Crazy dogs & nyfunnen vänskap<3


Publicerat den: 2009-06-30 [15:22:39]

Nu så är jag hemma med Nemo igen. Idag blev det åter en runda inne i Ruddalen med söta Anna och hennes fina hund Nitro. Vovvarna doppade sig lite i sjön medan vi satt och drack kaffe och pratade en massa massa :) Anna är en helt fantastisk tjej som jag mötte spontant under en av rundorna som jag och Nemo brukar ha här utanför. Och ett stort plus i kanten är ju att de bor grannar med oss :) Lille Nitro är en busig liten valp som gärna får upp farten och vill busa mest hela tiden medan Nemo ska visa att han minsann är en vuxen herre. Sötnötter<3


Hur som. Nu sitter jag här hemma och svalkar av mig med en massa vatten och väntar på att maken min ska komma hem. Sitter även och spanar in någon mysig restaurang inför middagen som vi ska ha med älskade Majsan och hennes David på fredag. Hopps ni alla har det bra ute i värmen.så här gott hade vi det i lördags. Jag & min man och på måndag firar vi 1 år som man och hustru<3


Att lära sig värdet av ordet NEJ.


Publicerat den: 2009-06-30 [12:24:14]
Så här i sommarvärmn är det viktigt med att dricka ordentligt. Här laddar jag med Ramlösas goda jordgubbssmak.


Jag har länge funderar på just ordet NEJ. Om hur svårt det kan vara att säga nej och verkligen hålla på det. Vi människor befinner oss ofta i olika sammanhand där ett nej skulle vara passande men aldrig vågar necka eller säga ifrån med rädsla av att misslyckas. Det kan vara allt ifrån en fest, arbetsuppgift eller ett erbjudande. Många av oss strävar efter att vara "duktiga" och " bra människor" genom att hela tiden försöka tillfredställa andra än oss själva. I IForm hittade jag dessa fina rader.
Du vinner på att säga nej:

♥Du får större självrespekt.
♥Du känner att du har större värde.
♥Du kommer att uppfylla dina behov och bli nöjdare.
♥Du får mer inflytande över ditt liv.
♥Du får ut det av livet som du vill.
♥Risken för stress och stressrelaterade sjukdomar minskar.


Så undviker du duktighetsfällan:

♥Lär dig säga nej - till kollegor, chefen, vänner och familj.
♥Ditt kroppsspråk ska avspegla vad du menar.
♥Om du är arg så visa att du är det.
♥Sluta le när du är irriterad.
♥Ställ krav - inte på dig själv, utan på andra.
♥Känn efter vilka behov du har.
♥Känn efter när du är nöjd eller missnöjd.
♥Träna på att säga ifrån i spegeln.
♥Känn ditt eget värde, det ökar din självtillit.

Lantliv all over<3


Publicerat den: 2009-06-29 [20:52:27]


En liten samling till den vita skänken som vi har i hallen. Krokarna har små hjärtan och bäbisskor gjorda av gips upphängda. På självaste skänken finns en rosa minivas, minikanna, ett kärlekspar som vi fick i bröllopsgåva, lite änglar och så denna fina flaska :) Lantlivskänsla med andra ord.

En hel del av allt.


Publicerat den: 2009-06-29 [08:03:19]

Ikväll kommer mer uppdatering. Helgen har verkligen varit fartfylld med en mysiga promenader, lek, bus, grill och en hel del vin. Yes. Vi ses ikväll mina vänner. Vi ses ikväll.

En dag med mysigt sällskap & glada skratt<3


Publicerat den: 2009-06-27 [16:41:20]

Hejsan underbara lördag. Helgen har börjat med ett uppfriskande spinning och core pass. Gissa om jag fick bråttom dit när jag vaknade 09:10 och passet började 09:30 - bråttom, bråttom. En lååång och härlig promenad blev det med söta Anna och vovven Nitro i Ruddalen där vovvarna fick springa fritt i skogen medans vi gick omkring och pratade. Därefter satt hela gänget på gräset för att dricka kaffe och vovvarna fick vatten och vila i skuggan.Annars har det solats och nu ska hela mina mini familj gå ut här på ängen för att äta lite och dricka vitt :) Puss puss.


A-landslaget, U-21 & en god fru!!!


Publicerat den: 2009-06-26 [19:45:29]

Nu sitter vi på helspänn här hemma eller ja - maken min är igång och jag försöker stötta. Sverige mot England med U -21 och det står 3-3. Hoppas vi kammar hem segern ikväll och hamnar i final. Försökt uppdatera mig med A-landslagets spelare och måste nu försöka få in namn som Olsson, Elm, Tojvonen, Lustig och Berg. Allt för att kunna vara en god fru. Hahaha, skämt åt sido så vet jag inte om jag kommer att vara ett så gott stöd. Jag är alldeles för nervig och kommer förmodligen att skrika mig hes och slå sönder ett och annat omkring mig om jag går igång.


Kl: 21: 29 : STRAFFAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
( klappa händerna för Sverige)
Kl: 20:42: NEJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ :(

En legend har tagit farväl<3


Publicerat den: 2009-06-26 [12:23:31]
En legend har tagit sina sista andetag. Sov gott allas vår King of Pop.


1958-2009

Sol, värme & kärlek<3


Publicerat den: 2009-06-25 [20:31:50]med sol i ögonen spanar lille mannen efter lite chihuahua flickor.


Godkväll fina och varma torsdagskväll. Här är kvavt och varmt och solen skiner för fullt. Jag har slagit min man i yatzy tre gånger på rad och är nöjd som fan :) Annars har en varm dag som denna spenderats med städning, träning och en hel del sol och hav med Majsan och Sandra. Imorgon väntar sista arbetspasset på denna veckan. Nice.

Solen skiner. Gör det bästa av dagen.


Publicerat den: 2009-06-25 [09:53:40]En trött hund i vagn :)

Idag skiner ju solen för fullt och det luktar sommar i luften. Underbart! Nemo och jag har varit ute på långpromenad och nu sitter jag här med mina knäckemackor och en stor kopp med kaffe. Spinning och core står högst på schemat och därefter är det älskade Majsan och sol och bad som väntar :) Trevlig torsdag mina vänner.

Springa hit & springa dit...


Publicerat den: 2009-06-24 [20:09:05]

Idag har jag sprungit skiten av mig på jobbet. Det var oändligt mycket medicin som skulle packas upp, delas upp, papper fixas, sjukhus att ringast till för de 130 boende och vi var endast två sköterskor på alla dessa människor. Intensivt & mycket. Styrketräningen sket jag i... jag tror nog att det blev nog med träning i de långa långa korridorerna och alla trappor där på boendet.
Nu är det förlossningskliniken och riskförlossningen på TV 4 Fakta.


Människan är vidrigast här på jorden.


Publicerat den: 2009-06-23 [22:39:40]
På TV 4 Fakta går det en dokumentär
varje vecka som beskriver andra världskriget och Förintelsen i minsta detalj. Förintelsen som vissa människor påstår aldrig har ägt rum. Förintelsen som skickade 6 miljoner judar och många miljoner människor till - rakt in i döden. Att försöka förgöra alla judar, alla svaga, alla gamla och människor av " fel" ras är nog bland det vidrigaste som hänt här på jorden. Alla dessa människor som först behövt lämna sina hem för att därefter tvingas bo i Getton som smutsiga grisar. För att senare separeras från sina nära och kära och många gånger tvingas bevittna sjukdomar, död och mord.


Hur kan man få för sig att utrota levande människor på detta fruktansvärda och bisara sätt? Hur kan man komma på en gas som endast lämnar död efter sig? Denna gas var under förintelsen så pass "svag" att det tog 30 min innan människorna dog av dem. 30 min av olidlig och omänslig smärta...

De flesta av kvinnorna, barnen och männen trodde att de skulle få "duscha" då de var tvugna att ta av sig alla sina kläder och sortera de i prydliga högar. Högarna av kläder som kom att växa av människorna som aldrig mer fick se dagens ljus.


GLÖM ALDRIG FÖRINTELSEN.

