Om en som förstår...


Publicerat den: 2012-04-12 [13:15:01]

Idag när jag gick omkring i mina egna tankar efter träningen och längtade efter en kopp kaffe, träffade jag på G som är mamma till en av mina vänner. G är idag pensionär men har i måååånga herrans år arbetat som barnmorska. Vi pratade barnmorskeri, kvinnor, bebisar och allt som här till. Så klart - vad annars :)


Jag lyssnade och ville mest ta med mig all hennes kunskap och hälla över den i mitt eget lilla huvud. Tänk så mycket hon bemästrar och så mycket erfarenhet och kunskap denna fina kvinna bär på. Hon berättade för mig om tider då hon var ensam barnmorska på en avdelning med tre förlossningssalar och 11 BB platser. Självklart fanns där annan personal, men att vara ensam bm med alla dessa patienter...
Visst är det inte ovanligt att vi bm kan ha allt mellan 1, 2, 3, 4, 5, 6... patienter men att vara ensam bm med allt vad det innebär... ojoj, vilket ansvar.

G är en fantastisk människa och jag tvivlar inte en sekund på att hon även var omtyckt som barnmorska. Och hur mycket jag än vill ha hennes erfaranhet och kunskap så vet jag att ingenting kommer gratis och att jag själv måste se till att bygga upp min alldeles egna föråd.


Vi avslutade vårat samtal med en kram och att jag alltid kan ringa henne om jag skulle behöva peppning, eller bara få prata av mig lite när det känns motigt. Hon förstår ju exakt hur man kan känna som ny bm och hur krävande, stressigt och alldeles underbart det kan vara på ett arbetspass. Härligt.



Liten Anelia, sommaren 2011. Undra vad du kommer att bli när du blir stor?
För oss spelar det inte så stpr roll. Bara du är en ärlig person och behandlar andra väl.




Kommentarer
Postat av: Nathalia

Hej fina underbara vännen!

Tack för dina underbara fina varma ord. Dom hjälpte mig mycket ska du veta. Härligt att läsa att du har så underbara maniskor rund dig.. Att ha trevlig ärliga maniskor rund sig är guld värt gumman.

Ta nu hand om dig och hälsa familjen från mig och ge A en stor puss och kram från mig.

Postat av: Kristiina - mamma till Lovisa

Härligt att träffa på människor som inspirerar en. Sånt gillas starkt och man får en massa energi! Hoppas helgen är fin fin! Massa kramar!

2012-04-15 @ 10:12:15
URL: http://keeya-keeya.blogspot.com
Postat av: Alexandra

Hej fina ni!!

Ja, det var jätte längesen!! Vi har det finfint, plugg, jobb och dagis är igång sen någon månad tillbaka så det är full rulle :)

Men hur har ni det?? Ser att du börjat jobba igen. Vad kul!! Tänk att få välkomna små bebbar till världen :)

KRAM

2012-04-17 @ 20:47:08
URL: http://alexandrajakobsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin