal förlossning eller genom ett kejsarsnitt. Slut. Eller hur...


Här i  Sverige har vi något som kallas för Auoroa samtal. Under sådana samtal får den gravida tala om sin rädsla ( oftast omföderskor) och vi barnmorskor ska försöka hjälpa kvinnan att övervinna sin rädsla och försöka komma i kontakt med varför hon känner som hon gör. )
Kan det vara brist på bra bemötande?
Kan det vara ångest, skam eller rädsla för att prata om just förlossningsrädslan?
Kan det vara okunskap?
De finns mycket som kan utlösa just förlossningsrädsla. En rädsla som många många kvinnor är rädda och tycker rent ut sagt att det är pinsamt.
Jag menar - Vi kvinnor har fött barn i alla år och vi ska minsann kunna klämma ut denna människan på ett eller annat sätt. Eller?
Kanske har vi för många vänner som delar med sig.
Kanske har vi föräldrar och närsående som säger ett och annat.
Kanske har vi en partner som vill vara alldeles för delaktig att det slår fel i slutändan.


Sedan så kan man vända på det. Det gjorde en grupp i klassen och jag älskade deras ord.Vad händer om jag som blivande barnmorska tycker att det daltas för mycket inom vården...
Först och främst så ställs det för mycket krav på oss inom vården.
Kvinnan ska inte känna smärta. Hon ska ha tillång till ALL smärtlindrig som går att få.VI barnmorskor ska aldrig säga något som VERKAR fel i hennes öron annars så kanske vi blir prickade eller i värsta fall stämda. Det är mycket som ska klaffa.
Ett exempel är att man kan ha en perfekt förlossning som är helt underbar. Ett fint gosse barn har förlöst. Inget har gått fel men när man väl ska sammanfatta förlossningen så mår kvinnan PISS.
Eller så har man en förlossning dä kvinnan pinnas ca 30 timmar. Hon är öppen 10 cm men älsklingen vill inte komma ner. Det slutar med en sugklocka som inte vill fästa och därefter blir det akutsnitt eller i värsta fall ett KATASTROFSNITT.
När jag därefter som ansvarig barnmorska går på ett så kallat postpartum samtal( uppföljade samatal) så är föräldrarna i 7: de himlen. De är såååååååååååååååååååååååå glada och lyckliga och jag vill bara gräva ner mig i närliggande soffa. Jag har allså gått och tänkt och tänkt och tänkt för ingenting.....


Sedan så kan jag inte låta bli att ta upp det vi pratade om idag. Om de så kallade "Alvedon barnen".
Där ska inte smärtan kännas. Allt ska vara glasklart.  Och de ska pratas och pratas och pratas och och jag vet inte vad.. Man ska  tydligen ( och jag ska ingent säga) få göra alla tester som finns och alla ska vara tillmötesgående.  Alla ska vara glada och servera saft och de ska ges massage hit och dit och mannen - han ska minnsann också få några smörgåsar.
Kvinnan ska få bestämma allt. Dvs tex: Om förlossningen inte går med 1 cm/ timme så ska hon få snitt. Annars så har man inte lyssnat och inte bekräftat. Och det är egentligen såååååååååååååååå mycket som ska stämma in på just den där 1 cm per timme. 1 cm för mig är inte det samma för dig.
Och då är det lätt anser jag -  att man tar bort det som är NORMALT.


Det är FAKTISKT NORMALT ATT FÖDA BARN. Det SKA  tyvärr göra ont. Det ska tydigen göra väldigt ont att få barn.
Men vi får ALDRIG GLÖMMA ATT LYFTA FRAM ATT DET ÄR NORMALT.
Det får aldrig bli en diagnos att föda barn. Och har man en diagnos. En primatur eller en preeklampsi eller en diabetes så får man försöka fiska upp det som är normalt för just DEN PERSONEN. Det är sååååå vktigt att försöka bevara det som är just normalt i vår sinnen.
För så länge vi alltid skapar diagnoser så blir det till slut en sjukdom Och har man svårigeheter så tycker jag att man ALDRIG NÅGONSIN SKA KÄNNA SKAM ATT SÖKA HJÄLP:


Jag som barnmorska förlitar mig på detta:

Kvinnan är inte komplicerad själv, utan är en en person med komplikationer. Att se en kvinnan som en individ och inte bara förlita sig på prover och maskiner.
Nu går jag.

Vackra ord & fina vänner.


Publicerat den: 2009-04-22 [20:39:17]Idag mina vänner känns det mycket bättre. Solen har verkligen lyst på oss alla idag.  SATS och skola har det varit för min del. Jag förundras och är så stolt över alla mina fina skolkamrater i klassen. Ni är alla så duktiga och fina och kämpar på så bra under denna svåra utbildning. Vi framförde i alla fall våra arbeten idag. Varje student skulle hålla undervisningslektion under 30 min om olika teman. Jag hade valt spontan abort (missfall) och valde att undervisa en klass på gymnasiet. Det gick tydligen super bra :)


Och det är inte bara skolan som lyste med sin kärlek idag. Min underbara Maja skriver och säger så vackra ting att jag får lyckotårar i ögonen.  Det är verkligen inte lätt att skaffa bra vänner i denna ålder och jag har egentligen EN bästa vän i denna värld. Men de vännerna som jag har i min kompiskrets just nu är verkligen guld värda. Ni har verkligen gjort mig komplett. Jag är oerhört tacksam över att ha hittat Maja åter igen. Nu släpper jag henne inte något mer.

Hoppas ni alla får en fin kväll.


Det som inte går att köpa.


Publicerat den: 2009-04-21 [20:34:58]

Allt flyter på här hemma. Känns lite tungt för tillfället och jag vet inte varför. Mamma är så långt borta. Här hemma är det inga konstigheter men det känns lite motigt då och då för tillfället. Ibland spelar det ingen roll hur bra man än har det - hjärnan verkar inte köpa det ändå. Och positiva tankar och positiva suckar hjälper inte heller.
Så nu ska jag ta och gå ut på en promenad med min lilla familj och därefter ta mina Valerinas och krypa under täcket.God natt.
Ibland behöver även de starkaste en varm famn att krypa upp bredvid.


ATT AVRÄTTA EN ANNAN MÄNNISKA.


Publicerat den: 2009-04-21 [13:37:28]


Jag har följt Delaras öde nu varje dag - och flera gånger om dagen gått in på hennes hemsida för att se om det finna någonting nytt skrivet om henne. Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att offrets anhöriga kan ta emot blodpengarna och att Delara släpps fri. Det är fruktansvärt att det fortfarande går att ta till sådana barbariska straff på en annan människa. Att ett land kan ta till dödsstraff på en annan människa som det saknas bevis mot. Hur många mer oskyldiga ska få sätta livet till?
I sista sekunden sköts hängningen av iranska Delara Darabi upp.

Offrets familj ville inte närvara.

Men dödsdomen kvarstår.

Avrättningen av Delara Darabi har skjutits upp, uppger iranska människorättsaktivister, till Radio Free Europe Radio Liberty, RFE/RL.

Darabi skulle ha hängts i dag, den 20 april, för ett mord hon påstås ha begått när hon bara var 17 år.


Ville inte närvara

Uppskjutningen av avrättningen beror på att offrets familj inte ville närvara vid en hängning.

Inte på att Delara Darabi inte var myndig när hon påstås ha begått brottet. Inte heller på att det har framkommit att hon tvingades till erkänandet av sin dåvarande pojkvän - ett erkännande hon också omgående tog tillbaka.

Själva avrättningen står familjen fast vid.


Mer pengar

Men enligt andra iranska källor beror den uppskjutna avrättningen på att Irans justitieminister Mahmoud Hashemi Shahroudi givit Delara Darabis familj mer tid på sig att samla ihop så kallade "blodspengar".

Darabi erkände mordet på en äldre släkting under ett rån 2003. Men hon tog tillbaka sitt erkännande och uppgav att hennes dåvarande pojkvän var den som utförde mordet. Hon hade gått med på att ta på sig skulden eftersom han sa att hon var för ung för att dömas till dödsstraff.

Källa: www.aftonbladet.se
Mer om Delara finns att hitta här. och här.


Allt för en bra start på dagen.


Publicerat den: 2009-04-21 [10:33:23]
Okey jag är skit dålig på frukost. Har knappast ätit det någonsin men nu vill jag vara duktig och inte dåsig på träningen. Jag vet inte varför jag inte lyckats lära mig äta frukost - dagens viktigaste mål men det har bara blivit så. Så idag kokade jag ihop detta. Kroppen blir genast mycket piggare och huvudet orkar tänka klart.


En bra start på dagen blev det idag igen.
Axas Sport - havre med råg.
Lite russin och mandel.
1 äpple.


Och det bästa är att jag snart ska till SATS igen och träna styrka och spinning. Idag blir det till att plugga här hemma. Mina klasskamrater sitter i skolan men eftersom hunden blir ensam för länge så stannar jag hemma idag.Trevlig tisdag.

Med mina favoritpojkar.


Publicerat den: 2009-04-19 [19:52:20]
Godkväll kära vänner.
Ikväll blir det tidig sängdags eftersom jag tydligen har skola imorgon :( Usha. Men det är sista hela veckan där innan sommarlovet så då får det gå helt enkelt. Dagen har spenderats med mina favoritpojkar - Pappa, maken och Nemoshka. Vi har grillat och varit ute i solen. Nu ska jag ta mina Valerinas och försöka sova.


Natti natti på er.

En fin kväll.


Publicerat den: 2009-04-18 [23:53:43]


Hiiiiiiiiii hihih detta ser hemskt ut men min man röker faktiskt vattenpippa och så är far där också. Han är ganska så strikt...Papps and me & så Nemo då ...


Okey då ett litet inlägg. Bara för att.
Jag sitter och drickerr vin. Vi har rökt vattenpippa. Hahahaha , Våra grannar blev nog skogstokiga.
De tror nog att vi pimplar något annat olagligt här hemma. Men kvällen blev fakktiskt väldigt lyckad.
Ensamma pappan. MIN PAPPA - kom över. Vi åt. Vi skrattade. Vi drack. Vi provade pipa. Vi var dotter och pappa. Det var gött mos. Nu ska jag försök få min sovande man till sängs så säger vi så....


Så hörs vi imorgon.

Mamma framme och sol i våra hjärtan.


Publicerat den: 2009-04-18 [17:44:35]

Godkväll mina vänner.

Vilket underbart väder vi har ute. Jag och pappa var på en riktigt långpromenad tidigare i dag och Nemo hamnade i koma efteråt :) hahaha. Stackaren var helt slut efter två timmar ute i naturen.  Jag själv har opponerat på ett välgjort arbete inför skolan och tycker det är skönt att slippa göra detta imorgon. Vi tjejer i klassen är otroligt duktiga på att skriva arbeten måste jag nog säga. Efter att ha kikat igenom de flestas arbeten så kan man inte vara mer än stolt!!!! Bra jobbat jäntor.
Här hemma har vi gjort i ordning lite sallad, räkor, förrätt och vin och väntar bara på att min ensamma pappa ska komma på besök. Mamma har tydligen kommit fram utan bekymmer och befinner sig nu i Varna. Skönt att hon är hemma välbehållen :)


Ville mest önska er en trevlig lördag.

Teddys humor :)


Publicerat den: 2009-04-18 [14:02:28]Källa: www.argalappen.se


Mammi :(


Publicerat den: 2009-04-18 [01:07:10]


Mamma har övergivit mig. Hon har åkt.
Hon har lämnat mig och jag måste gråta nu.
Jag ska gråta ihjäl mig nu.

Bye.

