Sanningen.


Publicerat den: 2011-12-17 [17:23:38]

Den mycket bisara och fruktansvärt hemska verkligheten som råder inom vården här i vårat Sverige har det skrivits en saga om. Bengt Mydgren som är läkare har gjort det. Det är klart sedan ett tag tillbaka att budgeten inom vården ska tightas till ÄNNU mer. Trevligt. Helt underbart!


Här kommer ett välgenomtänkt stycke ur hans saga som tyvärr är sant.

"Kön framför bageriet ringlade sig lång i det lilla hertigdömet. Några av människorna där led nämligen av en särskild sorts hunger som bara kunde lindras med bröd från just det här bageriet.
Den lille bagaren var erfaren och hade lärt sig att utnyttja mjölet effektivt så att det skulle räcka länge. Medarbetarna i bageriet satte en heder i att kunna ge rätt sorts bröd till var och en. Ibland var det svårt att hinna med att mätta alla munnar, men så länge det var lugnt i kön utanför bageriet var både bagaren och hans medarbetare nöjda.
Men en dag meddelade hertigen att bagaren bara skulle få hälften så mycket mjöl som behövdes för de hungrande. Detta bekymrade bagaren som nu även skulle hantera klagomålen från människorna i den växande kön.
"Du får prioritera de mest behjärtansvärda" blev hertigens besked
. "




När ska detta få ett slut?




Kommentarer
Postat av: karolin

Det är så sant det där! På min avdelning på patologen har tre st gått i pension. En ersattes av mig, den ena ersätts av en tjej som går på mammaledigt i januar i(alltså inte ersatt i den meningen) och den tredje ersätts inte alls. Vi ligger jättelångt efter och har inte en chans att koaam ikapp så länge det ser ut såhär. Vi behöver mer personal, för ingen annan kan ju göra det vi gör, precis som ditt yrke. VI BEHÖVS JU!



Kram!

2011-12-17 @ 20:15:06
URL: http://yoursofmine.blogg.se/
Postat av: EmilyHofman

Tack för din fina kommentar! :)

2011-12-22 @ 16:12:47
URL: http://emilyhofman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin