- you asked me a little bit to late -


Publicerat den: 2010-04-30 [13:11:17]& here is your answer

Nothing left for me to say

There's no more wicked games to play
It's time for me to walk away
I am allright

I feel like I'm on a high
A new beginning that is my life
I'm turning to the rythm of the night
I am allright

The music is making me growing
The only thing that keeps me awake is me knowing
There's
noone here to break me or bring me down
And noone here to hurt me or fool around

I have no more time for you to hurt my feelings
Done enough to prove I'm all that I believe in
We are at the end no more stupid lies
I'm better off without you here by my side

There is no longer You & I

Sååååå trött.


Publicerat den: 2010-04-28 [23:13:10]

Skriver mer imo eller på fredag. Idag har det varit en del spring på förlossningen och jag är trött som ett as. Resultatet var iaf helt lovely och då känns det alla tiders. Imo gör jag mitt sista pass för denna veckan. Natti!!!

Kvällspass och en tidig morgon.


Publicerat den: 2010-04-27 [11:26:49]

Godmorgon vänner. Här hemma är Nemo pojken och jag uppe med tuppen. Vi har hunnit med två promenader och jag själv har varit och kört lite styrka på gymmet. Igår harde vi introdag på förlossningen, där bla chefen presenterade avdelningen och anställningsfrågor. Vi pratade om perinealskydd, sfinkterskador (tredje eller fjärde gradens skador), bemötande och andning under förlossning och till slut om amning. En intensiv men grymt rolig dag. Längre fram under våren kommer vi även ha återupplivning av nyfödda och även genomgång av STAN och CTG. Tills dess får jag begrava mig i böcker och gamla häften.
Idag gör jag mitt första kvällspass på förlossningen och jobbar därmed mellan 13-21:30.
Må gott.
Min mamma har lärt mig att hälsa.


Publicerat den: 2010-04-25 [17:50:20]

Här om veckan då jag bestämde mig för att njuta av en kopp varm thé i solen utanför Droppen Frölunda hamnade jag praktiskt taget i famnen på en gammal vän från en tid som inte längre existerar. Denna vän valde att titta ner i marken och försöka ignorera så gott det gick. Eller så fanns intressanta småstenar på marken. Jag vet inte riktigt. Men nu är det så här att min mamma och min pappa har sedan barnsben lärt mig att hälsa på bekanta och därmed var det lika bra att lyda och göra så som jag blivit uppfostrad. Jag hälsade glatt.

Vännen från tiden som inte längre existerar tittade med en blick som skulle få självaste Fan att frysa till is. En blick som jag sedan tiden som inte längre exiterar har lärt mig att bortse från. Jag vill här framföra ett stort grattis till kommande miraklet. Barn är alltid en stor glädje.

Jag själv vet inte hur Du själv har blivit uppfostrad och vad det är i Din uppfostran som kan förklara ditt agerande i våran avslutade bekantskap. Men jag hoppas att du för den lilla krabaten skull - lär ut good manors och att inte försöka döda med en iskall blick som faktiskt bara gör ett vackert ansikte opersonligt och i vissa fall väldigt fult.

Dig är det tydligen för sent att göra något åt - just därför hör vi till den där tiden som inte längre existerar och -  Frankly my dear - I don´t give a damn.


Att våga möta tystnaden.


Publicerat den: 2010-04-24 [13:27:09]

Hej hej mina fina vänner
som tittar in här titt som tätt.
Idag skiner solen för fullt och jag är glad :) Smärtan i äggstocken är så gott som över - istället är det annat som spänner och är obekvämt i kroppen - men vad gör det när allt är som det ska (!) och dagen började med kondition och spinning på underbara SATS. Därefter blev det kramar på Droppen Frölunda.

Första veckan som arbetande barnmorska är över och det känns great!!! Det är som att jag är född till denna värld för att utföra JUST det jag gör just nu. Hjälpa en familj att komma i mål och äntligen få träffa sitt/sina efterlängtade barn.
Tänk att JUST jag får vara med och dela deras smärta och till slut den slutgilltiga glädjen av vad det innebär att födda en ny individ till denna värld.
Som barnmorska är jag först på plats att få ta emot den lilla, hala och alldeles underbara lilla varelse som genom mycket tårar, smärta och skrik äntligen får ta sitt första andetag och träffa sina föräldrar.