Solen lyser men kroppen är trött...


Publicerat den: 2009-04-17 [16:00:51]

En fin nalle och lite rosé.Mammas lilla livsnjutare som har hittat en liten plats med solsken på.Hej hej mina små bloggvänner.

Idag skiner solen på oss igen och det känns underbart i kropp och själ. Jag försöker göra saker hela tiden för att inte falla i sömn. Känner mig otroligt trött mest hela tiden och vill helst ligga i sängen och bara bli lämnad i fred... så jag hoppas att kroppen vaknar till liv snart. Dagen har iaf. spenderats med att städa hemmet, träna på SATS, luncha med mamma (som åker till Bulgarien imorgon, snyft) och så fika med en god vän vid havet. Nu gör jag mig i ordning för att åka till Jess och ha tjejfest.Så skål och ha nu alla en trevlig fredag.

Nemo and me är en lite version av Marley & me.


Publicerat den: 2009-04-16 [23:20:29]
This is my darling and me.

Marley and me.Hej hej mina vänner.
Tydligen är det inte bara jag som haft problem med att kommentera men nu så verkar ju allt okey så vi får hoppas att det håller sig så. Jag och darling har tittat på filmen: Marley & jag. Och eftersom jag vet hur filmen kommer att sluta - efter att ha läst boken - så fick jag stänga av i slutet. Ikväll orkar jag inte med några tårar. Tårarna rinner för tillfället och jag vet inte varför. Just nu är det mycket som händer i kroppen utan att jag vet varför... Det bara rinner ner för kinderna i tid och otid. Konstigt va....
Och visst kan vissa av er tycka av vi hundmänniskor är konstiga men so let it be. Vi ÄR konstiga. Hunden ÄR faktiskt våran bästa vän. nemo är min bästa vän. Jag trodde aldrig i min vildaste fanstasi att han skulle bli så värdefull. Jag måste erkänna. Första dagen vi hade honom hemma så ville jag bara sätta honom på en buss och skicka hem honom. Jag ville helt enkelt inte ha honom.
Han förstörde ju allt i mitt liv.
Jag kunde inte duscha.
Inte sova.
Inte plugga.

Inte göra NÅGOT ALLS.
PÅ RIKTIGT.
Och nu....
Nu har han tagit över hela mig.
Han räddade livet på mig 2004.
Efter olyckan.
Efter DÖDEN.Han fick mig på fötter igen.
Han fick upp mig ur den redan grävda graven.
Han fick mig att andas på nytt. Min Nemo.
Han är min hjälte.
Han klagar aldrig.
( bara när vi ska klippa klorna och när han ska få spruta)
Nemo är mitt allt.
Jag saknar honom för varje minut som han inte är hos mig.
Han är mitt allt. Han är en medlem hos oss och kommer alltid vara så.Alla djurvänner. Se Marley och jag -  eller läs boken.
Jag har gjort färdigt tråkbajseriet för denna gången.
Ikväll sitter jag bara här framför skärmen och bara är.

Och Nemo & Me är verkligen en liten version av Marley & Me.

Dessa godingar<3


Publicerat den: 2009-04-16 [15:09:53]
Dessa två godingar spelade vi sönder i Sharm.
Hoppas de blir lika stora i Sverige.
Och om jag har rätt så spelas dessa i Bulgarien nu.
Outwork Feat. Mr Gee - Elektro (Pa Da Pam Pam)Underbar rysk låt som kommer bli en jätte hit detta år. Love it!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dj Smash - Volna (Dj Antoine & Yoko Remix)


Arg!


Publicerat den: 2009-04-16 [09:41:30]

Det går tydligen inte att skriva till mig på bloggen och jag vet inte varför. Har skickat iväg ett mail till kundservice så vi får se vad de säger. Håll till godo.


Trevlig torsdag.
kl: 10:02
Nu så har jag fått hjälp med bloggen och jag tror nog att det ska å att skriva till mig igen :) Yes!
Så då lämnar jag er ett tag och försvinner till träningen. Idag blir det spinning och Core. Får se om min arma kropp klarar spinningen idag efter de tre spinningspassen jag körde igår...

Fungerar bloggen dåligt?


Publicerat den: 2009-04-15 [11:39:39]I situationer som dagens så väljer jag istället att ligga på en båt med en Red Bull i min hand.


Hej hej mina vänner. Tydligen är det något fel på bloggen. Har ni svårt att skriva till mig eller? Jag vet inte vad felet i så fall skulle kunna vara, så det gäller att vänta och se som vanligt.  Vad gör ni annars idag då? Jag själv sitter på biomedicinska och skriver ordbajseri. SKIT med andra ord. Försöker slutföra ett arbete som ska vara inne IDAG och det går åt helvete. Senare idag är det öppet hus på SATS och där ska de tydligen köra 30 min pass under hela dagen.

Ville mest önska er alla där ute en trevlig onsdag.
KRAM

Smekmånaden - del 2. Kairo.


Publicerat den: 2009-04-14 [17:33:21]

Det har var våran dag i stora Kairo. Staden som aldrig sover. Vi började med Egypiska museét och därefter färd och lunch på Nilen. Pyramiderna och Svingsten. Och avslutade med parymtillverkningen och papyrusverkstaden. En hektisk men otroligt fin dag. Här kommer lite bildbevis.
Här kommer vi in i Kairo. Staden som aldrig sover. Fullt med byggnader och folk. Som mest bor det ca 18 miljoner människor. Alla som jobbade i Sharm kom från just Kairo.Utanför Egyptiska museet. In hit fick man tyvärr inte ta med kameran så det blev inga bilder på döda konungar.


Min fina make med en av Kairos skatter. Alla sådana statyer saknade näsor.


Här sitter vi på en öppen båt Nilen. Vi är på väg till en båt restaurang med god buffe.


Spanar över vackra med oj så smutsiga Nilen. Här badar folk, de tvättar sina kläder, de kastar sitt skräp och massa annat. Sedan så har jag hört att det ska finnas krokodiler i vissa delar av Nilen också.


Vackert.


En liten kissemiss som jag smugglade ut mat till.


Djuren Gulan och Bäbe fick följa med på resan. Här står vi på den största pyramiden i Giza.


Här kommer kamelerna...


Världens tre mest kända pyramider. Visst är de vackra.


Tänk om pyramiden kunde vara så här liten...


Vackra Svingsten utan sin näsa. Ingen av oss fick komma denna mäktiga staty för nära och därmed fick lejonet med människohuvud zoomas in.


Mäktigt.


Bye Bye Kairo for this time. Trött och lyckliga. Nu återstår en 8 timmars färd till Sharm igen. God natt.

Smekmånaden i bilder - del 1.


Publicerat den: 2009-04-13 [21:59:16]

Okey mina vänner. Vi är hemma igen från en underbar och härlig smekmånad. Två veckor nere i paradiset var verkligen guld värt och nu är vi hemma igen - bruna, fina och med en massa massa minnen. Jag ska försöka uppdatera er med bilder titta som ätt hela tiden men just idag har vi spenderat med min familj och även varit hemma hos svägerskan en sväng. Nu i dagarna har jag lite ordbajseri att göra för skolan och älskade SATS kommer att besökas.
Men här böjar vi iaf. med lite vackra minnen.Vi bodde som sagt på Sharm Holiday med närhet till allt. Cenrum - Naama Bay och den vackra stranden låg ca 5-10 min avstånd från hotellet och vi hade otroligt tur eftersom vi aldrig behövde ta taxi eller buss till något.  Enjoy!!!På bussen på väg från flygplatsen. Precis frame i Sharm. Trötta  och lite rynkiga under ögonen och så bleka.Glada två darlingsar som precis satt sig på sin "altan" ute på Sharm Holiday.Utsikten över "altanen" och Sinai bergen långt borta. Här var det underbart att sitta på kvällen och pimpla vin.

