Förjävlig start på veckan :(


Publicerat den: 2010-05-31 [20:38:33]
Ush vilken jäkla start på denna veckan. Fruktansvärd dålig :( Måndagen började fint fint på förlossningen där ett par blev tvåbarnsföräldrar. Lyckan var total och jag kände mig på top... tills jag fck prata med mamma. Nemo skrutten har varit konstig sedan i fredags och haft bekymmer att lyfta på huvudet. Varje gång vi kom för nära skrek han verkligen ut sin smärta - ett skrik som skar in i mitt hjärta och fick mig att gråta. I morse hade han så ont att mamma hade fått köra in honom till sjukhuset där han sövdes och fick röntgas. Gangstern var tydligen helt sjövild att första narkosen inte hjälpte - den fick bli en dubbeldos istället...


Jag tog taxi från Östra och åkte raka vägen till sjukan för att få vara med lille vännen. Som tur är ser röntgen svaret bra ut men veterinären misstänker ändå en början till diskbråck. Något som är vanligt hos småhundar med långa ryggar och korta ben. Så idag har vi haft en groggy och lullig hund här hemma som mest längtat efter att ligga och vila. Imorgon är vi hemma tillsammans för att få lugn och ro och några veckor framöver får vi försöka hålla koll på hans vilda lekar.


Hoppas ni alla fick en bättre början på veckan iaf.


Vänner och en ny Molly<3


Publicerat den: 2010-05-29 [17:13:59]


Godkväll mina älskade bloggläsare som kikar in här varje dag. Hoppas ni har det bra ute i det vackra vädret :) Här hemma är vi alla lediga och har varit ute och njutit av den fina dagen. Ikväll kommer makens studiegrupp över hit med sina respektive på middag och god dryck. Kommer bli superskoj att äntligen få träffa grabbarna som han har haft fullt upp med under så många månader.

Hur som.

Jag tänker dela med mig av senaste tillskott i min Molly samling. Visst är denna coat helt lovely.

No news yet...


Publicerat den: 2010-05-25 [16:34:01]

Suck då... Förvirrade Teddy tog fel på dagen så det jag längtade till blir av nästa fredag istället. Jag som verkligen såg fram emot en spännande morgon... Jaha- inte går det att hänga läpp för det nu. Det är bara att längta till nästa vecka helt enkelt. Här hemma är vi fortfarande internet lösa men så fort modemet är i hamn igen ska det bli lite bilder.

Håll till godo


Publicerat den: 2010-05-24 [21:24:54]

Dålig uppdatering I know men fullt tryck på förlossningen denna helgen och jobb idag också. Imorgon är det iaf en ledig dag och det pirrar i magen inför det som sker imo kl: 08:45. Håll till godo så blir det ett inlägg om det då;)

-när dagen består av en massa vackra ting-


Publicerat den: 2010-05-21 [14:03:41]Först något tänkbart som jag hittade hos en annan bloggerska som fått den från Malin Linder.Oavsett vad du ger en kvinna så kommer hon att ge dig någonting bättre.
Ger du henne en spermie ger hon dig ett barn.
Ger du henne ett recept ger hon dig ett mål mat.
Ger du henne ett hus ger hon dig ett hem.
Ger du henne ett leende ger hon dig sitt hjärta.
Hon multiplicerar och förstorar allt oavsett vad du ger.Så.......... om du ger henne någon skit så kan du förvänta dig ett helvete tillbaka...:)En termos med kaffe. En galen och luktglad hund. Och en hel del sol. Kan det bli bättre?

Så vackert det är om sommaren...


Vackert.Att ägna tiden åt nya liv...


Publicerat den: 2010-05-21 [09:48:08]

Vi är internet lösa för tillfället eftersom modemet blev kvar hos makens kursare efter veckans studieträff. Och jag själv har haft fullt upp med att förlösa småttingar och kommer även ägna hela helgen till detta. I bagaget har jag nu en hel del födelseanmälan bakom mig och det är magiskt att varje gång få skriva ett sådant i mitt namn<3 Idag är det fredag och en ledig dag för mig och vovven. Just nu springer han omkring i hundgården medans jag dricker mitt morgonkaffe och njuter av värmen och alla underbara sommardofter. Hoppas ni alla får en lovely fredag.

Balkongen får nytt liv.


Publicerat den: 2010-05-17 [10:13:51]Här hemma laddas det inför träningen. Senare idag ska jag och mammsi mysa också. Det blir nog en ansiktsbehandling hos henne. Önskar er alla där ute en fin måndag och en bra start på veckan.


Pallen ska målas i vitt. De fina stenarna på marken har jag fått av min älskade Maja. Älskar dessa vår och sommartider då balkongen får nytt liv.Vackra färger hänger på balkongen.... och lika snyggt är det i svart och vitt...

Terror vs love


Publicerat den: 2010-05-16 [10:12:18]
Tittta titta vad vi ska gå och se idag. Min favorit visas på bio och jag kan självklart INTE missa Freddy då. Har alla hans filmer här hemma och fastän det inte är Robert Englund som spelar huvudrollen kommer det nog ändå att bli succé att se denna filur på storbild. Terror på Elm street var den första skräckisen jag såg som barn och han skrämmer mig fortfarande.
Och så har vi bokat biljetter till mina bästa vänner också. Den 28 maj kl: 18:00 ska vi festa med dessa flickor.En dag på jobbet - del 1.


