Jag får hålla mig utanför dörrarna då. . .


Publicerat den: 2011-03-15 [21:11:13]




Titta vem som gör mig sällskap denna kvällen. Min älskade lilla snarkNemo vovve. Vi har varit på kvällskisser och nu myser han bredvid mig och är nybadad och nymatad. Han är nog glad att slippa lilla korven ett tag och slippa dela mig med henne.


Vem var det??? Är det en annan hundjäkel jag ser?


Skit samman. Jag är ändå landets snyggaste chihuahua. Om inte världens...


Äsh. Jag vet. Jag är ÄR ju världens snyggaste chihuahua. Ingen snack om saken. Liksom. . .


Jupp här är jag med en kabel runt halsen. . .


Snyggt va?! Idag la jag flera sådana ... Det var gött mos.


Detta är min mamma med min lillasyster under söndags dop av kära vänners söta son.


Två av mina kärlekar.


My endless love






Tjenare mina vänner. Veckan har ju börjat och snart har halva veckan försvunnit. Dessa dagar kommer aldrig mer åter. Ja men det är sant. Dessa dagar kommer aldrig och därför ska man aldrig önska sig bort ifrån sin vardag.


Ja och vad har hänt sedan sist?



Korv har sovit som innan den där fasen. Dvs 11 timmar med ett uppvak för snabb påfyllnad. Jag börjar tro att den där Semper 1 inte mättar en sådan fluffig och fin kropp som hennes. Kanske dags att börja blanda i halva Semper 2 i ett av målen till att börja med. För att se hur magen klarar det. Man vill ju inte ha magproblemen tillbaka. Nej tack!


Men jag ska inte ropa hej och hå än va. Här kan mycket hända. Om vi har tur så behöver inte korv kuras utan vi kan fortsätta att Standardmodellera henne. Dvs: Mycket fasta rutiner av mat och sömn varje dag. ALLA SOM PASSAR ANELIA FÅR ANPASSA SIG.
Och ingen och då menar jag ingen får bryta dessa rutiner. Är det en 45 min sovstund så gäller 45 minuter exakt.  Klockan är viktig här. Efter hennes 4 månadsålder kommer vi OM vi har tur endast behöva vagna/buffa bort detta nattamål.  Standardschemat är uppbyggd efter AW tips och det funkar banne mig! Halleluja!

Hey. Why not liksom. Innan käkade hon varannan timme och nu en gång/natt. Blir det bättre och mer mättande föda så ska det ju funka. Vi här hemma får ju ladda med mer kaffe.


Dagens skryt. Tredje dagen i rad har jag gapat som en galning: GODMORGON GODMORGON. NUUUUUUU ÄR DET MOOORGON. (
 Jag kravlar mig ur sängen kvar i 7 för att vara först till kvarn att gapa om att det är en ny dag. Här gäller det att vara först va. Och jag vann :) ) Korven såg på mig med en förvånad men glad blick :) Det gillas. Måste medge att sedan den där nappen försvann nattetid så har hon sovit bättre. Vi har nappregel också.


 INGEN NAPP mellan kl: 19-06.




Vet ni.
Jag är så mesig nu för tiden. Tårarna rinner i tid och otid. I början kunde jag ju skylla på de där hormonerna. Men inte nu längre. Nu bölar jag för allt. Senast smygbölade jag under Chihuahua 2 filmen. En barnfilm. Chihuahuarna hade ett så fint bröllop och fina valpchihuahuor. Jag var tvungen att bröla på då.


Och vi ska inte tala om förlossningsprogram. Jag kan inte se ett sådan längre. Mina tårar börjar falla redan vid förtexten. Hur 17 ska det bli när jag börjar jobba igen? Ska jag kanske börja stortjuta innan jag går innanför de automatiska dörrarna på förlossningen? Kanske borde de inte släppa in mig på området något mer? 