En evighet sedan...


Publicerat den: 2009-06-23 [16:51:09]


På en strand,
Vid en sten,
På en klippa.
[... för alltid väntandes ...]


Majonnäsburken och två koppar kaffe.


Publicerat den: 2009-06-23 [10:00:39]


Den här fina historien fick en av mina regniga dagar att lysa upp. Verkligen en riktig tankeställare. Hoppas ni tycker om den lycka mycket som jag.

       

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe: En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det. 

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken . Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.  


Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.  


Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras inne-håll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.  


Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv. 
Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.  


Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb och bil. 
Sanden representerar allt annat - småsakerna.  


Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. 
Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig. Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.  


Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.  


En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar. Professorn log och sade, jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.


En hektisk turbomåndag...


Publicerat den: 2009-06-22 [20:46:02]

Puuuuuhhhh sicken dag på jobbet men det gick fort iaf och jag är ledig imorgon. Kan man inte mycket om ansvar eller omvårdnad. Kan man inte ha många bollar i luften så lär man sig det definivit på detta jobb.Här inne blir det inte mer aktivitet här inne ikväll. Jag är bajstrött och ska snart sova gott. Hoppas jag slipper en snarkande hund och en snarkande man :)

Nu är det dags gott folk.
Nu är det dags. Natti natti.

 Puss puss.


detta är den snarkande dunbollen som jag älskar mer än allt i denna värld.

Kramar från vackra Skåne<3


Publicerat den: 2009-06-20 [18:11:10]

Hej hej från vackra skånelandet. Här har det verkligen varit en riktigt trevlig och fin svensk midsommar. Vi har käkat sill med nubbe, god mat, trevligt sällskap och en hel del kubb. Nemo har busat runt i trädgården och verkligen varit en glad liten vovve. Älsklingen och jag är nu ensamma i sommarstugan och stannar tills imorgn. Därför bli det en lugn vinkväll här på tomten och vädret tillåter detta. Därmed vill jag önska alla sötnosar en fin och mysig lördag.


Pauls mysiga sommarstuga i vackra Almåsa


Ljummen och mysig trädgård med vackra kolonistugor runt omkring.


& med en dricka i näven har ni sett mig många gånger.


vackra pionér i trädgården.


Lillemannen trivs när han får vara ute och härja fritt. Här står han och solar sig.


Gott med svensk midsommarmat.Trevlig lördag mina vänner. Nu ska vi spela Yatzy här.

Happy midsommar älskade vänner<3


Publicerat den: 2009-06-19 [09:09:58]
Nu kokas det kaffe för fullt här hemma. Vi har packat för hela helgen och ska snart åka. Denna helgen ska det firas midsommar nere i Skåne. Vi ska bo i Pauls sommar stuga ( Pärs kusin ) som vi bla. ska partaja med ikväll. Därmed önskar jag er alla här inne en super fin midsommar och kör försiktigt ute i trafiken. Den lilla rosa följer med så det blir en del bilder och blogginlägg från vackra Skåne.

En fin gåva från en söt bloggerska<3


Publicerat den: 2009-06-18 [12:37:32]

Tack sötnosen för denna utmärkelse. Du räddade en tråkig och grå torsdag. Kram kram från mig.

OBS:
Man får klicka sig till inlägget genom texten ovanför:)


Rosé, skratt & en hel del kärlek<3


Publicerat den: 2009-06-17 [19:55:58]


En helt underbar Maja och Teddy kväll blev det igår. Vi tog en massa massa kort men jag lägger endast in några från kvällen. Nemo älsklingen fick under kvällen busa med chihuahuorna Smilla och lilla mini Nova. Då märkte man verkligen hur jäkla stor den lilla rackaren är för sin ras...


skål mina vänner.


frukt, grönt och lite ost och snacks.


hej, här var det vilt.


mor & son myser i solen.


här försökte vi verkligen hålla oss för skratt.


med lilla Nova som Nemo hela tiden försökte sniffa i rumpan.


Med lilla Smilla.


Lek och bus med vovvarna på gården.


