Imorgon är en ny dag!!!


Publicerat den: 2010-06-29 [22:41:21]

Imorgon kommer uppdatering med text och bilder. Nu ska jag svimma av trötthet. Ute regnar det. I min mage är det någon som kittlar mig till och från;)

Glad midsommar.


Publicerat den: 2010-06-25 [08:51:24]

Är inne en snabbis för att önska alla en trevlig midsommarhelg. Ta det försiktigt ute på vägarna och med procenten. Nästa år så skålar jag med er :) Nu drar vi till Skånelandet. När vi är hemma igen så uppdaterar jag med bilder från helgen som varit.
Puss puss puss


Tänk vad en kopp kaffe kan göra.


Publicerat den: 2010-06-24 [10:44:01]

Och med dessa bilder vill jag och finaste Nemo önska er en fin fin torsdag. För mig blir det ett kvällspass på förlossningen. Jag älskar stunden när jag kliver in på avdelningen och tar mig en varm kopp med färskt kaffe. Det en en underbar stund mina vänner. En helt underbar stund.


Vårat älskade barn<3


Publicerat den: 2010-06-23 [19:58:09]

Ohhhhhhhhhh lilla lilla älskling så vacker du är. Jag kände igen dig med det samma så fort doktorn rullade med dosan över min mage. Full aktivitet var det inne i din lilla etta. Du studsade på rumpan, gjorde roliga volter och svalde vatten titt som tätt. Och det lilla lilla hjärtat pickade på för fullt.

Du förstår. Mor din är så orolig och inte fan blir det lättare när man vet lite för mycket om graviditet och livet där inne.

 

Jag är så fruktansvärt förälskad i dig.


Jag har ett liiitet problem...


Publicerat den: 2010-06-23 [10:57:47]
...nämligen som så att jag har svårt att släppa kontrollen
- både privat och på jobbet ibland.
Det är svårt att ta rast när det behövs eftersom jag då måste släppa taget om jobbet för en liten stund. Och tilliten till kollegorna är max men det är just tilliten till mig själv som jag måste jobba på. Jag måste lita på att jag gör mitt bästa och att jag inte kan göra mer.
Och det viktigaste är att jag mår bra för att i slutändan kunna utföra ett bra jobb.
Jag får verkligen jobba på att släppa jobbet när jag väl går på rast och när jag väl stämplar ut för dagen.

Vad det gäller privat så handlar det om att släppa kontrollen på hemmet och alla måsten just nu. Jag mååååste inse att det inte går att ha samma tempo som innan graviditeten. Att känna av kramper och sammandragningar så här tidigt är absolut inte bra och jag måste lära mig att varva ner.

Nog om detta.


Hur mår ni?

Kort vecka - tack och lov.


Publicerat den: 2010-06-21 [07:54:52]

Efter en pysslig helg på förlossningen började denna veckan med ett (än) så länge lugn pass. Men klockan är ännu bara barnet så vem vet vad som sker om fem minuter. Denna veckan blir hur som kort för oss hemma hos familjen Ödåsens. Jag jobbar endast tre pass och har långledigt med mannen min. På fredag åker vi till Skåne - Österlen för gos vid havet och hälsa på svärmor och Alf. Det var verkligen ett tag sedan sist.


Trevlig måndag mina vänner.


Det går, det går, det går.


Publicerat den: 2010-06-19 [10:22:28]

Godmorgon lördag.
Hej hej mina vänner - inte roligt att vakna till en regnig lördag men vad gör det när hela helgen kommer att spenderas på förlossningen. Hela förra veckan och hela den här veckan har varit tuffa och inkluderat en massa massa jobb med knappast någon vila emellan. Det har verkligen inte varit lätt att lära sig ett helt nytt yrke, komma till ett helt nytt jobb med nya rutiner och människor och samtidigt vara gravid och ständigt illamående och trött. Men det går och det har gått bra. Och från och med denna veckan då jag för övrigt går in i vecka 15 - så har vi börjat att skymta en liten minikula längst ner på under min navel - så nu mer än någonsin längtar jag till att få bära vårat barn med stolthet.


Gårdagen var iaf. solig och trevlig när underbara Lizzan med Milton kom över på fika, kaffe och en hel del lek utanför :) Imorgon ska vi även fira att lillgrabben fyllt hela 1 år!Och så är det ju prinsessans bröllop också. Jag kunde inte bry mig less men det ska bli roligt att se hennes brudklänning. Ville mest önska er en trevlig lördag och söndag för den delen.


När familjeband knyts samman för evig.


Publicerat den: 2010-06-16 [19:11:24]

Jag har fått äran att jobba på ett sjukhus där det föds många barn med invandrarföräldrar.
En del från Iran. En del från Afrika. En del från Rysslan och en del från Kina.
Det är verkligen helt fantastiskt magiskt att få möta alla dessa olika kulturer och få en liten inblick i hur andra människor upplever förlossningen och få uppleva när dessa underbara familjeband knyts samman.

Bland afrikanska mammor får jag inte bara uppleva hennes blivande roll som mor utan även se stödet som hon får av alla mostrar och kusiner. Ibland blir det alldeles för mycket och då får man sålla bort några mostrar :)

Jag blir alldeles fascinerad varje dag när jag stiger in på ett rum - att få vara VIP gästen under detta alldeles fantastiska tillfälle och vara med när en familj blir hel.
När stunden närmar sig för den lilla/e att komma ut, förbereder jag mina pianger, min sax, tar på mig mitt plastförklädde och tar fram den varma trasan. Under varje värk får jag följa föräldrarnas kamp till att få föda fram sitt alldeles fantastiska lilla barn till denna värld.

The GRANDE finale
är när den lilla hjässan behagar att visa sig och när den hala lilla kroppen slutligen lämnar enrummaren i livmodern och kommer ut till en hel ny värld.
Då och endast då -
stannar världen upp för en liten stund och helt plötsligt har vi blivit en extra person på denna planet.


Väntan...


Publicerat den: 2010-06-15 [22:29:48]

Nemo pojken och jag har krupit till kojs. Vi väntar på pappa Pär som kommer hem från jobbet snart och lillvovven roar sig med att stirra in mig här i sängen. Det blir ett kort inlägg detta eftersom tröttheten är stor och natten till idag blev det endast 3 timmars sömn pga migrän och tidigt pass på jobbet. Vet ni btw att jag hunnit skriva 20 födelsebevis som leg. Barnmorska och förlöst exakt 70 småttingar då jag ink. utbildningens antal. Livet är bra härligt!!! Godnatt<3

Sluta linda in verkligheten i bomullstussar.


Publicerat den: 2010-06-14 [13:54:46]


hard work works!!!Okey jag vet att jag skulle skriva om detta förra veckan men eftersom maken min haft datorn med sig till huvudstaden och jag endast hade den lilla rosa som inte är så rolig att skriva på - så kommer detta inlägg med en liten fösening. Men vad säger man här i Sverige? Bättre sent än aldrig :) eller hur.
Hur som.
Detta ligger mig varmt om hjärtat. Om en människas utveckling och ansvar här i livet. Som ni redan vet så är det MINA tankar och åsikter om detta. Trampar jag någon någonstans där det svider så säger jag sorry. Men detta är min blogg. Mina ord.

.
.
.

Sedan en liten parvel utvecklas en liten människa.
Vi lär oss prata.
Vi lär oss om hur relationer fungerar.
Vi lär oss genom livets alla faser.
Men viktigast av allt - Vi bör lära oss av våra misstag. Annars får vi lära om.
Så är det bara.

Ofta som en liten tös har jag varit väldigt velig. Tanksprid men envis som få.
Många vet vad min dröm någonsin har varit och vilken krokig väg det har varit att komma i mål.
Och när alla de där kärringarna med glasögonen på näsan grymtat och nästintill hånat mina drömmar har jag hånad de i tysthet. Jag skulle allt visa de att bara målet fanns går det alltid. På ett eller annat vis.
Ett MÅL är alltid det bästa att ha här i livet. Har man alltid ett fint mål att försöka komma till - kan livet förgyllas.
Slutar man drömma och sträva. Ja då kan det gå rent ut sagt åt helvete.

En mor och far har som ansvar gentemot sitt barn att försöka hjälpa denna individ att utvecklas i livet.
Men en mor och far måste också sakta men säkert lossa på knuten som binder de samman.
En mor och far måste låta sitt barn att få göra misstag. Att få slå sig - ibland ganska ordentligt -  för att därefter ta sig upp igen och med trevande steg komma vidare i livet.
En mor och far är åskådare när deras barn utvecklas för att till slut bli en vuxen individ.
Att hjälpa sitt barn på vägen är mycket bra för dem som kan.

Mina föräldrar hjälpte mig det första halvåret då jag flyttade till egen lägenhet.
Men när jag ville fortsätta bo kvar där sa de stopp. Ville jag bo kvar fick jag själv stå för allt.
De har alltid ställt upp på alla sätt och vis men redan i tidig tonår gjort klart för mig att JAG SJÄLV fick stå för den ekonominska biten när jag inte längre ville bo kvar hemma. Även när det var dags att resa eller handla något utöver.
Mor och far hjälpte mig att komma på fötter ekonomiskt ENDAST om jag hade ett mål.
Annars fanns jobb att söka och så var det inget mer med det.
Mor och far är mina stödpelare och min högsta dröm är att bli lika snäll men samtidigt strikt förälder som de har varit och fortfarande är.
Och med strikta menar jag framför allt  är att de ALDRIG NÅGONSIN HAR LINDAT IN VERKLIGHETEN I BOMULLSTUSSAR.
Hade jag kassa betyg så hade jag det. Ingen lögn om saken och ingenting inlindat i något mjukt för omvärldens beskådning. Vem fanken bryr sig liksom?
Kom igen nu.

Omvärlden skiter rent ut sagt om jag så vore ett mähe eller världens härskare. 
Men varför ljuga och linda in en männsikas liv?
Man kommer först och främst ingenvart genom lögner och falskhet.
För det andra så hjälper man INTE sitt barn att hela tiden dutta och dadda med den. Och hela jäkla tiden släta över en påhittad sanning som faktiskt inte är så lätt att hålla fast vid.
En lögn kan aldrig berättas på samma sätt två gånger.
Är man vuxen får man banne med ta sitt eget ansvar också och stå för sitt liv.


Så kära vänner.
Nu har jag fått ut allt jag ville säga.
Om någon kokar av ilska eller nickar och håller med så är det great.
Vi har alla olika åsikter och så var det inget mer med det.
Nu ska jag supa kaffe efter träningen.
Tjodelu.


Ps:
Och en till sak. Jag höll på att kissa på mig av skratt när jag hörde detta men...
Men jag tänker inte ta ont med ont.
Den lilla människan som kallat mig för bitter äs person kan ta och tänka om lite. För det första är äs en sjukdom och kan drabba vem som helst.
För det andra är jag idag frisk och har verkligen aldrig någonsin varit bitter.
För det tredje kretsar världen verkligen inte runt mig. Den kretsar runt solen.
Och för det fjärde får du aldrig någonsin glömma vems dörr som stod öppen för dig när din värld hade rasat samman.
Det roliga är dock att du själv vet hur allt står till men skulle aldrig våga stå för verkligheten eftersom den svider och du är alldeles för stolt för att visa det för någon.

Men å andra sidan är du en av de jag lärt mest av.
Du har lärt mig att undvika egoister.
Tack så mycket.

Jag är en snurrig jäkel.


Publicerat den: 2010-06-13 [19:36:16]

Ojjjj så snurrig jag har varit hela denna veckan. Har förväxlat nästa veckas arbetsshema med denna veckan som var. Tur är nog att arbetsdagarna varit nästintill likadana annars hade jag nog fått lite bekymmer. Enda felet blev att jag skulle göra en kväll istället för dag idag - men det löste sig till slut iaf.


Kan man skylla på att man är en förvirrad & snurrig gravid kvinna nu eller hur gör man?


Magen har inte riktigt börjat att växa en fastän det ibland ser ut som att jag svalt något konstigt. Men här om dagen insåg jag att det inte längre går att dra in magen i mina jeans något mer - den putar en liiiiten liten bit nedanför :) Längtar till den riktiga kulan <3 Och de senaste dagarna är det något som kittlar och pirrar långt ner i magen - spceillt när jag sitter still eller ligger ner. Kanske lite tidigt eftersom jag endast är i 14 veckan men jag VET att det inte var tarmarna.