Konstigt nog kan jag hålla mig ordentligt under en förlossning som jag har hand om. Dock rinner en och annan tår när pappan sätter igång och tjuter av glädje :)



Min favoritstund om allt har gått bra är att gå undan i denna stund då lillevännen har kommit till världen. Jag brukar gå undan när skatten ligger på mammas mage för att ge föräldrarna utrymme att bekanta sig med den lilla/e.
Det är ingen brådska om allt har gått bra.


Varför skynda med en massa saxar och andra saker för?



Och en sista sak som jag tänkt på.

.
.
.
.


Djur och barn. Dvs så länge inga allergier finns. Eller djuren är missnöjda och visar det.




Varför hålla barnet eller djuret borta från varandra? Jag förstår inte?




Nemo har under senaste veckan vågat sig fram till Anelia. Han har fått göra detta närmande i sin egen takt. I början ville han inte veta av henne över huvudtaget. Men nu så ligger han nära och igår pussade han henne på handen. Jag blev sååååååå happy :) Inte slet jag bort honom ifrån henne bara för att han sträckte fram sin rosa tunga inte.



Jag tänkte:  ÄNTLIGEN.


Anelia har börjat stirra efter honom och varje gång Nemo har varit hemifrån oss så är Anelia den första han letar efter. Nära henne är den bästa platsen för honom under dagen. En hund är han. Ja visst. Men han är en familjemedlem också och behandlas lika. Tänk om man behandlade familjemedlemar olika.



Tex:
Erik, ja han är mellangossen. Han får inte göra si och så. . . .


Eller nu när man fått smått så kommer våra kära vovvar/katter/minigrisar/fåglar osv i sista hand. Känner verkligen att det värker i mitt hjärta när jag läser om sådant.


NÄR MAN SKAFFAR SIG ETT DJUR SÅ HAR MAN RÄKNAT MINST 12 ÅR TILL DET.
För mig VAR Nemo lika självklar en familjemedlem -  DÅ -  och är lika SJÄLVKLAR en familjemedlem -  NU!!! Ingen har fått mig älska Nemo mindre eller se honom som en börda. Han kissar och skiter lika mycket nu som då ändå :) Och alla som pratat om att husdjuret kommer sist kan ju gå och ta sig en bira va.


 Har man planerat smått under den tiden så får man försöka planera in vardagen så att den passar alla. Visst är promenaderna lite mer trixigare men det funkar. Nemo springer omkring och pissar som han alltid har gjort. Jag kör vagnen med en hand. Det fungerar.




Nemo älskar jag lika mycket IDAG som INNAN Anelia kom.
Nemo är inte ENDAST en hund. Han är EN FAMILJEMEDLEM!!!


Kommentarer
Postat av: maja

Underbara bilder som vanligt på mannwn,sonen o dotter din <3<3

Hoppas vi kan få till det på lördag gumman!!!



Puss

2011-03-16 @ 07:21:16
URL: http://majalovell.blogg.se/
Postat av: Martina

Hej gumman!

haha härliga bilder, han är ju så söt Nemo:D

bra att ni har fasta rutiner även om hon är så liten men man måste ju börja nån stanns för att hon ska lära sig. Jag måste börja föröska göra något åt Emilia också i alla fall föröska få henne till sin egna säng ska testa de i helgen...testa att bytta ut ersättningen vi får bytta ut våran nu och jag hoppas den kommer mätta mer än 1:an vi får väll se mne de är vad jag hoppas.



mina föräldrar bor väldigt nära eller har knappt nån kontakt med min pappa, men min mamma bor ca 10 min ifrån oss så de känns riktigt skönt:) nära och bra.



jag håller med dig där om barn coh djur jag tycker de är nyttigt om barn får lära sig i tid om hur de är med djur och jag tycker själv de är bra att barn har djur nära sig:)



hoppas ni får en riktigt härlig dag

kram

2011-03-16 @ 08:24:36
URL: http://beautywolf.blogg.se/
Postat av: Kristiina- mamma till Lovisa

Vad söt han är er lilla vovve. Jag låter Clara slicka Lovisa men inte för mycket i ansiktet. Men en morgon när jag hade matat Lovisa med gröt i babysittern och jag vände mig bort en sekund så hittade jag Lovisa sen ren helt plötsligt. Hahah Clara ville "hjälpa". Hahah nja det kanske jag klarar själv... ;)



Du skillnaden mellan ettan och tvåan på ersättningen är enbart mängden av järnet. Så den mättar nog inte mer. Jag läste nogrant genom innehålsförteckningarna. Ja visst vi har NAN men tror inte det skiljer sig så mycket mellan NAN och babysemp. Däremot har jag börjat blanda lite gröt i ersättningen till natten och det verkar funka bra. Blir en egen välling :)



Hihih ja såklart skall hon härdas tidigt, hon är ju finne ;) hahah Ja men bastun älskade hon :) Hoppas ni får en fin fin dag. Massa kramar från oss!

2011-03-16 @ 09:30:31
URL: http://keeya-keeya.blogspot.com
Postat av: Mira

Hej kompis! =)



Fina bilder som vanligt =)



Vi har ju inga djur men mamma och pappa har två små hundar. De har varit nära Ella sen hon föddes. När hon var liten och låg på filten så låg hundarna alltid på varsin sida och vaktade henne. De pussar på henne och hon klappar på dem. De försöker ta hennes leksaker och hon passar på och smakar på deras hundben när vi inte ser ;)

Det är bra att vänja barnen vid djur, att lära dem att visa respekt mot dem osv.



Ha en underbar dag, stor kram

2011-03-16 @ 14:47:42
URL: http://mirandalux.se
Postat av: Jannie

ha ha ha Love the pictures på Nemo!De andra är oxå superfina så klart,men de va för jäkla sköna!

Och VAD jag gillar ditt tänk!Klockrent!Klart djuren är en del av familjen.Nu har ju vi ingen hund,men mina föräldrar har 2 st Leonberger.Och självklart ska Victor vänja sig vid dom.O tvärtom.

Men jag älskar väl kanske inte när de vill slicka honom i fejjan.Nej tack.En backslick i nacken är dock ok...ha ha ha

O DUKTIGA tjejen som sover så.O jädrar vad skönt för er!

Tack för pepp-orden.Behövs kan jag lova!Men något gymkort har jag inte.För snål...ha ha ha O dessutom så är pass INTE min grej vill jag lova.Har INGEN koll på varken armar eller ben.Eller rattarna...

Så det garvet tänker jag inte bjuda på!

Men att inte käka godis o kakor 7 dgr i v o springa o powerwalka är mer min grej.Så nu hoppas jag bara viljan håller i sig!Funderar även på om jag kanske kan bli magsjuk o kalva bort några kg...hö hö hö



Tack för dina alltid så sköna kommentarer.

Bli fan glad!O yes en jäkla tur att våra karlar är galna i oss trots putmagen...

Ha en fantastisk kväll fina du!KRAMAR i överflöd

2011-03-16 @ 17:51:34
URL: http://ettforsoktilldagbok.se
Postat av: Alexandra, Mamma till Alvin.

Ja, den känslan lär aldrig försvinna ur minnet. Så häftig känsla att förstå att man blivit mamma. precis just då.:)

Och tänk lyckliga du som får uppleva denna lyckan hos nyblivna föräldrar dagligen sen!:)



Du är då inte ensam om de härliga mammahormoner som väl egentligen inte är hormoner längre, Vi kan ju kalla det för det iallafall så man har något att skylla på. Man gråter verkligen i tid och otid. och givetvis till förlossningsprogram.



KRAM på er.

2011-03-16 @ 19:44:47
URL: http://alexandrajakobsson.blogg.se/
Postat av: Jessica - Mamma till Melwin

Fina bilder på dina små :)



Du kämpar på med dina rutiner :) härligt de...

Hoppas ni mår fint och att natten blir bra för er... STOR KRAM

2011-03-16 @ 20:32:19
URL: http://jessicafrost.blogg.se/
Postat av: mamma till william

God middag gumman.Hoppas att allt är bra med dig & familjen din.Då är det redan fredag och det går undan.Ha en skön helg gumman.kram kram

2011-03-18 @ 12:02:43
URL: http://blondis81.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin