En otrolig saknad.


Publicerat den: 2008-04-30 [20:53:15]


image1451

Ojojoj nu saknar jag mitt ursprung så hemskt mycket. Varna. Vackra Varna. Mitt Varna. Jag saknar dig.
Alltid samma visa. Every fucking year . . .

Varna. Varna. Varna.

Minnen är för alltid!


Publicerat den: 2008-04-30 [20:08:32]


image1450

Avslutade precis ett samtal med mor min. Vi har pratat bröllopsmeny och god mat med dryck. Meny är underbar måste jag säga. Allt gott som jag hade tänkt mig ingår. Från god sallad till ostar och vin :) I like. Underhållningen är som sagt också mer än förväntat. Jag är glad även idag, Mammsi gör en fantastisk planering. Och jag är så tacksam för alla som involverat sig i detta. Jag vet att det planeras mycket för just en dag men för oss är det mycket. Det är inte endast en dag. Det är livslångt minne. Vi kommer alltid komma ihåg detta. Och den dag ingen av oss minns så finns fotografierna bland oss.  Ni är guld värda.

Älskling - jag är så glad att du är verklig. Att du verkligen finns. Att jag får öppna dörren till vårat hem och så finns du där. Du är inte borta. Du är inte på andra sidan. Du finns här och nu. Och jag är så rädd för allt det där.



After & Before the wedding.


Publicerat den: 2008-04-30 [19:35:40]

image1449
Ojjj ett myskort från Grebbestad. Jag har på älsklingens tjocka tröja för att inte frysa :) Jag är så kär!

Mitt vin och min ost.


Publicerat den: 2008-04-30 [19:15:27]


image1448

Trevlig Valborg mina kära bloggvänner.
Jag sitter ÄNTLIGEN i våran soffa. Framför mig har jag det som är på bilden. Det har jag sett fram emot läääänge - lääänge - väldigt länge!!! Dagen idag var inte bättre eller kanske sämre än igår. Jag och mina kollegor sprang arslet av oss och fick en massa massa gjort. Alla r så duktiga, flitiga och hjälpsamma på jobbet så dagen sprang ifrån oss väldigt fort. Och går jag upp i varv så har jag väldigt svårt att komma ner på jorden igen. Så det fick bli 50 min trappmaskin efteråt - för att trappa ner så att säga :)
Nu är det bara min dator. Mitt vin. Och min goda ost som väntar.

I love it.

Inredning. Tema. DJ och underhållning :)


Publicerat den: 2008-04-29 [21:20:19]


image1446

Kort och gott så har jag precis avslutat ett bra samtal med mamma som befiner sig i Varna. Hon har idag tagit kontakt med en mycket bra och välkänd firma i Bulgarien som kommer att sköta underhållningen på våran bröllopsfest. Här ingår underhållning på både bulgariska och engelska. Inredning med tema Hav. DJ och musiken som vi själva vill ha. Och det bästa av allt är att de vill träffa oss någon vecka innan :) Jag är glad!!!

... nu är bruden glad...

AKUT BLODBRIST och kaoset i stan . . .


Publicerat den: 2008-04-29 [19:44:29]


image1445
med min man en solig kväll i Grebbestad.

Godkväll sötisar. Dagen har verkligenvarit hektisk idag. VI HAR AKUT BLODBRIST - igen!!! Folk strömmade in och ni vet ju hur dagen flyter på då... Så kära vänner - ni vet vad vi behöver!!! Imorgon finns jag på Sahlgrenska :) Hur som - tisdagen är över. Jag har trampat på trappmaskinen och spinningscyckeln. Solen lyser in här och jag ska snart sjunka ner i soffan för att umgås med mina två pojkar. Så mycket mer blir det inte under den här hektiska tisdagen.
Imorgon är det valborg. Många unga grisar ner sig för första gången då. Jag själv kommer förmodligen dricka något glas eller så med två vänninor men mer än detta blir det inte. Jag har inget behov av att ränna omkring bland kaoset i stan. Folk dricker verkligen som svin och mår väldigt bra av att visa upp hela cirkusen. Nice :(

Hur som.
Vad ska ni hitta på då?

Till kommande fester.


Publicerat den: 2008-04-29 [06:23:59]


image1444
Denna snygging är på väg hem till mig. Passar utmärkt till en solbrnd kropp eller till kommande bröllopsfet/fest.
Inköpt från Tradera för 179 kr + frakt.

Pepptalk thanks.


Publicerat den: 2008-04-28 [22:20:24]


image1443

Godkväll bloggen.
Måndagen tar sina sista andetag och jag småtittar på sesongsavslutningen på Prison Break. Dock lockar sängen. Vovvso ska rastas tidigt. Därefter väntar jobbet. Spinningen och step-upen. Dusch av mitt långa hår :( Och även hinna varva ner och ta det lungt här hemma. Efter imorgon är det inte långt kvar innan man får vila igen. Som allra mest längtar jag dock tills på fredag. Då är Tappens flickor samlade för att dricka vin :) För mig blir det något glas innan jag blir hämtad av min man. Grill, vin och goda vänner väntar på kvällen.
Nu är jag peppad för att jobba igen.


Godnatt.

Inte en gång för lite.


Publicerat den: 2008-04-28 [17:37:34]

Ohh solen skiner där ute och jag jobbar :( Men vi har det trevligt idag. Som vanligt :) I love my work och det kan jag verkligen inte säga allt för många gånger.  Inom 2 timmar är jag hemma hos mina pojkar dock och det ser jag verkligen fram emot :)

Puss på er
.

Att blogga i en hundgård!


Publicerat den: 2008-04-28 [08:39:23]

image1442
förra veckans nosande.


Godmorgon Sverige! Just nu befinner jag mig utomhus med lillvovven. han får herja fritt i hundgården medans hans mamma dricker kaffe och bloggar i solen :) Idag väntas det nämligen bli upp till 22 grader varmt i Ggb!!!
Vaknade tidigt och gick ut för ett kort joggingtur. Jäklar vad det tar i tidigt på morgonen och mjölksyran härjar i hela kroppen men känslan efteråt kan ingen slå. Jag får försöka påminna mig detta så här tidigt på morgonen och på en måndag och allt . . .
Hur som - måndag it is. Snart dags för morgonmöte och jobb :) Men det går nu jätte bra. Kort vecka i och med 1 maj nu på torsdag. Under fredagen är det after work och på lördag kommer svärfar hit :) Kommer bli kanon!


Nu önskar jag er en trevlig början på veckan.
Vi ses sen.

Godnatt världen.


Publicerat den: 2008-04-27 [20:30:10]


image1441

Nu ska jag snart hoppa i säng. Tidigt men absolut rätt. Imorgon påbörjar jag veckan med ett sent arbetspass men det är skönt at vara uppe tidigt för att göra lite nytta med mig själv. Så nu säger jag godnatt bloggen. Vi ses snart!

Brudskor all over!


Publicerat den: 2008-04-27 [18:23:38]


image1440
bara för att mina senaste brudskor blev en sådan flopp så vann jag dessa sötsaker på tradera precis.
Har suktat efter dem en lång period. Hoppas de sitter bra också. I silver och vitt. Klacken är dock en aning hög.

Kan man lämna in och minska på klacken???? Vet någon det?

Känner mig lite panik. Har väldigt svårt för att gå in i skor och är verkligen i behov av ett par inan vi åker. Så att man hinner gå in i dem och känna efter hur de sitter. Klacken är en aning hög så då blir det ett par lägre under festen.

Visst är de fina?

Hungrig hela dagen lång.


Publicerat den: 2008-04-27 [18:12:06]


image1439

Guuuud vad hungrig jag är idag. Värsta dagarna är när man tränat intensivt. Jag är i behov av mat i princip hela dagen. Och för att inte förstöra middagen helt så brukar jag blanda honung och nötter tillsammans :) Väldigt gott och otroligt mättande.

Nyttigt också

En fin vinst:)


Publicerat den: 2008-04-27 [13:50:48]

Medverkade för ett tag sedan i en tävling hos den här goa tjejen. Vinsten var ett par fräcka strumpisar från Evas underkläder. Gissa om jag blev glad över att vinna dem :) Passar utmärkt i sommar. Till en kort jeanskjol och pumps :) Tusen tack.

Länk till tävlingen.


image1438

För att behålla en frisk kropp.


Publicerat den: 2008-04-27 [12:51:45]

¨
image1437

Nyss hemkommen från träningen som gick galant :) Jag älskar att hoppa omkring och studsa som en galning - och så spelar tjejen som håller i Aerobics passet otroligt bra musik :) I love it! Nu är man hemma och har precis käkat frukost. Superviktigt med mat efter träningen. Helst inom en timme - för att återuppbygga kroppen och inte låta musklerna förfalla. Så vad gör ni idag då???? Jag ser mig mest slappa omkring i pöströja, blogga, titta på brudskor och mysa med mina två pojkar :)


Inga brudskor :(


Publicerat den: 2008-04-27 [08:58:53]


image1436

Lite dåliga nyheter ang mina brudskor. Det kommer tyvärr inte bli skorna som jag beställde genom nätet. Leveransen sket sig så att jag fick snällt nog tillbaka mina pengar på kontot igen. Jag riskerar inte pengarna ännu en gång. Så nu gäller det att hitta ett par snygga till vigseln i kyrkan + fotograferingen och ett par lägre i klacken för bröllopsfesten. . .

The search goes on. . .

Iform för starkare kropp.


Publicerat den: 2008-04-27 [08:27:52]


image1435
Min nya Iform har komit. Jag började ju prem, på tidningen igen nu när jag förstår mig på att äta och bygga muskler och allt :) Nu väntas bara på denn ya klockan.

Snart väntar ett välbehövligt Aerobics pass men först coffetime :)
Godmorgon.




Lillen med sitt blåa bandage.


Publicerat den: 2008-04-26 [22:03:44]


Lillen gallskrek som en galen tupp. Så då fick ssk och vet. gå in med honom till ett annat rum. Där fortsatte han att gala medans jag gick omkring därinne och knappt kunde hålla mig för att rusa in till min bäbis. .  När vi väl var färdiga kom lillen in till oss och lilla rakade tassen i en blå bandage med smilegubbar på! :)
Han förstår inte att det inte ska göra ont. Utan skriver av skräck. Fruktansvärt att höra :( Hela fredagen var han som ett ynkligt litet barn :(
Godis har han fått i mängder!

image1432
ojojo vilken ynklig liten skit.

image1434

NU ÄR VI GIFTA PÅ PAPPER.


Publicerat den: 2008-04-26 [18:15:36]


image1423
på väg in till Tingsrätten. spända och nervösa

image1424
här gick det fasanfullt fort. Vi han knappast reagera

image1425

image1426

image1427
jag började skratta pga. den komiska situationen. Vi lovade att älskade varandra i nöd och lust. Sedan var det slut. Allt gick så fort att jag var tvungen att förklara för tanten som vigde oss om det kommande stora bröllopet i Bulgarien.

image1428
utanför Tingsrätten

image1429
Sommarstugan i Grebbestad

image1430
Champagne.

image1431
kommande skål

Nu är vi som sagt gifta på papper. Själva vigseln gick fasanfullt fort. Utan ringbyten eller vackra ord till varandra. Men det är ju så vi ville ha det. Det ska ju som sagt inte kännas som våran bröllopsdag. Men nu är vi gifta på riktigt på papper och våra vänner gjorde denna dagen till något mycket vackert. Det värsta var när vi väl skulle in och vigseltanten hade vårat efternamn och många andras efternamn på ett litet papper. När vi väl vara på plats så bockade hon av oss :) hihi. Skönt att allt gick så fort.
Inte nog med att vi skålade i champagne, åt en god middag och hade utiskt över havet i sommarstugan. Vi spelade Våghals - ett sannings och konsekvensspel och kvällen ballade ut en aning :)
Hahahaha.

Jag svarar på kommentarerna under kvällen. Nu ska vi besöka pappa och lille Nemo.

IDAG BLIR JAG HANS FRU PÅ PAPPER!


Publicerat den: 2008-04-25 [08:47:37]

Idag blir jag din alldeles egna fru på papper!


Men den 6 juli 2008 kvarstår som våran riktiga bröllopsdag. Då gäller pampig brudklänning, lång slöja, brudbukett och ett drös med människor. Idag skriver vi endast under. Därefter väntar middag och vin med två härliga par till i Grebbestad.

Önskar er alla där ute en fin fredag.
Vi ses imorgon!

image1422

Ett mammahjärta!


Publicerat den: 2008-04-24 [22:53:20]



image1420

image1421
lillen laddar för fullt i solskenet.


Godkväll mina vänner. Nu snart ska jag krypa ner i våran varma säng. Vi har myst med god mat och gott vin och jag är sååå nöjd med våran första lediga kväll. Imorgon laddar vi inför Nemos rabies blodprov. Vi ska se om han bildar antikroppar. Jag ska hålla i en lurvig liten tass och pussa bort allt det onda. När lillen har ont så går mamma hjärtat i tusen bitar... Gud bevare mig om jag har barn. . . .
Nu ska jag inte tänka på det. Det gör lillemannen gott.

Godnatt sötisar!

Du och jag min älskade.


Publicerat den: 2008-04-24 [21:26:50]


image1419
Min älskade man. Gud vad jag älskar att sitta här i våran soffan och bara prata framtid. Jag älskar våra planer. Jag älskar allt som har med oss att göra. Dessa planer ligger ju i framtiden men allt bra sker ju sakta. Och allt man vill och önskat sig har ju hänt. Det har tagit tid men det har hänt.
Jag är 24 och du 34. Vi är en familj och våra drömmar och framtidvisioner ska ingen få rubba. Jag lovar dig evig kärlig min älskade. Evig. Inte ens döden ska få skilja oss åt.



/din fru.

Om några timmar min vänner. Om några timmar . . .


Publicerat den: 2008-04-24 [21:01:05]



image1418

Suddig bild men det är ingen suddig kväll här inte. Vi har precis ätit en gudomlig middag och sitter nu med varsin öl/glas vitt och bara är. Huset är städat. Hunden rastad. INGA MÅSTEN idag eller imorgon. Förutom att vi skriver under. Men det är inga måste. Det är ren glädje. Ohhh vad underbart detta är.


Puss puss

Imorgon blir jag hans fru på papper!


Publicerat den: 2008-04-24 [08:47:55]



image1417

Imorgon skriver vi under. Wieeeeee - då blir jag hans på riktigt. Fast 6 juli kvarstår som VÅRAN riktiga dag - det vet ni.

Goodnight sweetheart well its time to go . . .


Publicerat den: 2008-04-23 [22:06:41]




image1416

. . . jag blir så arg på den krånglande bloggen att jag säger godnatt. . .

Dotter-pappa kväll!


Publicerat den: 2008-04-23 [20:03:50]


image1415
Pappsi and me år vintern 2006. Då var ingenting förbjudet.

Nu är jag hemma hos pappsingen för tillfället. Han har lagat kyckling och svampsoppa åt mig och vi har druckit ett glas vitt var. Gött. Eftersom det blev ett lite hårdare träningspass idag så blev kroppen sugen efter lite sött och vad mer än mörk choklad kan mätta en hungrig själ? Ikväll är jag med pappsi som sagt. Vi behöver lite pappa-dotter tid tillsammans :)

Ett mardrömslikt bröllop.


Publicerat den: 2008-04-23 [07:30:13]

Ush godmorgon. Vilken natt det har varit. Full av mardrömmar med ett bröllop som gick helt åt skogen.
Inte nog med att jag inte hade några skor på min bröllopsdag men klänningen satt också fel. Jag hade ingen brudbukett utan mamma fick sätta ihop en bakom kyrkan. Den hade inga blommor på utan var endast gjord av stjälkar... Vaknade upp med andan i halsen - tittade på klockan - dags att rulla ut ur sängen.

Godmorgon Sweden!

För hyperaktiv för en lugn dag.


Publicerat den: 2008-04-22 [21:47:52]


image1414
Sommaren 2006.Sådana dagar som denna längtar jag hem till landet och alla hönsen, Ricco och all mat. Sedan så får vi inte glömma den iskalla rakian (som oso) under plommonträdet.

Efter en mycket lugn dag på jobbet med alldeles för lite att göra för en hyperaktiv kropp blev det istället två välbehövliga träningpass. Jag är dödstrött på tisdagar och så även denna tisdag. Två dagar kvar innan långledighet - och jag längtar som bara den. Nu gott folk ska jag dock lämna er. Sängen kallar och jag är slut.
Vi ses på Bussen imorgon. Stoppet är Ericsson :)

Goda natt sötisar!

Blogg.se måste skämta med mig?


Publicerat den: 2008-04-22 [21:08:52]

Alltså ärligt talat. Hur mycket till ska den här skit bloggen krångla??? Man skriver ett kort inlägg och bloggen loggar ut mig. Jag kan inte spara ett arbete eller fortsätta vara på sidan. Blogg. se har blivit ett jävla helvete.


Bara det bästa!


Publicerat den: 2008-04-22 [06:13:21]


image1413
Vilken härlig bild.

Godmorgon godmorgon. Här är man uppe tidigt för att rasta vovven och ge den mat. Och inte ser han glad för att hans mamma snart åker iväg inte. Men ska man ha de bästa leksakerna och de goaste tuggbenen så får det vara så :) Ute är alldeles underbart så här måste jag säga. Fåglarna kvittrar för fullt och det är folktomt på gatorna. I love it. Dagen började alltså med en kylig promenad. Därefter väntar ett arbetspass. Ett spinningspass. Ett step up pass och ett pass i duschen. Mitt långa hår är inget att leka med. . .
Så vi ses ikväll mina vänner. Nu väntar en stor kaffekopp.

Natti natti.


Publicerat den: 2008-04-21 [22:56:36]

image1412

Godnatt på er sötisar. Nu ska jag sova.

Sista måndagen som ogift!


Publicerat den: 2008-04-21 [21:46:39]


image1411

Godkväll mina vänner!
som ni vet om så är måndag och tisdag ganska så långa dagar för mig. Men eftersom den här veckan började så bra och vi endast har 4 arbetsdagar denna veckan så känns det helt okey :) Detta är faktiskt min sista måndag som ogift om man ska räkna på riktigt. För på fredag den 25/4 skriver jag och Pär på våra papper. Och med det blir vi officiellt man och hustru!!! Men eftersom vi räknar 6 juli som våran bröllopsdag så får vi helt enkelt ha två bröllopsdagar! 6 juli är våran dag på riktigt! På fredag är det bara på "låtsas".
På fredag smäller det som sagt. Då står vi där med våra vittnen och två nära vänner till. Sedan ska vi dricka mycket vin och glömma dagen :) hahaha - romantiskt. . .

VÅRDSTREJK 2008!!!


Publicerat den: 2008-04-21 [09:31:27]

Nu är vi igång. Läs mer på www.aftonbladet.se
Visst är vårat arbete till en viss del ett kall. Alla klarar ju inte av att arbeta inom vården. Men vi säljer VÅRAN ARBETSKRAFT. Vårat slit. Och våran ork. Det får vara nog nu. Vi har familj att försörja. Vi har räkningar att betala.

image1410

Kan själv!


Publicerat den: 2008-04-21 [09:26:00]


image1409
Kan själv i rastgården. Här kunde jag sitta och ha utsikt över lillemannen igår kväll. han var så stolt då han gick omkring utan koppel. Luktade på alla gräsplättar och träd :)

Nu ska jag dock lämnade denna lilla godsak och iväg på möte. Därefter väntar jobb :)
Vi ses senare.
Ha en fin start på den nya veckan.

A good plan makes it easier


Publicerat den: 2008-04-20 [21:59:17]

image1408

Godnatt mina små söta bloggvänner. Jag ska nu snart krypa ner hos mina två älsklingar och försöka somna i tid.
♥Det är måndag imorgon. Buhuuuu liksom. Men jag ser det som så här.
Det måste få bli måndag för att helgen ska komma allt närmare igen.
♥Jag börjar min måndag genom att fylla kaffekoppen med dubbelt så mycket kaffe, passa en skönt stol i föreläningssalen och lyssna på vad mina kolegor har att säga :)
♥Därefter öppnar tappen upp. Veckan som kommer hittar ni mig på Droppen Nordstan. Endast på onsdag är jag på bussen. Så kom dit vet jag :) Vi är snälla. Vi bits inte. Lämna blod!!!!

På fredag är det en annan femma det där. Då befinner jag mig inte på sjukhusområdet utan far away :)

Natti natti

Allt bra sker sakta!