Publicerat den: 2010-05-15 [18:41:47]


Här kommer lite bilder från en dag på jobbet. Bilderna är tagna i torsdags då jag faktiskt hade en lugn stund och kunde fokusera på sytekniken och lite annat. Denna helgen är hela familjen lediga så vi passar på att vila oss ordentligt - något som är lite svårt just nu. För hur mycket jag än sover så är jag förbaskad trött ändå...

Här hemma gör vi härlig lördagsmiddag och mannen min njuter av en god whiskey :) det är han verkligen värd. Jag själv njuter av en Carlsberg...


Ha nu alla en fin lördag.
Puss


Mitt andra hem och en dröm som till slut blev sann.

Livets mirakel och barnets utveckling i fostersäcken.

Pudendusbedövning som används vid större bristningar. Nålen i den är faktiskt bara några cm lång och bedövningen placeras nedanför spineknölarna som är den trängsta delen av födelsekanalen. Till höger ser ni en liten elektrod som placeras på barnets huvud då förlossningen kräven konstant reg.

Att lära sig sy är banne mig inte alls lätt. Här får man träna på skumgummi. I verkliga livet är det liiiiite svårare när det blöder och man sitter i en obekväm ställning. Sedan att det finns många olika sätt att sy på och olika grader av skador är inte heller enkelt att lära sig. Men det går - om man vill.


-need some time off-


Publicerat den: 2010-05-12 [11:23:07]


Ohhhh detta hade jag verkligen inte tackat nej till.


Längtar så efter helgen och mina tre lediga dagar.
Just nu är det bara sååååå hemskt mycket och så mycket nytt att lära och ta till sig.
Orken tryter och det är inte ofta man hinner få i sig något i magen under ett arbetspass. Inte blir det lättare av att man jämnt och ständigt är trött och helst vill lägga sig någonstans och bara ligga där.
Hoppas iaf på fint fint väder nu till helgen så att vi kanske kan åka ut och grilla eller besöka Liseberg för en härlig vårpromenad och en mysig middag utomhus bland glada människor.Nu snart är det dags för jobb igen...
Hoppas det blir bra.


kram på er.

- en bra start på veckan -


Publicerat den: 2010-05-10 [20:48:58]


Idag var en av mina lediga dagar på denna veckan. Det blev en del träning och mys med mamma och vovven. Härligt att solen tittar fram allt oftare nu också :) Men vi längtar till vintern konstigt nog <3 Framför mig har jag fyra dagar på förlösandet. Hoppas allt går väl och man slipper en massa läskiga blödningar, bristningar och ful fula kurvor...
Ja just det - idag köpte vi en stor sak också. Visar bild när vi väl fått hem den.


Ha nu alla en bra start på veckan.
Puss o kram

Hästhagsvägen 15 - tiden då jag var barn.


Publicerat den: 2010-05-09 [11:50:25]

Året var 1989 och dagen var den 15 oktober. Det var min födelsedag.
Min födelsedag och dagen då jag flyttade till Sverige. Rättare sagt - till Söderfors med Tierp som närmaste "storstad". Mor och far kom för att möta mig på Arlanda flygplats och jag minns än idag hur mamma doftade och pappas lyckliga blick när vi äntligen kunde kramas efter många månaders längtan efter varandra.
Mamma och pappa körde hem mig till Södersfors och gatan som vi bodde på hette Hästhagsvägen. Portnumret till den första lägenheten minns jag inte eftersom vi senare under året flyttade några lägenheter bort. Men Hästhagsvägen 15 minns jag än idag. Där kom vi att bo under några år.

Hästhagsvägen bestod av 7-8 st längor av lägenheter.
Lägenheterna hade tre våningar och var gula.
Där kom jag att lära känna min första svenska kompis. Anna hette hon.
Längre bort bodde Sandra - men hon hade ett fint hus istället.
Pappa jobbade på Speedstel - som var ett stålverk. Mamma jobbade inom vården.
Hon målade vackra tavlor också. Våran fina konstnär i familjen.
Redan från den allra första starten i Sverige har deras fyra händer mättat våra munnar och gjort så att vi aldrig saknade varken kläder eller mat på bordet.
Mina föräldrar jobbade och kämpade och slet som djur - något som de än idag har svårt för att undvika...

Jag var glad och lycklig över att få vara hos de.
På Hästhagsvägen bodde både svenskar och en hel del invandrare.
Då visste jag inte vad dessa lägenheter på Hästhagsvägen användes till - och jag tror inte att det var många som visste det heller. Idag vet jag att många av dessa lägenheter användes till nykomna invandrare som på ett eller annat sätt undkommit fattigdom eller krig.
Människor som helt enkelt ville börja om på nytt. Varken i nybyggda villor för flera miljoner eller i storstan. Hästhagsvägen var nog med trygghet.