En pigg liten krabat som andas in hela världen med nya lungor och en hungrig blick.
En helt ny varselse som kommer att ta sina föräldrar med storm genom sin fulla existens.
Att vara barnmorska är verkligen jätte krävande och tufft.
Att våga möta människor som man inte känner.
Att våga vara inne på ett rum som blandas med skrik, tårar och rädsla.
Att våga vara tyst när inga ord behövs.
Och att våga närma sig de blivande föräldrarna med omsorg, empati och ett inre lugn.


Tack för att jag får dela eran stora dag.

Are you for real?


Publicerat den: 2010-04-22 [15:46:26]

Hejsan mina vänner och tack för alla sms, samtal, kommentarer och facebookinlägg igår natt och idag. Eran omtanke och vackra ord tar jag in och gömmer i varje vrå av mitt hjärta. Ni är alla guld värda!!! Vi kom iaf in efter många timmars väntetid och allt såg okey ut. Ska på en återkontroll om ca 12 dagar och håller tummarna för att det håller sig som det ska.
Jag vill egentligen skriva ett långt och argt inlägg om sjukvården som tydligen ska vara en av världens bästa. Den svenska sjukvården ÄR bra - så länge man FÅR hjälp i RÄTT tid. Gårdagen går inte riktigt att förklara med normala ord utan att jag ska få ett utbrott och ge datorn ett kok med stryk. Väntrummet på gynakuten av överfull med kvinnor som led av diverse åkommor. En del var där för blödningar, missfall, buksmärtor osv - samtidigt som det konstant strömmade in akuta fall. 
På själva akuten jobbade endast en läkare och hon var väldigt duktig på sitt jobb. Men ska det verkligen se ut på detta viset? Ska folk få lida för att det inte satsas mer på det som ska vara en självklarhet? Ska människor verkligen få lida riktigt länge innan hjälpen kommer till hands?
Jag tycker att det är helt jävla absurt att sjukvården FORTFARANDE bantas ner. 
De som har jobb får slita som djur.
Summan av detta är:
Utbrända medarbetare och patienter som inte får hjälp i tid.
Detta är helt absurt, absurt, absurt!!!
 


Hur som...


Eftersom både jag och maken var helt slut efter nattens bravader fick båda sjukskriva sig idag. Vi sov ut som aldrig förr och har tom haft världens energi att fortsätta storröja här hemma. Mycket små grejer som ligger på hyllor har fått slängas eller plockats ner. Jag har rensat bland lakan och i tredje rummet och nu skiner hemmet som aldrig förr. Skönt :) Bland det snuskigaste och sunkigaste jag känner till är ostädade hem och sunkiga badrum och kök :( blääääääk :( En svinstia är för grisar.
Yeye -  inte blir det värre av att solen skiner och jag har hunnit fika och sola på Lizzans balkong :)

Ha nu en fortsatt trevlig dag och en mysig kväll.
Kram från Teddy.


Fina ord som påminner om hur viktigt det är att uppskatta livet.Min samling av fina koppar med roser på. Längst ner på hyllan har vi Pärs första nalle som han fick då han själv var en liten knodd. Arli heter han och ingen får pilla på honom :)


Våran lilla bajskorv med sitt allt för stora ben.


;(


Publicerat den: 2010-04-21 [22:16:30]

På gynakuten sedan 17:30... En doktor som jobbar. Maken är vid min sida:( just nu är jag såå ledsen;( Hoppas alltblirbra. Håll tummarna. Kram och godnatt.

Första förlossningen som barnmorska är avklarad!!!


Publicerat den: 2010-04-19 [20:54:08]

Puhhhhh - första dagen är äntligen över och det känns alla tiders att vara hemma igen. Jag har längtat efter mat och sängen heeeeela dagen lång. Första dagen som barnmorska var verkligen en prövning rakt in i verkligheten. Det där om mentor och en ORDENTLIG bredvid gång var det inte tal om men det gick fint ändå. Dagen började med en förstis som jag innan passet var slut fick förlösa :) Lyckan i kroppen var total och jag skuttade till hållpatsen på små rosa moln. Min allra första förlossning som icke studerande är över. Idag fick jag äntligen titulera mig som BARNMORSKA och det är något som jag är otroligt stolt över.


Nu ska bara alla gömda kunskaper om cervix, modermun, suturer, fontaneller, skalp, CTG, EDA, byta ställning, kontakta läkare, sy osv osv osv (listan kan göras lååång) - få nytt liv igen. Jag ser verkligen fram emot mina fortsatta pass på förlösandet. Och att föräldrarna är nöjda är dagens VIKTIGASTE MÅL.Bild:
Lånad från Internet.


Första dagen som förlösande morska.


Publicerat den: 2010-04-18 [22:16:21]

Om några timmar ska jag göra mitt första pass som barnmorska på Östras förlossning. Gissa om jag är nervig? Håll nu tummar och tår så hårt ni bara kan. Återkommer med sammanfattning imorgon. Puss på er!!!

-to really love a woman-


Publicerat den: 2010-04-17 [22:28:24]

To really love a woman
Let her hold you
Do you know how she needs to be touched ?
You gotta breath her
Really taste her
To you can feel her in your blood
Then when you can see your unborn children in her eyes
You know you really love a woman

Lördagsnöjet.


Publicerat den: 2010-04-17 [17:41:03]
Goddag mina små sunshines. Vad skoj att se att statistiken är hög fastän jag inte uppdaterar så där jätte intensivt varje dag.Vi har det great i Trollhättan iaf. Mannen har handlat en del kläder - märkesbög som han är och jag köpte en vit spetsklänning inne på MQ som satt väldigt fint. Vi har fikat och promenerat runt butikerna på Överby.
Vid 20 tiden är det dags på Olerys. Hoppas det inte blir allt för stökigt bara...Trevlig lördag.
Puss


Sista dagen på Droppen och mysig weekend<3


Publicerat den: 2010-04-17 [07:59:04]

Godmorgon mina vänner. Här var man verkligen uppe med tuppen på en lördag. Vi befinner oss iaf på Scandic i festarstaden Trollhättan. Hotellet har en fantastisk utsikt över vattenet och vackra hus och kvällen igår avslutades med en god middag på Butlers och två bra filmer på rummet. Gårdagen var en aning sorglig för mig eftersom det blev min sista dag på Droppen för den här gången men jag ser verkligen fram emot alla nya små liv som jag kommer att få förlösa nästa vecka.


Hoppas ni alla får en fin fin lördag.


Puss pussÄntligen!!!


Publicerat den: 2010-04-15 [09:47:22]

Weiiii idag kommer äntligen min älskling hem efter tre nätter i Borås. Solen skiner. Jag är lycklig och imorgon drar vi iväg på spa. Vi vill gärna komma bort lite innan verkligheten tar fart för mig på måndag. Idag är det SU som gäller för min del - jag gör min näst sista dag på Droppen för den här gången.


Puss på er.


Jag kan själv - jag är en händig kvinna:)


Publicerat den: 2010-04-12 [21:48:58]

Första natten här hemma. Men mamma var gullig och körde hit Nemo vovven så att jag inte skulle vara ensam hemma. Vi har varit på en promenad i solen och myst i soffan. Jag har även lyckats sätta ihop ett av våra vita nattduksbord - passar utmärkt med den vita nya byrån.


Vi ska iaf. lägga oss och sova nu. Tur att lille vännen är med mig inatt. Godnatt <3Den fina vita byrån. Vitt vitt vitt ska det ju vara :)


Eftersom bilderna är tagna med mina Iphone nu under kvällen så blir inte bilderna rättvisa. Nemo är iaf. med på ett hörn. Imorgon ska jag sätta ihop den andra nattuksbordet. Visst är jag en händig kvinna.


Sista veckan på Droppen :(


Publicerat den: 2010-04-12 [07:40:14]

Ny vecka och vi är uppe med tuppen. Mannen är på väg att åka på kurs - denna gången i Borås :( och jag blir ensam hemma fram tills på torsdag :( ush, ush, ush. Det är även min sista vecka på Droppen och om exakt en vecka börjar jag förlösa på heltid. Så just nu är det en hel del ångest men jag tror nog att allt kommer att gå fint när man väl får börja och får lära sig alla rutinerna.Jag tänkte iaf börja dagen med ett träningspass på SATS. Solen skiner och jag är kär<3


Babymys & en vacker dag<3


Publicerat den: 2010-04-10 [17:32:59]

Titta vilken lite skönhet jag har i min famn. Söta Frida var här med nyaste tillskottet idag för lite fika och prat. Lilla Engla låg och gullade med mig i min famn. Lika bra att börja träna i tid <3 Annars har dagen bjudit på en långpromenad i Slottskogen med min lilla familj. Nemo var helt sjövild bland alla flickvovvar :)Här hemma ska det umgås med en fin vän ikväll och därmed vill jag önska er alla där ute en happy lördag <3


Baby on the way<3


Publicerat den: 2010-04-10 [11:19:03]

Snart kommer fina Frida hit med nyfödda Engla. Då blir det bäbisgos till 100 procent ;) Och solen lyser. Och vovven ska hämtas. Och havet ska besökas. Och vänner ska träffas. Life is great!!!!!!!!

