En ny vecka & nya tag.


Publicerat den: 2009-08-31 [06:22:54]

Godmorgon en ny vecka!!!

Jag sitter på förlossningen igen och hoppas på småttingar idag också. Det har tyvärr inte fungerat att blogga eftersom jag råkade spilla något över den stora datorn så nu har den gett upp :(
Ikväll kommer iaf. lite updpatering om helgen som har varit och förlossningspraktiken.


Hoppas ni alla har en fin fin start på den nya veckan.


Håll tummarna för småttingar idag.


Publicerat den: 2009-08-29 [06:28:56]

Nu är jag i Borås. På förlossningen. Håll tummarna på att det kommer lite småttingar till världen här hos oss :) Jag kopplar upp mig ikväll och berättar lite om dagen om jag hinner idag. Annars får ni ha en great lördag.


Tydligen ska man bli barnmorska snart då...eller?...


Publicerat den: 2009-08-27 [10:15:50]




SOOOOOORRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY
för att jag är världens lataste bloggerska men jag måste ändå försvar det med att livet utanför den här sidan lockar sååå mycket mer!!!!! Ibland funderar jag faktiskt på att lägga ner bloggen - men kommer på att det förmodligen är bättre att uppdatera mindre och ha kvar sidan iaf.


Praktiken är iaf. igång på riktigt nu. Känner mig så fruktansvärd grön. Sätta skalp? Tyda CTG kurvor? Ronda? Skriva journal med alla konstiga förkortningar? Känna efter cervix? Öppen? Placenta? Sy? Vad händer????.... Tydligen är jag inte ensam om dessa känslor och tankar. De flesta håller med mig, vilket är tryggt! Men igår kände jag mig verkligen som en bortkommen student - hittade nämligen inget fint kärl att sticka mamman i - något som en-för -detta-blodcentralen-jänta borde klara av tycker man ju. Tur är väl att min handledare är så fruktansvärd rolig och tar sig verkligen tid till reflektion efter varje moment. Hon säger alltid de rätta orden och jag slipper åka hem med en klump av oro i magen. Tacka gudarna för det!!!



Barnmorskeriet är är dröm sedan jag kan minnas mig själv. Att dansa balett var ingen höjdare utan det var förlossningar och gravida som lockade mest. Och nu snart kommer man stå där. FÄRDIG. KLAR med allt. Drömmen är såå nära nu. Så nära. Jag kan ta på den. Se målet. Hoppas hoppas allt går vägen bara...


Förlossningar gjorda: 25
Förlossningar kvar att göra: 25

SISTA TERMINEN PÅ BARNMORSKEUTBILDNINGEN!!!!!!!!


Publicerat den: 2009-08-24 [15:23:24]






Idag börjar min allra SISTA TERMIN PÅ BARNMORSKEPROGRAMMET!!!!! Äntligen säger jag bara. Denna terminen har jag verkligen väntat på sådan hela den här resan började. Förra året så här dags var det mycket pirr i magen och en massa massa tankar som snurrade runt i kroppen på mig. Just nu är det ungefär det samma men på något sätt ska det gå undan med alla praktikperioder och den kommande HEMSKA D-uppsatsen som måste vara färdig innan examen.



Imorgon börjar jag kl: 06:45 med att förlösa småttingar. Nu väntar en 7 veckors praktik på Borås sjukhus. Så jag säger till alla blivande mammor som har vägarna förbi förlossningen i Borås - VI SES BLAND CTG APPARATER & OCH MASSVIS MED KÄRLEK.


Till alla mina fina läsare vill jag säga sorry för dålig uppdatering men det finns orsaker. Inte blir det mycket bättre med att man inte kommer att ha något liv denna höst men det är bara att bita ihop och le :)


Måste även få klutta ner några ord om min älskade Majsan. tack min fina vän för att du är du och ingen annan. Du skriver så vackra ord att det kärleken till dig strömmar genom alla rum och vrån här hemma.
HÄR finns några väl valda ord.