Imorgon är han äntligen hemma<3


Publicerat den: 2010-06-10 [10:54:59]

Äntligen dagen innan min älskade Pär kommer hem. Imorgon är han äntligen hs oss - hos mig, Nemo och våran Smula. Han har fixat allt galant på kursen och har fått fin fina betyg. Stolt som en tupp är jag :)
Här hemma har jag röjt idag. Dammsugat, gjort rent i badrummet, köket, tvättat och pillat.
Nu återstår en fin fortsättning på dagen. Och med fin fortsättning menas en kväll på förlossningen.
Trevlig torsdag mina vänner.

Att vara gravid är INGEN ursäkt.


Publicerat den: 2010-06-09 [20:02:43]Först och främst vill jag säga sorry om jag trampar någon på tårna men jag vill ändå dela med mig MINA tankar om motion och graviditet. För mig är det nämligen en självklarhet att fortsätta röra på mig fastän det växer och har sig i min mage.
Jag VET att alla graviditeter är olika och just nu utgår jag från mig själv och ingen annan.
I 14 veckor har jag vara såååå trött att jag faktiskt nästintill tuppat av inne på toaletten på jobbet. På förlossningen har vi nämligen en pager på oss under varje arbetspass. Denna pager vibrerar varje gång någon mamma vill ha hjälp. Jag har min i bröstfickan på arbetsklänningen. När den vibrerar så vibrerar hela min vänstra tutte :) En bra ringklocka när sömnen görs sig påmind.
Jag anser att det är en skyldighet att motionera för att kunna må bra och vara frisk.
Först och främst är det bevisat att gravida som motionerar får lättare graviditet och förlossningen för den delen. Motion leder också till att man fortare kommer i form efter graviditeten.
Sjävklart behöver man inte hålla samma tempo som innan eftersom en gravid lättare blir andådd, täppt i näsan, förstoppad i magen och lättare yr - men träningsformerna är många och det finns alltid något som passar alla.

Jag ser upp till en spinningsinst. på SATS.
Tjejen i fråga fick barn förra året och fortsatte träna under sin graviditet.
Idag strålar hon som aldrig förr och är snyggare nu än innan hon blev med barn.
SATS har minisats där de små kan underhållas under någon timme för att mamma eller pappa ska få röra på sig.
Så varför hitta på en massa ursäkter?
En graviditet kommer för det mesta alltid leda till trötthet och illamående.
Ett litet barn kommer alltid kräva tid och uppmärksamhet.
Ett jobb tar alltid tid och ork.
Så sluta hitta på en massa ursäkter ...Tänk så här: Kan ANDRA så KAN jag också.

All alone.


Publicerat den: 2010-06-07 [20:18:30]

Mina vänner. Idag blir det lite tv tittade i soffan för min del. En film väntar på att bli sedd här hemma. Vad ska man annars göra när mannen är borta och huset ekar tomt... Jag är iaf såååå jädrans stolt över darling och co som framfört ett utomordentligt arbete idag!!! Heja heja heja :)


På onsdag kommer ett längre inlägg om uppfostran och en människans utvecklan från litet barn till vuxen. Något som står mig nära hjärtat.


Stanna hos oss du älskade vän<3


Publicerat den: 2010-06-06 [09:14:08]

Godmorgon alla fina bloggläsare och tusen tack för vackra ord och gratulationer - det värmer så i mitt hjärta <3 Här hemma tar vi vara på de sista timmarna tillsammans - alla fyra. Maken åker nämligen till huvudstaden och blir borta under fem nätter. 5 JÄKLA LÅÅÅNGA nätter :( ush :( Men jag är så stolt över honom med allt kämpande med tentor, arbeten, redovisningar och resor - och på fredag är utbildningen äntligen slut! Inget mer åkande och hemska nätter utan honom bredvid. Kämpar man, så går det alltid!!!


Tur är väl att jag jobbar en hel del vilket betyder att dagarna kommer att försvinna rätt så fort. Midsommar är också planerad och bokad. Det blir Skåne och Österlen för hela slanten - där vi under tre dagar och två nätter får mysa med svärmor och Alf med god mat och promenad vid havet. Svärmor har tydligen sparat på sig massvis med kläder ( nya sådana också ) från tiden då Pär och Åsa var små tellingar och nu är det dags att ärva vidare :)


Jag tänkte dela med mig av en rolig grej som inhandlades några dagar INNAN det blåa strecken på stickan. Själva grejen var att kläderna skulle påminna mig om längtan efter Smulan - som faktiskt redan då hade bott in sig i mig och vi hoppas från djupet av våra hjärtan att den är här för att stanna.


För att samla på sig värdefulla ting...


Små tossingar och mössa för kalla vinterdagar.


Första plagget.


Från en nära vän som vet vad en liten behöver. Väldigt passande :)


VI SKA BLI FÖRÄLDRAR!!!


Publicerat den: 2010-06-04 [18:02:06]

Mååååånga nyfikna har det varit dessa veckor här inne på bloggen och fingrarna mina har kliat som bara den. Men nuuuuu ÄNTLIGEN kan jag skiva och berätta för er att jag och min älskade make ska få en liten bäbis. Vi ska äntligen få bli föräldrar till en liten - som får halva mig och halva älsklingen.

Kort och gott så fick jag för mig att göra ett graviditetstest i början på april då maken var på kurs i Borås. Resultatet var redan då så självklart. Nojiga Teddy var då så chokad att hon var tvungen att åka till apoteket tidigt tidigt en tisdag för att inhandla flera tester. Alla visade positivt. Och imorgon går jag in i vecka 13 :) Det har verkligen varit två månader av oro och mååånga tankar. Jag har gjort en hel del gravtest bara för att veta och se att det faktiskt är sant. Bara för att se att det där strecket som ska bli blå - fasktiskt blir det <3
Korten nedanför visar Smulan - som den lilla saken kallas för och är tagna idag under ett NUPP ultraljud. Smulan ägnade sig åt diverse kullebyttor, suga på handen, sparka med benen och till slut vända ryggen till oss. Enl. doktorn såg allt väldigt bra ut och vi fick låga poäng för trisomi 13, 18 och 21.

Redan från den första blicken av din existens blev jag så fasanfullt förälskad i dig<3


The big day!!!


Publicerat den: 2010-06-04 [09:53:03]

Hej hej och godmorgon mina vänner. Idag är den STORA DAGEN och tiden är runt 2. Jag är såååå nervös att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Har städat som en idiot och plockat tvätt och bara försökt att få morgonen att gå lite fortare. Förmiddagen ska jag jaga bort med träning och en massa gos med vovven. Men jag lever ju efter att bra saker sker sakta. Håll tummarna för mig idag så är ni helt underbara!!!


En bra start på dagen.


Publicerat den: 2010-06-03 [11:03:04]
Hejhopp mina vänner.

Sitter just nu hemma ett litet tag med en kopp kaffe. Dagen börjades med ett underbart styrkepass på SATS, med andra ord var det en great start på dagen. Just nu tar det emot att träna eftersom tröttheten är enorm men jag kommer ALDRIG låta trötthet eller andra ursäkter hålla mig borta ifrån träningen som läker min själ.
Man är skyldig sin kropp träning oavsett om tröttheten är påtaglig eller om man har barn hemma. Så är det bara.

Hur som.
Förlossningen väntar på mig.
Spännande att se vad som händer idag.


Puss på er.

- Första Juni och sol sol sol -


Publicerat den: 2010-06-01 [09:16:25]

Godmorgon mina vänner. Hoppas ni har fullt upp med att njuta av den fina dagen. Vi här hemma ska verkligen försöka ta del av solen och alla sommarblommor idag när det är 1 Juni och allt. Jag är som sagt hemma idag för att försöka begränsa en sjövild och busig vovve för att på bästa sätt lindra hans diskbråck. Mannen min är en snabbis på apoteket för att inhandla diverse smärtlindring så att vovven slipper ha ont :( Hoppas hoppas han blir bättre snart. Det gör så fruktansvärt ont att se honom på detta viset.


Igår var det 5 år sedan (31/5) vi hade våran första dejt. Vi var ute på stan för att fika och han med två olika fik och flera timmars prat innan det var dags att slita oss ifrån varandra. Jag fick pussar på kinderna och svävade hem på rosa moln <3 Dagen efter tog vi en långpromenad i Ruddalen med Nemo och sedan dess har vi inte kunnat vara utan varandra. I motgångar och framgångar heter det ju som sagt <3bloglovin