Dagens skratt!!! Hon är såååå bra :)


Publicerat den: 2010-04-08 [14:46:24]

Nyss hemkommen från en mysig fika med underbara Lizzan, hennes son Milton och underbara vovven Dexter som var väldigt intresserad av mina kläder. Vi bor ju grannar nu och har väldigt nära till varandra. Underbart. Idag är jag hemma och magen värker... men imorgon blir det allt till att jobba. Nästa vecka är det nämligen min sista vecka på Droppen för den här gången:(Den här tösen har verkligen klättrat upp på bloggplatsen och det tycker jag att hon förtjänar. Jag älskar hennes inspelningar och hon själv beskriver sig som en skönt troende muslim. Kolla in favoriterna.


Ett examensarbete i expartner och exvänner.


Publicerat den: 2010-04-06 [21:37:36]

Ibland så sitter jag och tänker på en massa som har med livet att göra.
Jag älskar att få vara ensam och få denna egentid för att låta tankarna vandra och hjärnan arbeta.
Oftast arbetar den där hjärnan i 150 när man har druckit lite rosé - men inte ikväll.
Ikväll tänker jag på ordet FÖRLÅTELSE och att KUNNA GÅ VIDARE.
Något som kan vara väldigt jobbigt och krävande att göra om man inte har släppt det som varit.
Att släppa det förgångna har att göra med det förgångnas historia tror jag.
Jag själv har suttit och tänkt på mitt förgångna.
Jag har två sådana:

Titel: Konsten att kunna leva med expojkvänner och exbästvänner.

Bakgrund: En fin kille som visade sig vara världens lögnare. En fin yta och fina ögon och leénde är charmigt för omvärlden men ett inre som innefattar lögner och svineri är fy bajs. En bäst vän som är gullig och har huvudet högt och lever på traditioner är mysigt. Men en bästa vän som flinar när DU lyckas och när DU mår bra är inte att hänga i granen. En vän ska ge dig energi och även ta energi av dig. En vän ska inte ENDAST TA energi av dig.

Genusperspektiv:
Skillnaden mellan en bästa vän och en expojkvän. Detta kan vi urskilja mellan det manliga könet och det kvinnliga.

Resultat:
Expojkvännen har vuxit i mina ögon och tydligen blivit man på vägen. Det är ju bra för honom. Jätte bra. Man måste växa upp för att kunna fungera. Och växer man inte upp så går det ju också... ett litet tag iaf. Eller så går det inte alls.
Men jag tror det där med ordet ex har fått lite skinn på näsan iaf. Hoppas allt går väl där iaf.
Det där med bäst friend vet jag inte så mycket. Jag tror att bakgrunden och uppfostran har mycket att göra med det. Jag tror att - NÄSAN upp i vädret inte kan vara det bästa alltid. När det talas så mycket om traditioner och hur-föräldrarna-gjorde, så insåg man till slut att det inte stämmde. Personen i fråga kunde inte anama detta i sin verklighet och gjorde även - mitt framför näsan på mig- mina- egna vänner ledsna. Något jag inte kunde tåla till slut. Jag tål inte= Bästa vännen tål inte.

Sammanfattning:
En outvecklad expojkvän som tror att gräset växer grönare på andra sidan kommer till slut på att det där jävla gräset inte gör så. Det där gräset fodras inte på detta sätt på-den-där andra-sidan. Men då är det för sent. Livet har nämligen fortsatt. En bästa vän som inte anar att hennes pikar sårar människorna runt omkring väljer till slut att klippa eftersom det passar henne bäst.

Konklusion:
Gräset är bajs på andra sidan. Vänner är få - bekanta många. Man ska aldrig deppa för någon utan ryggrad, vare sig det är en med snopp eller ingen snopp. Vare sig snopp finns eller inte så är det - det samma. En skit luktar alltid bajskorvar.