PUSS

Jessi & Mickes bröllopsdag<3


Publicerat den: 2009-08-22 [11:32:07]




Idag slår klockorna för våra vänner - Mikael och Jessica. Det kommer säkert att bli en strålande vigsel och en underbar fest. Så vi hörs antagligen imorgon kväll eller på måndag.

Here comes Roffy!!!


Publicerat den: 2009-08-20 [19:38:11]



På beordran av hela gängen på Prima salongen så lägger jag in Varnas galnaste och farligaste hund. Roffy the dog.

Bildregn från de sista dagarna i Varna<3


Publicerat den: 2009-08-19 [20:57:42]


Här kommer lite bilder från de sista dagarna. Idag har man mest pakat upp och ätit middag med föräldrarna. Ikväll kommer det verkligen bli sängen väldigt tidigt. Så med dessa bilder säger jag god natt alla sötnosar.

Sorry för att jag inte kan svara på nästintill inga kommentarer men blogg.se krånglar på som vanligt.



med far-mor på Fanny. Detta var hennes sista kväll innan hon åkte iväg till Norge.


Vi var för att säga hejdå till far-mors sambo. Han är kvar nere i Varna pga. en kommande knäoperation.


I lördags var Ivelina och Mitko hemma hos oss för att käka middag och därefter hade vi en separat möhippa och svensexa för dem. I Bulgarien brukar man inte göra sådana festligheter så jag hoppas de för vidare denna tradition.


Med Bulgariens finaste.


sista kvällen var man självklart vid havet igen.


& där käkade jag en massa goda musslor.


på en restaurang så kan det se ut så här. vi dansade också horo lite senare...


Och sista dagen sa vi hejdå till dessa godingar. Helt underbara.

HOME FROM VARNA!!!


Publicerat den: 2009-08-19 [14:47:43]

Uppdaterar senare ikväll. Nu ska vi iväg till kyrkan för att träffa prällen inför lördagens bröllop. Vi ses sen - då blir det uppdatering med bilder och lite annat.

Ivelina & Mitko - och en hel del kräftor och vin<3


Publicerat den: 2009-08-15 [15:27:05]



solnedgången över Varna. Vackert så att det gör ont i hjärtat.


Satans perkele. Det går inte att ladda upp så många bilder här idag men ni får njuta av det endaste som jag kunde ladda upp från igår. Det är solnedgången fotad från restaurang Fanny. Där satt vi nämligen och åt med far-mor. Hon och kusinen åkte till Norge idag och kvar blir vi och kan nu leka kurregömma runt alla rum och våningar ... Så lite ledsen är man allt idag.



Ikväll får man iaf. dränka sina sorger i vin, kräftor och gott sällskap. Ivelina och Mitko kommer för party och vi är laddade :)



Trevlig lördag mina vänner.
På tisdag är det dags för hemgång :)

Bailyes, Campari och en hel del andra...


Publicerat den: 2009-08-14 [08:19:11]



Dessa små godingar stryker omkring utanför huset varje gång vi är här för att titta till det. Baileys heter mamman och den lilla vita har vi döpt till Campari. Det finns även minst en till liten sötnos i skaran. Visst är de helt underbara?



Vill önska er en fin fredag.
Här lullar det på som vanligt.

Vid havet kan man göra så här...


Publicerat den: 2009-08-13 [12:19:37]


Här nere satt vi och åt åt igår kväll. Såååååå fin utsikt över Galata.


Innan såg vi detta glada gäng som spelade lite för Varna.


Och rätt som det var började dessa gladisar att dansa horo.


Sedan kom denna vackra hund och var hungrig. Hon fick en massa ost.


Jag drack vin som vanligt.


Och spanade på ett vackert skepp.


Mannen gjorde det samma.


Sedan gick vi vidare och satt på stranden för att dricka lite mera vin.




Puss på er och tack för alla fina ord.