Min dröm har alltid varit att en dag få återvända dit. Till den där gatan där jag så många gånger lekt och stojat.
Jag minns än idag varje liten vrå på lägenheten och hur härligt det var att gunga högt.
Jag minns vägen till Lillskogen och hur fint skogen blommade på sommaren.
Jag minns vägen till kompisarna och jag minns exakt var mamma och pappa parkerade bilen.

Här om dagen kom jag över bilder på hur Hästhagsvägen sett ut de senaste åren.
Bilderna sköljer en stor sorg över hela mig och det är med sorgsna ögon jag låter blicken vandra över fotografier av en glömd by som sedan länge inte fått andas kärlek eller liv.


Idag är Hästhagsvägen borta. Alla lägenheterna är rivna.
För mig kommer Söderfors för alltid andas barndom och fina stunder.Här nedan följer lite bilder innan rivningen ägde rum.


Naturen har tagit över.


Detta var vardagsrummet. Vårat vardagsrum blickade över Lillskogen.


Parkeringen. Här brukade vi parkera bilen.


Trapputgången.


Jag känner igen mig så väldigt mycket i denna bild. På vänster sida bodde vi. I lägenheterna rakt fram bodde vänner och bland alla träden i mitten fanns en stor lekpark.


Här igenom brukade vi åka pulka under vintermånaderna. Skogen var vacker som få.


To much...


Publicerat den: 2010-05-08 [12:07:27]

Lördagen påbörjades med Body Balance och kommer avslutas hemma i soffan. Men innan dess väntar ett pass på förlossningen där även morgondagens kväll kommer att spenderas. Just nu är det bara för mycket- jag skulle behöva en veckas lugn och ro. Hoppas ni alla får en trevlig lördagskväll. Puss o kram

Barnmorskornas dag är idag!!!


Publicerat den: 2010-05-05 [11:34:55]

Idag är det alla morskors dag och den ska jag fira på förlossningen ikväll;) En bra start på dagen blev träning, kramar med godingar på Droppen och frukost på Espresso House. Hoppas på en fin kväll. Igår blev det ännu en baby i min lilla samling;) Skoj att skriva födelsebevis och ta hand om människor under deras lyckligaste stund! Och till alla nyfikna bloggläsare som undrar en sak... Den som väntar på något gott...

- En av mina lyckligaste dagar -


Publicerat den: 2010-05-04 [10:52:09]

SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ LYCKLIG IDAG!!!

[ Hjärtat är fylld med en massa massa kärlek & känslor ]
Nu väntar jobbet och det är med lätta steg jag kliver in på självaste förlossningen.


En solig dag och en intensiv vecka runt hörnet.


Publicerat den: 2010-05-02 [20:44:19]


Fina lyktan som inhandlades på Gekås igår. Denna kommer att pryda balkongen.

Godkväll mina vänner. Vilken underbar och fin dag det har varit ute i Göteborg. En lååång promenad var pappa, Nemo och jag på - där vi han leka med andra vovvar och käka en god glass i solen. Därefter blev vovven lämnad hemma och pappa och mannen min åkte iväg på annat äventyr :) Ett dyrt äventyr om man väljer att skaffa något sådant i framtiden - men alltid skoj att se sig omkring! Dagen bjöd även på promenad i Haga och Linné där det blev en god sallad och en latte i solen - även en youghurt glass slank ner...Veckan som kommer blir tuff förr oss här hemma. Jag själv kommer att jobba sex dagar på förlossningen med torsdag som endaste lediga dag. Sex dagar på jobbet är ingen fara men när man är extremt trött och bara längtar till sängen kan det kännas en aning mycket. Här gäller positivt tänkande och mitt jobb är för det mesta alltid förenat med postiva vibbar och glada människor i slutändan :) Så visst kommer det att gå fint fint!!!

Önskar er alla en bra start på veckan.
[
håll även tummarna för mig på tisdag - då blir det återkontroll ang min onda mage]

Balkonghäng och en solig dag <3


Publicerat den: 2010-05-02 [08:40:44]

Godmorgon mina små sötnosar där ute. Solen skiner för fullt fastän klockan bara är 8 - detta är ett underbart tecken. Jag har tänkt ta itu med balkongen idag och åka och handla in en massa fina blommor för att plantera där ute. Balkongen ska rengöras och längre fram hade vi tänk oss trätrallor eller en fin balkongmatta för att slippa den kalla betongen :/ brrrr...
Annars kommer dagen att innehålla en långpromenad med min älskade pappa :) En glass skulle sitta fint.


SUNFLOWER.jpg Sunny Flower image by kris879


Bakis eller!?


Publicerat den: 2010-05-01 [10:56:26]

Hej hej vänner. Är ni bakfulla? Tydligen har det varit stökigt i stora delar av Sverige- skåningarna var värst, hahaha. Tur att skåningen här hemma är lugn och snäll;) Vi göteborgare har skött oss någorlunda iaf, bra det. Vi är pigga, inte bakfulla och shoppingsugna. Därmed sitter vi nu i bilen på väg till Gekås!!! Per Gessle och Bonny M spelas för fullt;) Ha en super lördag sötnosar. Pussar!!!


bloglovin