Underbara vännen och jag :)


Två fina flickor har alltid roligt<3


Publicerat den: 2009-06-16 [17:13:09]
Snart är det Majsan & Teddy time här hemma :) Gissa vad vi ska göra.......


Puss på er.

När en vecka börjar bra...


Publicerat den: 2009-06-15 [21:07:55]

Ledig imorgon. Förstår ni hur underbart det är att ha en helg i början på veckan. På schemat:


♥Promenad med Anna och valpen Nitro.
♥90 min spinning på bästaste SATS.
♥Fika med Fridisen & bäbis Siri.
♥Träffa min Majsa för att ha en av våra kvällar :)

I don´t wanna work today...lalalalala...


Publicerat den: 2009-06-15 [10:53:19]

At work. Slutar 16:00 och därefter blir det spinning för hela slanten. Har ledigt på tisdag och onsdag och därefter hela fredagen, lördagen och söndagen. Och då blir det Skåne och Pauls sommarstuga. Fredagen ska det ätas middag och festas med sötaste familjen och på lördagen är vi ensamma där . Hoppas vädret blir bra så att lilla Nemo kan få springa fritt där ute. Underbar vecka det här ju :) Mera sådant tack!!!see you later.

En TRÖTT Nemo<3


Publicerat den: 2009-06-14 [10:47:14]

Efter lek med tre hundar ser man ut så här. Nemo har busat med en liten valp, en hona som han sniffade i rumpan och en hane som han hamnade i slagsmål med. Typiskt pojkar att sniffa flickorna i rumpan, pissa & slåss.Lördag baby<3


Publicerat den: 2009-06-13 [20:16:35]ITS SATURDAY BABY. And it looks like this here :) Enjoy.
ARG!!!


Publicerat den: 2009-06-12 [13:48:04]

Myyyyyy Gooooooooooood jag blir tokig på datorer. Har försökt få behörighet att signera på datorn här på nya jobbet i en hel vecka nu och det har inte fungerat. Jag får hela tiden ringa en ny person hit och dagarna bara går och går... jag blir banne mig tokig. Borde inte detta vara fixat innan jag började jobba? Det är ju inte mitt ansvar att sitta med detta en hel vecka... Inte direkt så att jag är sysslolös här på jobbet....arg...

Termin 2 på barnmoskeprogrammet är nu över!!!


Publicerat den: 2009-06-11 [17:48:44]

Här har man varit ledig hela dagen idag. Underbart det där med ett jobba nedast 50% och ha så mycket fritid under tiden. Imorgon är det sista passet på första veckan och jag hoppas det fortsätter så här bra. Natten som varit har präglats att äckliga mardrömmar om människor som tidigare haft en del av mig och därör har jag vaknat oändliga många gånger med hjärtat utanför kroppen :( Därmed gick både spinningen och coren åt helvete men vad ska man göra???


Här hemma har det vait inspelade avsnitt av förlossningskliniken och riskförlossningar och som vanlig satt jag med glädjetårar och känslan av att detta aväntyr snart är över för mig och jag kan äntligen börja göra det som jag allra mest vill pyssla med. Jag kommer inte behöva tänka på obekvämma bemaningstider, tentor eller om en dröm som aldrig tycks bli klar.  Efter sommarlovet börjar allra sista terminen på barnmorskeprogrammet - och därefter kommer jag kunna kalla mig själv för BARNMORSKA!!!!


Trötta fötter & en purken man...


Publicerat den: 2009-06-10 [21:07:26]Ikväll det en mycket trött Teddy
som tittar in här. Det har varit mycket nya intryck igen och jag som alltid  vill lära mig ALLT på en gång har ännu en gång sprungit runt för mycket. Jobbet är aif. mycket lärorikt och jag trivs med personalen som är en blandad kompott. Där finns allt från svenskar till makedonier vilket är great. Jag känner mig som " hemma" ju och de flesta är såååå öppna och hjälpsamma. Jaag är nöjd!!!Mannen min sitter och är sur över 4-0 mellan Sverige och Malta och tror därmed att Sverige inte komme att gå vidare i VM :( Så därför går jag och tröstar honom lite nu....Det ska jag all lyckas med :) Nemo mannen går omkring här och dödar sin gossedjur. För tillfället har han slitit i en vit anka och tuggat på hennes kaluffs och inte låter han mig leka med någon av hans vänner heller. Lilla snåla jäkel...