En resa tillbaka i tiden<3


Publicerat den: 2009-08-12 [11:09:45]

Varje gång jag är här nere så är jag alltid tvungen att gå igenom familjealbumet och de få bilder som finns av mamma, pappa och mig som liten. Tiden före flytten till Sverige. Tiden då man inte visste vad livet utanför Galata var. Bilderna finns i ett tjockt, brunt album där även bilder från mammas och pappas bröllop finns men även en massa minnen från tiden innan de valde att skaffa mig.


Varje gång jag sätter fötterna på bulgarisk mark så kommer mycket tankar flygandes. Tankar om hur fort livet går. Hur mycket som förändras på bara ett år. På bara några sekunder. Hur livet kan vara lyckligt samtidigt som det kan vända 360 grader åt det motsatta hållet.


Tänk om det inte alls är som det alltid brukar vara nästa år när jag åter flyger hem?



Nykläckt -precis på väg hem från BB. Till vänster är min faster, mamma är i mitten, far-mor håller mig i famnen och bredvid henne står min mor-mor. Pappa fick träffa mig först efter 40 dagar. Han var nämligen ute till havs då.


Omringad av en massa gosedjur nere hos oss. Där nere bor far-mor just nu.


Med mamma och pappa hos fotografen. På den tiden var det mycket svårt att föreviga livet. Visst är mina föräldrar stiliga. Och jag ser ut som en liten pojke.


Undrar vem man är mest lik? I vissa sammanhang är jag slående lik mamma men i andra så har jag pappas drag.



Med favoritkaninen hårt i famnen.

Alltid nära mammsi :)


Madonna kväll & shopping för hela slanten...


Publicerat den: 2009-08-10 [09:35:30]


Detta blir en av få partybilder från mina morbröder... Vi hade så skoj att det tyvärr inte går att visa för många. Kvällen innehöll iaf. en massa RAKIA - och då pratar jag EN MASSA. Mina mostrar och en av kusinerna var också med.


Hunden Rita ville också vara med. Här matas hon för fullt.


Kräftor och lite vin på mammas och pappas balkong en sen kväll då det åskade för fullt.


Igår var man på Fanny - en av de fina restaurangerna här i Galta. Utsikten var som vanligt bedårande.


Och man tittade mer ut på havet än på sin mat. Det blev en lugn kväll och jag gick till sängs ganska så tidigt.


Middagen bestod av grillad fisk. Hur gott som helst...


Gos blev det med grannens katter också. Hon har en si så där 20 st...

Idag är det iaf måndag. En arbetsdag för många men inte för oss här nere i vackra Varna. Vi ska snart släcka ner datorn och åka in till turistparadiset Golden Sands. Där ska plånböckerna få ta en massa stryck och det ska shoppas för fullt. Kvällen kommer vi att spendera i Varna och någon bra fiskrestaurang innan det blir sammanstrålning med kusinen på diskotek Aroganza. Ikväll är det Madonna kväll på dansgolvet och då ska det verkligen skakas på de lurviga.


Trevlig måndag.

Bildregn så här en fredagskväll...


Publicerat den: 2009-08-07 [20:21:48]


en flygrädd med vin i näven...


Gullan var också med. Här dricker hon vin och käkar nötter.


Vardagsrum och en del av köket i våran våning.


Utsikten första morgonen i Bulgarien från våran våning.


Väggtext i det nygjorda sovrummet.


En fin ros fick också plats.


Vardagsrummet med nya gardiner.







HÄR NEDAN FÖLJER LITE BILDER PÅ NYA HUSET. ( mors och fars) Sorry för en massa husbilder - men just nu är det det som gäller.


Middagen första kvällen här under augusti 2009.


Det är något magiskt med VARNA nätterna...


Välkommen upp till andra våningen.


Öppet kök i tonerna - gult, grönt och ek...


andra våningen med stege upp till vindsvåningen...



lite mer rum och fina väggdekorationer... IKEA my friend. IKEA!!!


OUR room!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Här är allt bra. Jag bloggar när jag kan. Nu sitter vi i nya huset ( mammas och pappas hus) och har precis käkat kräftor och druckit lite vitt. Jag ska snart krypa till kojs. Här regnar det och åskar en del idag och därför är det bra att stänga av all el snart.


kram på er.

Hej hej från vackra Varna<3


Publicerat den: 2009-08-06 [08:07:46]

Ett stort hej hej från vackra Varna. Vi sitter i nya huset för tillfället men eftersom kabeln till kameran är kvar i Galta så får ni bilder lite senare idag eller imorgon. Katten Baileys jamar och hälsar till mamma och pappa i Sverige. Här matas hon med salami och ost och verkar må prima :)
Hoppas ni alla har det bra hemma.
Jag uppdaterar så fort tid finns till det.

VARNA HERE WE COME <3


Publicerat den: 2009-08-04 [09:09:52]





Idag kl: 16:15 så lyfter planet från Landvetter till Bulgarien - Varna.
Jag ska hem till mitt älskade hemland och göra gatorna farliga :) Så precis innan start kommer jag att sitta med världens ågren men det ska nog lite vin råda bot på.
Hoppas ni alla har det bra hemma i blåsiga Sverige så ska jag försöka må prima nere i värmen, hahaha.


Puss puss

Ska vi ha Ågren ihop eller?


Publicerat den: 2009-08-03 [21:54:08]


Majsan och jag i lördags. Jag älskar verkligen denna tjej. Inte nog med att vi är lika som syskon utan hon är den som förstår mig bäst av alla här i världen.






Imorgon åker vi ju. Ohhhhhh jag är såååå rädd för att flyga. Har drömt en massa gojs dessa dagar och är så frånvarande på alla sätt och vis. Vill inte flyga alls just nu. Kommer vi fram? Hur kommer det att gå? Det är så många tankar just nu. . . Många tankar om allt och inget. Teddy är INTE Teddy alls just nu. Inte över huvudtaget. . .





Men vem vet svaret???? INGEN!!!  Men det ska gå.



Imorgon så här dags sitter vi hos far-mor och Vasko med faster, Toni och Alex och bara är :) Det är det man ser fram emot ju!!!
Det ser man verkligen fram emot.




Jag uppdaterar med bilder från Varna. Hoppas ni följer med som ni gör just nu.

IDAG KOMMER MAMMA HEM IGEN<3


Publicerat den: 2009-08-02 [13:05:14]

Idag kommer min älskade mamma hem igen. Efter nästintill 4 månader nere i Bulgarien. Vi har verkligen saknat henne allihopa här hemma. Maken och Nemo har ju inte alls fått träffa henne - något jag fick äran till när jag var nere i Varna en svängunder maj/juni.


Ja - idag mår man inte så prima efter gårdagens bubblande med Majsan och även någora glas med Jess :) men men - man mår ju som man förtjänar.
.
.
.


På tisdag åker vi till Bulgarien!!!!

M´s svensexa är idag!


Publicerat den: 2009-08-01 [11:44:51]



snart så sitter vi här och bara spanar ut över havet...



Hemma hos pappsi nu. Han donar och städar och fixar hela tiden. Mammsen kommer ju hem imorgon och då vill han ju att det ska se fint ut när frugan äääääntligen kommer hem. Nu har det gått 4 långa månader utan henne här hemma i Sverige. Mannen min är på sin bästa vänns svensexa idag :) M trodde att han skulle köra oss till Landvetter i morse och kom för att hämta oss med bagage och hela baletten. På väg till flygplatsen hoppar det fram ca 15 kompisar för att kidnappa M. Gissa om killen blev paff. Så idag blir det bland annat - Modell för en dag, olik sportlekar, whiskeyprovning, spa, middag och en massa massa kärlek.




Jag ska pimpla vin med min älskade bästa vän Maja och därefter ännu mera kärlek.
På tisdag flyger vi ner till Varna och blir borta i två veckor.


bloglovin