Publicerat den: 2008-04-20 [18:57:48]

image1407

Godkväll godkväll! Vilken härlig dag vi haft det alla 5 :)
Solen har varit på oss hela dagen och älsklingen och jag har var spenderat dagen med min pappa i Alingsås :) Promenad, samtal, framtidsvisioner och drömmer har vi ägnat dagen åt. Ohhhhh vad jag är peppad nu. Och varför skulle jag INTE vara det. Allt hittlills har ju gått precis så som jag själv vill ha det. Allt tar ju tid. Men vad är mitt motto i livet???  ALLT BRA SKER JU SAKTA :) Eller hur? Inte hade jag anat att det skulle gå. Allt har ju alltid vara en dröm. En plan. Ett mål. För varje mål man uppnår desto mer inser man hur mycket man egentligen klarara av. Inga drömmar ska få vara ogjorda. Inte hos oss iaf.

Onändligt mycket kärlek till min familj.
Tack för att ni tror på mig/oss.

It´s a sunny day today!


Publicerat den: 2008-04-20 [12:22:19]


image1405

Aerobicsen är över!!! Underbart skönt. Vilken energi instr. på SATS har! De är UNDERBARA och man får så mycket enrgi tillbaka att passet känns lekande lätt. Nu ska vi hämta upp min ledsna pappsi och åka iväg en sväng :)
På med solglasögonen.
Vi ses där ute.

It´s a beautiful morning :)


Publicerat den: 2008-04-20 [09:41:36]


image1404
Godmorgon bloggen!
Vilken härlig dag vi fått ännu en gång. Vad gör ni idag då???
Vi ska iväg en sväng lite senare under dagen och "spana" lite där ute :) Fika och umgås. Vi ska även försöka få med pappa också - han har tydligen klarat sin första natt utan sin andra hälft :) Bra jobbat!
Men först väntar ett träningspass. Aerobics :) Yeyyyy. I love it!


Puss

Är det PÄR som kommer?


Publicerat den: 2008-04-19 [22:55:58]


image1403
Vem är det som kommer - brukar jag fråga.
Är det PÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR som kommer?
Då släpper Nemo alla tuggben och alla leksaker för att speja efter pappa PÄÄÄÄÄR!

Att glädjas åt en köttbit.


Publicerat den: 2008-04-19 [22:45:11]


image1402

Tyvärr glömde vi kameran hemma idag. Men ojjj så skoj vi hade ute i solen. Vi packade ner en massa godsaker, 1,5 liter kaffe, Nemo och så varandra i bilen. Och jag som älskar att åka bil fick som jag ville. Älsklingen körde iväg och hamnade på en jätte mysig campingplats lite utanför Alingsås. Och eftersom folk ännu inte är sugna på att campa så hade vi hela ängen och sjöstranden för oss själva.
Vi åt, drack kaffe och sprang omkring med Nemo. Lillemannen var så duktig - som klarade att springa omkring utan koppel. Dock var det dags att åka hem när han hittade en gammal kottletbit längre bort och ville ägna hela fikastunden åt att vara glad åt den. . .

En nöjd tös.


Publicerat den: 2008-04-19 [20:11:58]

Sitter på den varma balkongen med filten runt mig. Har ett iskallt glas med vitt torrt vin bedvid. Datorn är här också. Sarah McLahlan In The Arms of The Angel dånar ut ur högtalarna och et lugn infinner sig i hjärta och själ. Mamma är framme välbehållen. Pappa har fått nemo som sällskap ikväll. Älsklingen har borrat och fixat hemma - han är en riktig Rambo. Jag är nöjd. Knäppgöken är nöjd. Godkväll.

Nu får det vara nog!!!!!!!


Publicerat den: 2008-04-19 [19:49:08]


image1401

På måndag bryter alltså strejken ut. Det är dags att det blir något av våran lön. När jag avslutade utbildningen 2006 så var ingångslönen 16.800 kr. Vad i helvete är det frågan om??? Är det därför vi kämpar så många år på högskolan. Sömnlösa nätter framför böckerna och oändligt mycket ansvar på sjukhusavdelningen?
Nu får det banne mig vara nog.

-
När vi utbildades oss till sjuksköterskor 1997 från att ha varit undersköterskor fick vi hundra kronor mer i lön plus lite lägre fackavgift, ska sägas. Det var belöningen efter tre års studier. Folk läser ju inte till sjuksköterska i dag, det lönar sig inte. Samtidigt som ett stort ansvar läggs på oss, säger Evelyn Sjöberg.

- Vi har ett stort ansvar inom vården, så är det. Vi får inte göra fel, säger Marianne Persson.


Nytt liv!


Publicerat den: 2008-04-19 [18:39:07]


Nya blommor. Ny blomställning. Lite nya lampor att ha på kvällen. Lite nya ljus. Nu vill vi bara att våren och sommaren blir härligt också. jag är så jäkla trött på allt det mörka och kalla här. Give me light!!!
image1398

image1399

image1400

Ta vara på varje liten del av solen. . .


Publicerat den: 2008-04-19 [12:43:01]

image1397


Goddag sötisar! Här skiner solen för fullt! Jag har startat denna tunga dag med lite spinning och ett pass core :) Så nu könns det mycket bättre. Eftersom dagen är så underbar med solsken och lite värme så ska jag och min lilla familj åka ut på picnic. En stor fetaostsallad med 1 liter kaffe har vi packat ner. Vi inhandlade nämligen en riktig företags termos från ICA - så nu kan vi dricka kaffe som två kärringar!  Kameran följer så klart med också :)
Plantagen han vi också besöka så nu ska balkongen få nytt liv. Och nytt liv behövs verkligen i detta mörka land. Nu tar vi vara på denna fina dagen.

Vi hörs sen mina vänner. Och njut av dagen!

Godnatt alla sötsar.


Publicerat den: 2008-04-18 [23:04:57]

image1396
Nu ska jag krypa ner bredvid mina varma älsklingar och glömma världen utanför. Trygghet. Den bästa av de alla.

Släppa på kontrollen!


Publicerat den: 2008-04-18 [22:32:25]


image1395

Efter en lång midag hos mamma och pappa så var jag tvungen att göra mig av med all pirr och all rastlöshet i kroppen. Kan ni förstå att en myyyyyyyycket intensiv dag på jobbet, 75 min pass på SATS och röj i tvättrummet fortfarande kan göra mig rastlös. Men jag vet vart rastlöstheten kommer ifrån. Ikväll sa jag hej svejs till mor min. Hon åker ju imorgon biti. Och vi kommer inte att ses på hela två månader. 2 MÅNADER!!! Det är alldeles för mycket för mig. Och i slutändan så vet jag ju varför jag är så nervös och orolig.
Jag har ju nada kontroll då. Jag kan inte kontrollera hur hon mår eller vad hon gör.
Jag kan inte kontrollera att pappa mår bra eller att han sköter sitt.
Ibland behövs nog en rejäl jordbävning i min pedantiska vardag så att jag kan få nya rutiner och förståelse vid att jag inte alltid kan ha kontroll över allt och alla. Mycket av äs och tärningsbehovet grundar ju sig i detta, Det är dags nu Teddy. Det är dags!




Deltar Angels tävling. Denna gången om ett par skitsnygga strumpbyxor från http://www.evasunderklader.se/

Inga hemligheter här inte.


Publicerat den: 2008-04-18 [06:45:00]


image1393

image1394

Godmorgon Sverige! Så här ser det ute hemma hos oss när vi myser i sängen. Lilla mannen på mitt huvud så klart. Därifrån ligger han och spejar över allt och inget.

Vad ska ni hitta på idag då? Det är ju fredag och allt!

Jag ska iväg och bussa nu. Därefter väntar dansen.

Godmorgon.

Gifta på papper om en vecka!


Publicerat den: 2008-04-17 [21:10:15]

image1392

Imorgon är det exakt 1 vecka kvar innan vi skriver under!

. . . då är det sant på papper . . .

Tufft men vad ska man göra?


Publicerat den: 2008-04-17 [21:06:19]


image1391
Godkväll mina vänner. Här sitter och jag snärvlar efter maten som för övrigt inte smakade något alls : ( Här laddas det inför den sista dagen på jobbet denna veckan. Helgen blir med det också ganska så lugn. Mamma åker till varna och jag får se henne först under Juni månad. Och eftersom jag och mamma är tighta så blir det en väldigt hård tid för mig framöver. Senast då jag var utan mamma så länge var jag 5,5 år gammal och de hade lämnat Bulgarien för ett bättre liv i Sverige. . .
Jupp - det blir tufft men vi ska som sagt fixa det. vad ska man annars göra då?



Inget hinder alls.


Publicerat den: 2008-04-17 [07:46:12]


image1390
Nyfriserad liten man i soffan. Idag får vi hem honom. 4 dagar är en låååång tid utan sötsaken :(

Godmorgon mina små bloggvänner! Idag är det torsdag. Jag nyser, snyter mig och ögonen är svullna. Förkyld och lite småkrasslig. Men inget ska få hindra mig från mina kollegor, träningen och så behandlingen idag! Jag har missat en antal gånger från att gå på torsdag och måste verkligen fortsätta med den.
Hela den här veckan har jag fått vara inne på SU för att försiktigt börja komma in i arbetstempot igen. Därför valde jag Blodbussen imorgon. Och stoppet för rsan blir Kallebäcks tekningpark :) Tydligen är det bra med givare där och jag vill hoppa tillbaka in i tempot igen :) Så hörni - alla små nissar där ute - kom till bussen imorgon så bjuder vi på saft och goa skratt :)

Nu önskar jag er där ute en fin torsdag.

Puss puss

Varmt om hjärtat . . .


Publicerat den: 2008-04-16 [22:10:19]


Lyrics: In The Arms of The Angel
Artist: Sarah McLahlan.


Och men denna önskar jag er en godnatt.

Livets under.


Publicerat den: 2008-04-16 [21:50:19]


image1389

Ojj så bra Barnmorskorna var. Jag älskar den serien. Känns i varje liten bit av min kropp och själv hur rätt det här yrket känns. Och vilket arbete dessa människor gör på förlossningen. Vi kvinnor är fantastiska som kan ploppa ut sådana små godsaker :) Undrar om det verkligen gör så ont att föda. Eller kanske ställer vi in oss på det eftersom alla andra pratar om smärtan. Som tur är så är varje smärta individuell. Och då behöver man själv inte fundera på hur det kommer att kännas.

Bra att ha i frysen!


Publicerat den: 2008-04-16 [21:42:05]

image1388

Texmex soppa från tasteline.Uträknad för 4 personer.


1 st

lök
1 st

vitlöksklyfta(or)
1 st

röd paprika
300 g

nötfärs, mager
1 msk

olivolja
3 msk

tacomix, pulver
0,5 l

passerade tomater
0,8 l

vatten
1 st

köttbuljongtärning(ar)
3 msk

majskorn
2 dl

kokta bönor, ex cannelini

Så nu vet ni vad jag gjort hela kvällen. Förutom barnmorskorna så klart :)

Mycket bättre.


Publicerat den: 2008-04-16 [09:15:07]


 

image1387
Underbar bild. Fridfull och vacker.


Tidig morgonkaffe på jobbet med underbara kollegor. Gud vad underbart! Idag skiner ju solen igen och det känns redan mycket bättre i kroppen. Träningen var ingen höjdare igår efter 1,5 veckors vila :( men idag känns det allt mycket bättre. Längtar verkligen till spinningen och SATS!


Önskar er min läsare en fin onsdag!

Take care.

Gud vill att du ska dö!


Publicerat den: 2008-04-15 [21:52:41]


image1386
Den här boken köpte jag från min kollega Mitra Lager idag. Hon är författaren av denna boken. I samarbete med Efron och dotter (som bla. skrivit SÅLD)har hon skrivit sin första bok. Efron och dotter är även de bekanta och ligger varmt om hjärtat.
Jag ska läsa boken och ta den till hjärta och själ. Boken finns ute i närmaste bokhandel.
.
.
.

"Det första slaget som träffade min fotsula gjorde så ont att jag reste mig upp för att fly. Två män tog tag i mig och band fast mig så att jag inte kunde röra mig. Kabelslag träffade mina fötter, vader och lår."

Mitra är 17 år och aktiv i motståndsrörelsen mot ayatolla Khomeini. Hon hamnar i Hizbollahs fängelse där tortyr och avrättningar är en del av vardagen. Även utanför fängelsets murar lever hon i ständig skräck att avslöjas som motståndare. Den som är mot ayatollan är Guds fiende och förtjänar att dö.

Gud vill att du ska dö är en sann historia om att leva i en fundamentalistisk diktatur där hederskulturen styr, men också om kraften att göra motstånd och tänka själv. Mitra lyckades fly från Iran och lever numera i Sverige.

Mitra Lager föddes i Iran 1964 och var motståndare till ayatolla Khomeini i början av 1980-talet, vilket ledde till att hon fängslades och levde under dödshot. Idag bor hon i Göteborg tillsammans med sin man och jobbar som biomedicinsk analytiker. Mitra är engagerad i Feministiskt initiativ och Humanisterna och skriver för Avaye-Zan (Womens voice), en tidskrift för exil-iranier som sprids över hela världen.

En snabb snabbis.


Publicerat den: 2008-04-15 [21:30:54]


image1385

Är inne en snabbis idag. Tisdagar är ju de längsta dagarna på hela veckan. Man jobbar tidigt. Tränar två pass och dimper ner i soffan som en slagpåse. Och inte känns det bättre av att ha tränat när kroppen värker och jag känner mig krasslig. Men jag får stå för det idag. Man få prioritera dumma tankar eller kroppens signaler.  Ni förstår kanske vad jag valde. Därför går jag och lägger mig nu mina vänner.

Jag önskar er en fin kväll. Vi hörs imorgn igen.

Sluta känna efter din mes.


Publicerat den: 2008-04-15 [15:35:09]


image1384

Ush. Jag vill inte bli förkyld just nu. Inte nu! Vill ju sätta igång med träningen IDAG och inte en dag för sent. Nu blir det två panodil till och så ska jag inte känna efter. Vi ses på spinningen.

Ingen miss!


Publicerat den: 2008-04-15 [09:08:13]

Godmorgon alla älsklingar!
Hur mår ni idag då? Själv sitter jag på jobbet för tillfället. Halsen värker och kroppen känns förkyld :( Men jag har laddat med halstabletter och pumpat mig full med Ipren. Här ska ingen träning missas mer :)

Vad gör ni idag?

Jävla prison Break.


Publicerat den: 2008-04-14 [22:57:22]

image1383

Näää - vet ni vad?
Jag är så jävla trött på Prison Break. Serien kommer inget vart. Den har förlorat sin charm.Ingenting händer ju längre. Jag sitter och bloggar samtidigt. Hämtar dricka under tiden. Och går runt här hemma.Tråkigt att det har blivit så här.

Nu ska jag gå och sova.
Godnatt på er sötisar.
Imorgon är det jobb. SPINNING + STEP UP!!!!!!! ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNTLIGEN!


kaos av nötter och jordgubbar. . .


Publicerat den: 2008-04-14 [22:02:01]


image1382

Just nu:

♥mini youghurt.
♥frusna jordgubbar
♥lite nötter

. . . mixade . . .

sa jag att det var gott?

Ett ljus för alla.


Publicerat den: 2008-04-14 [21:24:58]


image1381
Nu lyser ett ljus för Engla och alla andra mäniskor som har förlorat sina liv. Må ni vila i frid.

Det är bra nu . . .


