Tolettvakt och plastkuddar...


Publicerat den: 2011-12-30 [18:55:47]
Sista dagen på året ju. Fredag av alla dagar också. Fredag är ju bäst i hela vida världen av alla dagar som finns. Ever. Min pappse har varit ledig idag och varit med oss hela dagen ungefär. Vi har promenerat runt Fiskebäck med korven och vovvso. Fikat på Torget och lekt lite med andra barn där vid den där lilla hörnan som de har kommit på, på Torget.

Hur kan man bygga ett så pass stort köpcentrum med så liten hörna och piffat till det med några... PLASTKUDDAR? Skämtar de eller?
Varför inte slänga in lite leksaker. Några bollar att rulla med. Någon liten gunga eller kana. Ungarna härjade mest omkring med kuddarna och stod vid en tvskärm och pekade på baggar som kröp omkring... ?...
Visst kan det vara så att de är rädda för att leksakerna ska bli stulna eller gå sönder på då kan man ju pröjsa med en ansvarig istället. Det står TVÅ toalettvakter vid dassen på torget. Varför?
Är det inte bättre att fixa mynttoalett med städning några gånger per dag och utöka hörnan för barnen istället. Släng in ett mysigt kaffe för päronen så är allt frid och fröjd.

Jaja- i sommar får vi det skoj på Varna Mall med de stoooora lekplatserna högst upp. Där finns allt ifrån karuseller till gigantastiska bollhav att leka bland.

Men hurrni. Imorgon är det nyår ju.
Vi är glada över att vara krya igen.
Hotell för hela slanten blir det.
Skumpan står på kylning och imorgon förvandlas jag till partyTeddy if only for one night :)
men skål då.God fortsättning :)


Publicerat den: 2011-12-28 [11:48:17]

God fortsättning mina vänner. Här hemma är mamma Teddy trött efter mer en 1 veckas sjukstuga. Våran Anelia har ju varit jätte dålig men är nu tack och lov nästintill bra igen, endast näsan som rinner och täpper till nattetid... Förra veckan var lilla skatten så dålig att hon fick sitta upprät i min famn nätterna igenom för att kunna få någon luft av allt rosslande och hostande :( Dagtid var hon som en gnisslande kanin runt omkring oss. Det är ju helt fantastiskt att en sådan liten är full av så mycket energi fastän kroppen är sjuk och orkelös. Maken hade lugninflammation han också... 


Jag är helt FÄRDIG efter alldeles för lite sömn. Sömnbrist= TORTYR big time! Så vi hoppas verkligen att vi kommer på rätt sida med denna stora fråga när hon är helt kry och sig själv igen.


Ja just det. Det är så roligt att jag har läsare från Grönland som kikar in varje dag. Vilka är ni??? Sedan så finns det återkommande läsare från Västra Frölunda och Majorna. Vad roligt! Inte för att bloggen är så mycket att hänga i granen för tillfället men det är skoj att se att den inte helt dött ut.


The world´s greatest . . .


Publicerat den: 2011-12-26 [09:21:46]


myser i soffan. Världens mest underbaraste vovve.


finaste tassarna i världen.


naninaninani...


God Jul


Publicerat den: 2011-12-24 [10:45:48]

Kära läsare. Ta väl vara på er. Bifogar bild på förra årets och detta årets lilla nissa:)


Nu är vi alla sjuka...


Publicerat den: 2011-12-23 [08:56:06]

Endast vovven som mår bra. Tur det iaf.
Det började med hosta hos maken och därefter satte Anelia igång. Efter några oroliga nätter konstaterade VC att lillkorven har dubbelsidig öron och lunginflammation :( Våran fina tjej som har det så jobbigt på nätterna. Vaknar av sin väsande hosta och är otröstlig... Då får hon faktiskt sova med en av oss.Annars på dagen är hon full av energi och leker för fullt... Det är bara vi vuxna som är utslagna, speciellt jag som insjuknade igår.

Apropå medicin så dricker hon Kåvepenin och läkaren hade även skrivit ut flytande Bricanyl, ja herregud vilka bieffekter det blev av den saken. Hon skakade, darrade och hoppade omkring som en pilatesboll... Kan tänka mig hur rädd hon blev av att hjärtat bankar fortare också... Nä inget mer av den...
Och imo är det jul...


Sanningen.


Publicerat den: 2011-12-17 [17:23:38]

Den mycket bisara och fruktansvärt hemska verkligheten som råder inom vården här i vårat Sverige har det skrivits en saga om. Bengt Mydgren som är läkare har gjort det. Det är klart sedan ett tag tillbaka att budgeten inom vården ska tightas till ÄNNU mer. Trevligt. Helt underbart!


Här kommer ett välgenomtänkt stycke ur hans saga som tyvärr är sant.

"Kön framför bageriet ringlade sig lång i det lilla hertigdömet. Några av människorna där led nämligen av en särskild sorts hunger som bara kunde lindras med bröd från just det här bageriet.
Den lille bagaren var erfaren och hade lärt sig att utnyttja mjölet effektivt så att det skulle räcka länge. Medarbetarna i bageriet satte en heder i att kunna ge rätt sorts bröd till var och en. Ibland var det svårt att hinna med att mätta alla munnar, men så länge det var lugnt i kön utanför bageriet var både bagaren och hans medarbetare nöjda.
Men en dag meddelade hertigen att bagaren bara skulle få hälften så mycket mjöl som behövdes för de hungrande. Detta bekymrade bagaren som nu även skulle hantera klagomålen från människorna i den växande kön.
"Du får prioritera de mest behjärtansvärda" blev hertigens besked
. "
När ska detta få ett slut?
Yes- true:)


Publicerat den: 2011-12-16 [15:48:28]


Om framtidstankar & framtidsplaner


Publicerat den: 2011-12-13 [23:02:19]

Många har undrat både här och på fejan när jag ska gå tillbaka till jobbet.
Och verkligheten är just att det är anställningsstopp i Västra Götaland (helv....... ) och därmed är det otroligt svårt att få jobb. MEEEEEEEEEEEEEEN. . .

1. Jag har tackat nej till 2 heltidstjänster som syrra INNAN jag blev barnmorska och därefter födde jag ju barn.

2.
Vi har fram till september att tänka på förskola till våran korv eftersom vi inte vill att hon ska börja tidigare. Vi har även valt att ta MINDRE FP för att ha henne hemma. Ett så litet barn behöver sina föräldrar mest anser iaf JAG och anser att "dagis" kan vänta. ESG har dagisplats efter att barnet fyllt 3 år vilket JAG tycker är hälsosamt. Pappa Pär ska snart vara hemma med henne.

3.
Vår flicka är över året men vi klarar oss. På dagen lagar vi mat. Vi städar. Sjunger. Kollar Tellisarna. Vi fikar. Hon är på miniSATS. Vi bankar på fönster. Upprepard ord och fraser. Vi pussas (jag tvingar på mig pussar och INTE hon, men ändå. Jag är hennes mammam och då får hon helt enkelt stå ut).
Vi gör mycket men jag vill annat också...

4.
Landstinget kan inte spara på all evighet. Det produceras barn. Det föds barn och man kan inte hålla på med dumheter som att spara på livsnödvändiga platser inom vården. SKÄRPNING!!!!!!!!!!!!!!

5.
Norge är min vän. Ett grannland som FAKTISKT prioriterar sin vård. Jag själv har alltid vetat om de tuffa arbetstiderna och lönerna, men anser alltid att patientsäkerheten är det VIKTIGASTE.
Jag som person och barnmorska/ssk anser att det viktigaste för mig är att patienten får en bra och säker vård. Jag kan jobba över. Jobba obekvämt. Skita i att kissa, äta, dricka MEN ändå anser jag att det tillhör yrket och därmed är det OK.


Visste ni om att BM är ett av de äldsta kvinnoyrken och att vi dog i svält och fattighus en gång i tiden då troll och väsen var på tapeten...