Första kvällen i vackra Sharm. Utsikt över våran pool.
Så här såg det ut efter 2 timmar i solen.Fösta vinet på våran favoritställe nere i Naama Bay. Här satt vi nog varje kväll och rökte shisha och drack vin.Vackra Naama Bay en sen kväll.Vi efter våran första kväll nere på favoritstället.


Starbucks it is en sen kväll.Gött mos med en iskall kaffe i näven.


Och med dessa bilder säger jag natti natti.
Vi ses imorgon igen.

GRATTIS MAMMI PO DIN DAG!!!


Publicerat den: 2009-04-08 [20:03:07]

Nu sitter jag och vantar pa att sverige ska koppla upp sig pa internet.
Mammsen fyller som sagt ar idag och vi ska gratta henne pa skype.
GRATTIS ALKSADE MOR. Du blir battre med aren ska du veta.
Du ar som ett gott vin md andra ord.
Puss pa dig fran oss har i Sharm.
Ikvall ska jag dricka ett glas vitt for dig.PUSS PUSS PUSS

En liten halsning till fran tva bruna kolbitar.


Publicerat den: 2009-04-06 [13:08:47]

Hej hej mina kara blogglasare i Sverige.
Har har vi det fortsatt bra i Sharm. Idag sitter vi pa ett internetcafe och forsoker uppdatera oss lite kring varlden utanfor detta land. Vi har bla. hunnit med snorkling pa Ras Mohammed dar vi stotte pa en massa fina Nemo fiskar. Viu snorklade omkring po tre olika platser och at darefter en jatte god lunch po baten. Underbart!!!
Pa kvallarna dricker vi vin och roker vattenpipa med goda smaker - hur gott som helst faktiskt!
Annars ligger vi pa stranden nastan varje dag och har tyvarr brant oss ordentligt. Jag ser mest ut som en kolbit, hahaha.Vi har aven lart kanna ett trevligt par ifran England och ikvall ska vi fira killens fodelsedag. Sa ni far ha det fortsatt bra alla alsklingar sa uppdaterar jag snart igen.


Puss och kram till er alla.

En fartylld dag i vackra Kairo.


Publicerat den: 2009-04-02 [15:04:20]

Hej hej mina vanner i Sverige. En kost halsning fran vackra Sharm kommer once again.
Igor besokte vi Kairo och de maktiga pyramiderna. Vi han med museet och mumierummet - dar manga maktiga kungar far sin sista vila. Darefter blev det Giza omradet och de maktiga pyramiderna med Svingsten. Darefter bar det ivag till ett stalle som tillhor Harolds. Dar fick vi bland annat kopa akta parfym. Dvs, basen po alla dofter som man kan hitta i affarerna. Det sista stoppet i Kairo var papyrus verkstaden. Vi akte aven bat po Nilen och at buffe pa en bat. En intensiv med otroligt rolig dag. Och sa firade vi var forlovningsdag som var den forsta april 2006!!!!!


Idag har vi inhandlat mask och snorkel och snoklat i havet. Fiskarna har ar leksugna och vill garna simma runt omkring. Bade jag och mannen min har blivit vaaaaaldigt solbruna och aven vaaaaldigt myggbitna. Min stackars darling har svullna vader och knaskaolar pga av myggornas behandling. Han ar saaaaa ynklig!
Hur som. Har ar underbart. Manniskorna vanliga och inte alls sa jobbiga som jag hade tankt mig.
Ikvall ar vi i Sharm dar allt hander.
Har finns uteliv och party till tidiga morgon.
Vi ska nog borja kvallen med vin pa balkongen.Ps.
Om jag verkar lite kort i mina svar ar pga. at de vill ha en massa pengar for internet och sa ar det inte sa skoj at skriva utan alla bokstaverna tillangliga. Hoppas ni fortsatter att skriva iaf. Jag laser alla ord.Manga pussar fran mig till er.


bloglovin