Min älskade make<3


Publicerat den: 2009-06-09 [21:56:34]


<3


Älskade Pär. Älskade make. Tänk att det snart har gått ett helt år sedan vi blev man och hustru.Tänk att just DU är MIN man och just JAG är din FRU. Det känns mäktigt det där. Att vara man och hustru.Det är just så världen skapade oss redan från första början. Redan innan vi blev till - blev det planerat att det skulle vara så. DU skulle vara MIN och JAG skulle vara DIN. Och så blev det också. Det är mäktigt. Så mäktigt.


Jag hoppas att du vet hur mycket jag älskar dig hjärtat mitt och hur glad  och pirrig jag är i kroppen när en ny dag med dig börjar och slutar. Jag är så lycklig att det blev JAG som fick dig och inte någon annan. Tack för att du är du och att du är MIN!!!

En duktig lillskit<3


Publicerat den: 2009-06-09 [19:15:02]

Här ser ni en ledsen och purken liten man med bandage runt sin högra tass. Eftersom vi var lite sena att det den obligatorriska rabisevaccinet så fick han ta om sitt blodprov idag vilket för övrigt gick jätte bra. Vi fick inte följa med in eftersom han då blir helt sjövild och biter alla/allt han kommer åt men idag grejade han detta kanon lillskiten. Jag själv har varit ledig och inte gjort mycket mer än tränat styrka och spinning. Imorgon väntar en ny dag på jobbet. Håll tummarna. Nu när man jobbar så där ofta igen så är längtan till helgen stor igen och jag sitter redan och planerar in helgen med minifamiljen. Skönt att kunna längta till helgen igen.

På schemat står dessa val:

♥Grill i Ruddalen eller någon annan fin plats.
♥Taccos eller räkor med vin och vattenpipa :)
♥Ut på restaurang och en vinkväll.

En lyckad möhippa & en första arbetsdag.


Publicerat den: 2009-06-08 [21:38:36]
Godkväll mina vänner. Här sitter vi nu på kvällkvisten och har precis varit hemma hos mamma och pappa och vattnat deras blommor. Första dagen på jobbet är över och det känns verkligen great :) Hoppas bara att det håller i sig så framöver också. För jag har ansvar om ca 50 patienter samtidigt men eftersom jag är medicinsk ansvarig så behöver jag inte ha någon omvårdnad så som bad, hygien eller byta blöjor dyl - vilket sparar på min rygg och äggstockar för den delen. Hur somhaver. Ovanför här är lite bilder från vackra Jesses möhippa i lördags. Eftersom jag inte vill lägga in en massa bilder på människor som är ovetande om detta så får ni nöja er med dessa för tillfället.


Vi hade en underbar överraskningsmorgon hemma hos en gemensam vän med champagne och en god frukost. Därefter blev det ridning ( min första gång på en häst), lunch med vin och uppdrag i Slottskogen, spa på ett mysigt spa där vi hade hela avdelningen för oss själva, restaurang och därefter dans till över 4 på morgonen. På söndagen så förstår ni varför jag låg i soffan och spanade på fakta tv.
Men nu ska jag inte heller dega här utan slå min man i Yatzy. Puss.

Första dagen på nya jobbet & en yr Teddy.


Publicerat den: 2009-06-08 [13:09:18]


Fina blommor i far-mors vackra trädgård. Vi har en sådan tur att vi får ta del av hennes vackra blommor.Hejsan mina vänner och sorry som vanligt för en kass uppdatering. Men i lördags var jag på en underbar möhippa till en av mina närmaste vänninor så söndagen gick åt att ligga i soffan och kolla på tv 4 fakta. Om ni har tur så återkommer jag med en del bilder ikväll eftersom jag tog en massa massa på en glad och galen blivande brud. Nu är det som sagt en ny vecka och jag sitter på mitt nya jobb och har min första dag här. Hittills har det varit jätte spännande och personalen är helt underbara men huvudet är som vanligt fullt med nya intryck och jag är lite yr i bollen.
Dagen ska också innehålla lite träning och en snabbvisit till mammas och pappas lya för att titta till den.Vi ses se.

En fin dag blir det imorgon.


Publicerat den: 2009-06-05 [21:15:57]

Imorgon väntar en mycket spännande dag. Kan inte säga mycket eftersom många läser bloggen men jag återkommer med bilder på söndag så klart :) Ikväll så är jag hemma med min lilla minifamilj. Vi har pratat med Åsa - min svägerska ( Millas familj) och Millas bortgång hade gått fridfullt till. De hade viskat i hennes öra om hur älskad hon är och alltd kommer att vara. Och att vi aldrig någonsin kommer att glömma henne. Hoppas hon skuttar omkring som en unghund där uppe och jagar katter nu.

Godnatt folket.

Godnatt älskade Milla<3


Publicerat den: 2009-06-05 [12:13:15]Godnatt våran älskade tant Milla. Idag kl:12:00 vandrade du vidare upp till hundhimlen. Nu slipper du alla smärta och får återigen springa omkring utan att ha ont. Hälsa alla där uppe och ta hand om våran älskade Lucie. Nu är jag bara så otroligt ledsen så att det blir ingen mer aktivitet här inne för tillfället.

Teddy som liten...


Publicerat den: 2009-06-04 [20:13:05]

Hihihi när jag var nere i hemlandet så hittade jag min pärm med studentfoton och fotona som jag hade på studentplakatet. På första bilden är jag en skräckslagen unge på ca 8 månader med stora ögon och på det andra står jag och ler men spanar efter mor hela tiden. Det finns tom ett foto där hon står bredvid och jag har ett fast grepp om hennes fina krull.


Dagens nyttiga<3


Publicerat den: 2009-06-04 [17:36:31]

Nu är det en massa nyttig mat som ska in i denna kropp : ) Inte för att vikten är något problem men kroppen mår så mycket bättre av det. Sedan att det slinker ner lite vin då och då är ju inget att göra åt - det bara händer liksom :)


Dagens lunch bestod av detta:

3 äggvitor och wokade grönsaker.
1 kopp soppa med kyckling i.


Dagens träning innehöll:
45 minuter blå spinning.
30 min core på SATS.
Promenad runt Fiskebäck.
+ 1 extra liten morgonpromenad med hunden.
 


Sammanfattning av hela bröllopet<3


Publicerat den: 2009-06-04 [09:35:12]


Nu blir lite lite mer bröllop så här på morgonkvisten men finns det någon bättre början på dagen än att börja den med äkta kärlek. Här nedan är sammanfattningen av hela bröllopet med våran bröllopslåt som bakgrundsmusik. Låten framförs av italienska Zucchero och Randy Crawford och heter Diamante.Bröllop i Varna & första horo dansen :)


Publicerat den: 2009-06-03 [16:53:32]

Det har varit otroligt svårt för mig att stycka upp våra vackra dvd filmer från bröllopet eftersom klippen varit alldeles för långa för att ladda upp på you tube. Idag kom jag på den briljanta ideén att filma delar av bröllopet. Här nedan kommer ett klipp från kyrkan. Prästen välsignar våra ringar och Ivelina sätter de på våra fingrar. Detta innan vi tågar i i den vackra katedralen.  Det andra klippet visar den första horodansen ( ringdansen) som Mitko - vårat vittne får leda :) Lite synd att det finns någon ensataka som tyvärr alltid kommer att förpesta dessa fina kort och dvd filmer men I can´t turn back time.


Sorry för sämre kvalite men det går att se ändå.


Intåg i Varna katedral:Första horodansen:


Äkta vänskap & parasiter runt omkring oss.


Publicerat den: 2009-06-03 [14:49:24]


en vardagskväll hemma hos grannarna kan det se ut så här.Veckan nere i Varna har verkligen varit fylld med fin och värdefull vänskap. Ivelina bor nu så nära att vi hinner träffas ofta. Veckan som gick har varit full av minnen och en massa skratt och glädjetårar. Vi lärde känna varandra när jag gick i årskurs 4. Våra minnen under barndomen har mest varit med varandra. Vi har upplevt första killen, första kyssen, första fyllan, första sorgen, hon var mitt vittne på bröllopet och vi har upplevt en massa massa glädje tillsammans och hon har varit min stöttepelare och klippa fast flera länder skiljer oss åt.

I år pratade vi mycket om denna vänskap som kom att bli så stor.
Om hur viktigt det är att hålla fast vid vänner som ger ifrån sin positiv energi.
Vi pratade om avundsjuka och egoism - två av de äckligaste sakerna som jag känner till.
Vi pratade om äkta vänner och falska människor.

Både jag och hon Ivelina har upplevt kraschade vänskapsband och relationer och sorgen som man kan känna efter detta. Men verkligheten är den att den som förlorar i detta läget är inte vi som har hållt fast in i det sista utan de giftiga parasiterna som förpestade relationen till döds. Det är de som lämnar allt utan någon som helst vinst. Det är de som är förlorarna. Vi andra blir ensama ett tag för att sörja och slicka våra sår men med tiden förstår vi vinsten.
Vinsten i sådana lägen är vetenskapen om att det är VI som går ifrån en relation som var dömd att misslyckas.
Den var helt enkelt misshandlad till döds av parasiten.


Och varför jag kallar den andre för parasit?
Jo därför att denna så kallade vän/partner har livnärt sig på att stjäla energi och positiva egenskaper av den andre.

En fruktansvärd flygresa hem :(


Publicerat den: 2009-06-03 [12:27:54]

Hejsan svejsan älskade bloggen och härliga och soliga Sverigen. Ni anar inte hur underbart det är att äntligen vara på marken igen efter en fruktansvärd tid uppe i luften. Jag hade verkligen laddad inför flygningen denna gången och var lite extra förberedd med andning och att hålla mig lugn eftersom jag inte hade någon vid min sida. Ca 20 min efter start får alla ink personalen sätta sig ner och spänna fast oss eftersom vi var på väg in i ett kraftigt åskoväder. Det åskade, blåste kraftigt  och planet skakade och guppade som aldrig förr. Piloterna försökte komma förbi detta oväder över en timme och flygrädd som jag är satt jag och skakade i båda benen utan att kunna kontrollera mig över huvudtaget.

:( Pinsamt eller vad???


Jag hade dock turen att sitta vid en underbar kvinnan som förstodd min oro och hon höll min hand och pratade med mig under hela flygturen. Hon själv jobbar på BB och eftersom vi hade så roliga saker att prata om så kunde jag till slut sluta darra och glädjen var enorm när vi äntligen var hemma igen. Jag vet ju att oväder och åska inte är någon fara men för en flygrädd är det som om att slutet är nära och ingenting spelar längre någon roll. Speciellt inte efter det som hände med Air France här om dagen. Fruktansvärt att så många människor fick sätta livet till. Jag tackar Gud att vi kom hem utan några bekymmer och är bara glad att vara hemma och få ha vardagen omkring mig igen.
Nästa gång - den 4 augusti åker jag ju ner med min darling och vi har redan börjat samla på oss gardiner, lakanset, bestick och diverse andra saker för att piffa upp våran våning. I sommar ska vi måla om de två sovrummen i vit färg och sätta personlig touch över huset.
När jag äntligen fick återse mina pojkar med rosor på flygplatsen så var glädjen obeskrivlig. Jag har verkligen saknat min lilla minifamilj.
Uppdatering med lite bilder kommer senare idag. Trevlig onsdag mina vänner.


Bye bye Varna for this time.


Publicerat den: 2009-06-02 [16:19:26]


Hemma hos bästaste vänninan här om dagen.Sorry för pissig uppdatering men nätet här nere är kass som jag tidigare nämde och jag har bara inte orkat sitta här och blogga. Ikväll åker jag hem till Sverige och mina pojkar. Självklart kommer jag att uppdatera mera imorgon.Må så gott.


bloglovin