6. Min dröm. Mitt mål sedan barnben.
Det jag ryser för och fäller tårar.
Mitt yrke som jag kämpat för från INGENTING till 5 år på högskolan. Med både (ja, jag skryter nu) kandidat OCH magisterexamen.

7. Jag vill.
Har tagit tåget som syrra-student till Strömstad i herrans massa tid för att det var den utbildningen som jag var tvungen att läsa. Gick och la mig runt 00 och gick upp runt 03:40 för att hinna med bussen.
Pappa som skulle upp 04:30 gick upp med mig för att slippa oroa sig för ganster på spårvägarna.
- Fan vad bra mina päron är!!!


Plugget var HÅRT men så är det.
Senare börjades det i Vänersborg. Tentor, arbete, kandidat, jobb för att slippa CSN, javisst.Arbetade som syrra.Kom in på bm utbildningen.Nygift.
Bemaningssköterska.
Slippa lån.
Arbeta ofta.
Plugga till tentor.
Skriva uppgifter.
Resa till Borås så ofta att jag inte minns... Dag som natt...
Göra praktik, dag som natt och samla erfarenhet.


För att till slut ta min MAGISTER EXAMEN.Jag kan fortsätta skriva en massa punkter men jag vill inte.
Orkar inte.
Anser inte att det är nödvändigt.
Vill bara 
säga
att jag 
är så stolt
över
att 
vara 
barnmorska.
 
Nyårsplaner


Publicerat den: 2011-12-13 [13:41:30]

Klartecken från mor och far att vi kan vara barnfria denna nyårsafton. Vad härligt!
Vi behöver verkligen komma bort bara jag och mannen, ensamma, vi två.


Mina föräldrar är verkligen underbara
som ställer upp så mycket för oss.
Både under sommaren och nu under hösten har vi fått några timmar för oss själva medans lilla gumman haft det trevligt hos de.
Och som jag sa innan graviditeten och under graviditeten, så anser jag fortfarande att EGENTID är viktigt. Kanske inte för alla men för oss.

Planerna är en hotellnatt med nyårspaket och hela köret. Och eftersom vi vill ha nära hem så kommer vi att bo på hotell i Göteborg. Passar ju bra att ha ett mysigt rum mitt i city så att man slipper jaga taxibilar och springa omkring med alla andra lulliga människor på stan efter tolvslaget.
Förra året var Anelia endast 3 1/2 vecka och en liten fågelunge. I år kommer hon leka med sina morföräldrar istället...


Mat och bubbel och mysigt boende. Bara vi två. Kan det bli bättre eller?


Okey.
Men idag är det Lucia och det regnar så vackert utomhus :(
Vet snön inte om att det är dags för den att komma till oss nu?
Tydligen INTE.Ja men...


Publicerat den: 2011-12-09 [10:34:56]

Trevlig fredag på er och även trevlig helg. Här utanför öser det ner och hunden vägrar kissa ordentligt, skoj...
Jaooo. Imorgon kväll väntar enl mysig Majsan, Lizzan och Teddy kväll. Längtar <3


Finaste 1 åringen i världen <3


Publicerat den: 2011-12-04 [20:14:30]
Grattis älsklingen på din 1 års dag. Idag har du verkligen haft en hejdundrandes dag med massa gäster, presenter, lek och stoj. Tårta fick du smaka på också <3 Hoppas du sover gott inatt och drömmer om din fina dag.


Tack för att just VI fick bli din mamma och pappa och Nemo din storebror så klart.


I mammas famn under en kort lugn stund.


I sin rosa klänning.


För ett år sedan...


Publicerat den: 2011-12-03 [21:10:21]

Var vi på Östea sjukhuset, rum 5. Fyra timmar och 7 min senare tittade världens finaste lilla flickan fram.
Tiden går så fruktansvärt fort. Dagen har bestått av bakning.
Uppdaterar er med hur kalaset har varit efter imorgon. Då fylls nämligen hemmet med småttingar och deras föräldrar.

Presenten av oss är en fräck rosa Bobby car ;)bloglovin