Implikationer: Denna text är bra att använda när som under livets gång. Livet kan tydligen pissa ner sig när som (eller i detta fall - skita ner sig :) ). Då kan en liten stödlapp vara bra att ha i bakfickan.

Referenser:
Livet själv. Ingenting taget från Internet.

Konsten att kunna skita i tv´n.


Publicerat den: 2010-04-05 [19:17:09]

Eftersom hemmet är smått kaotiskt för tillfället så har vi ikväll valt att äta middag i....

wait fort it...
köket.


Yes. Thats right. Köksbordet används ju endast när vi har gäster här hemma vilket betyder att vi näst intill alltid äter framför tv´n. Aj aj aj - inte bra alls. Så ikväll har jag dukat upp med levande ljus, grillad lax med pesto och pinjenötter. Till det blir det ungsbakad potatis och sallad. Gott och nyttigt. Och eftersom vi på Droppen även varit lediga idag så blev det en lång sovmorgon och därefter spinngt + core på älskade SATS.
Tänk vilken nöt jag hade varit om jag valde att sluta träna där. Något som jag verkligen hade tänkt att göra. Och för vem???

Camping i vardagsrummet.


Publicerat den: 2010-04-04 [20:34:01]

I vårat sovrum så ekar det. Sovrummet saknar nämligen våran 1.40 säng, våra nattsuksbord och den stora byrån. På onsdag kommer den nya 1.80 sängen från Mio<3 och jag längtar. Tills dess har vi byggt mysig koja av soffan och tältsängen i vardagsrummet, hur mysigt som helst. Här kan vi somna till tv'n i några dagar, något som absolut inte får bli en vana. Ett sovrum borde aldrig ha något sådant som stör. Nu ska jag dock campa vidare här;) Godnatt.

Kärlek.


Publicerat den: 2010-04-03 [23:16:52]


<3


http://www.youtube.com/watch?v=i_aDHbGdxxw


Kärleken är störst<3


Publicerat den: 2010-04-03 [18:02:18]
& övervinner allt, allt, allt...
Nu väntar middag med mor & far.


Påsk, påsk, påsk.


Publicerat den: 2010-04-03 [11:06:09]

Vilken stolle borrar under självaste påskafton? Detta jävla borrande började redan i torsdags... bläää :( Här lyser solen iaf :) och det är påsk och jag är ledig och glad och lycklig. Det är ju vår i luften och vår utanför.


Ikväll kommer mammasi och pappsi hem till oss på god middag. Men innan dess hade jag tänkt mig att måla lite ägg.Ett stort grattis vill jag säga till söta Sandra som igår fick sin efterlängtande son. Elina är numera storasyster :)Glad påsk.
Nyförlovad!!!


Publicerat den: 2010-04-01 [21:16:39]

För 4 år sedan i Halmstad - Per Gessles hotell så tog Han upp två vackra ringar i vitt guld och bad mig bli Hans.
Hans med stort H. Pär har alltid talat om för mig att han visste att jag skulle bli hans.
När vi precis hade börjat träffas hade killen precis flyttat hem till Sverige efter 8 år i London och fått jobb på MIN Ica. Vi pratade inte alls med varandra de första månaderna...
Jag tyckte att han hade näsan i vädret och han tyckte väl att jag var väldigt snygg :) hahaha.
Därmed blev det en massa tysthet mellan oss i säg si så där ett halv år.
När vi väl började dejta - den 31 maj 2005 ( sista rökfria dagen på krogen ) - kunde vi inte slita oss från varandra. Och därför blev de vackra ringarna inhandlade året därpå.

Idag är vi gifta.

Här hemma är vi långlediga.
Vi har varit och käkat på stan och ska nu mysa ner oss någonstans.
Jag vill önska er alla där ute en fin fin start på helgen.
För det ska jag verkligen ha.


puss puss puss


mitt och Nemos påskägg. Mitt favvogodis är Kinder ägg. Min pappa var nämligen en gång i tiden sjöman. Bulgarien var under K. välde och det fanns inte mycket sådant hemma i Bulgarien. Pappa brukade dock aldrig spara på sina slantar och kom alltid hem med vackra ting till sin dotter. Bla - en massa Kinder ägg. Kinder ägg och vackra klänningar.


min goooooda middag idag. Sallad och gott vitt vin.


en nybadad son efter dagens sista promenad.

bloglovin