Publicerat den: 2008-04-14 [18:16:26]

image1380

Snart är den första dagen på arbetet efter sjukskrivningen över. Det känns underbart. Skönt att vara igårng igen.

Vad gör ni då?

Ny vecka. Nya tag!


Publicerat den: 2008-04-13 [21:40:54]


image1379
Nu är det dags för sängen. Imorgon väntar en ny vecka och nya tag.

Godnatt mina vänner. Jag skriver mer imorgon!

Nytt i köket.


Publicerat den: 2008-04-13 [17:10:21]


image1378

Nya hyllan är på plats. ( högst upp) Väldigt snyggt blev det tycker jag!

Dagen efter piller någon?


Publicerat den: 2008-04-13 [13:28:54]

image1377

Ont i huvudet och allergisk mot solens strålar. Så här kan det se ut DAGEN EFTER. Soma sagt: Det kostr att ligga på topp!

Steg för steg i lagom takt.


Publicerat den: 2008-04-13 [13:16:20]


image1376

Imorgon börjar allvaret igen och det ser jag verkligen fram emot. Börja med morgonmöte och varmt kaffe. Lyssna på mina kollegor och bara njuta av måndagen! Träningen tar fart den här veckan också. Fy 17 vad det kryper i kroppen på mig - ni anar inte hur jäkla svårt det har varit den här veckan utan någon träning alls. Men jag har hållt mig. Vilat och vilat och vilat. Jag vill inte vila längre. Jag är inte den som VILAR!
Hoppas älsklingen förstår att jag behöver den här träningen för att inte balla ut på alla möjliga sätt. För att inte maten ska bli lidande. För att vi inte ska bli lidande. Men jag ska hålla det jag lovat. Jag ska inte glömma det jag lovade då jag sittandes på golvet grät på akutens undersökningssal. Jag ska inte glömma och jag håller det jag lovar. Kommer att minska på träningen. Men det tar tid.
Läkaren varnade mig också för att inte minska allt för snabbt. Utan steg för steg. Så jag jobbar vidare på detta nu. Hoppas verkligen att alla har förståelse för detta. Jag gör ju det först och främst för min egen skull så då får det gå i min takt.

Som om det inte fanns någon morgondag.


Publicerat den: 2008-04-13 [12:55:13]


image1375
Finaste Milla. Hon fick följa med igår och sov på våran soffa. Men först stökade hon till i Nemos leksakshög ordentligt. Finaste damen.

Vilken lyckad kväll det blev igår. Middagen var god. Vinet också. Vi sjöng Sing Star som om det inte fanns någon morgondag. Och sällskapet var roligt. Milla vovven blev bortskämd med en hel falukorv. Och idag mår männen som de förtjänar. Det kostar att ligga på topp :)

Jag mår prima btw.

Sing star och en massa vin.


Publicerat den: 2008-04-12 [17:40:51]


image1374

Snart dags för gäster. Vi ska äta en god middag. Dricka en massa vin och sjunga Sing Star!

Ha det så bra mina vänner!

VIGSELRINGAR - färdigt!


Publicerat den: 2008-04-12 [14:31:02]


image1373

Goddag mina vänner!
Vilken lyckad dag det har varit hittills. IDAG HAR VI BESTÄLLT VIGSELRINGAR - till båda!!!
Två tjocka, breda och maffiga ringar.
♥Älsklingens är en tjock och bred rödguldsring med gravering på utsidan.
♥Min blev som den på bilden. Fast med tre sidostenar på varje sida istället för fem. Den är också ganska så tjock och bred och är gjord av vitt guld istället för rött. Gravering på insida kommer även att finnas med på min.
Jag informerar er längre fram om hur den blir :) Jag måste rekomendera Hedens Guld. Bästa service. Bra kvalite. Bra rabatter och så fick vi graveringen gratis :)


Vi är så nöjda!!!

Vilken lyx. A dogs world.


Publicerat den: 2008-04-12 [09:54:27]


image1370
Trött efter promenad i regnet och lyxfrukost gjord av skinka :)

image1371
En av leksaksbergen hemma hos oss. Här kan det se ut hur som när lillen är leksugen. Undrar hur det blir när små tellingar invanderar vårat hem :)

Vilken underbar dag!


Publicerat den: 2008-04-12 [09:35:59]

Hej hej mina små älsklingar! Vilken underbar dag att vakna till. Har ni tänkt på det?
Här regnar det för fullt ochvi ska snart iväg för att handla inför kvällens singstar och vinkväll med svägerskan och hennes man :) Innan dess ska vi träffa en jätte duktig säljare på Hedens Guld och slå till. Hoppas verkligen att ringen blir precis så som jag hade tänkt mig!


Vad gör ni då?

image1360

How much . . .


Publicerat den: 2008-04-11 [22:00:35]

image1368


Hur ska sminket vara. Mycket eller lagom/inget alls?

vackert . . .


Publicerat den: 2008-04-11 [21:46:08]


image1369

Bland de vackraste jag sett . . .

Alltid nära hjärtat!


Publicerat den: 2008-04-11 [17:20:29]


Mamma och son under fredagen :)  Spana in lillens min på första bilden :)

image1366

image1367

Älska varandra.


Publicerat den: 2008-04-11 [13:04:05]

image1365

Önskar er alla en trevlig fredag.


Ta hand om varandra. Älska varandra & med varandra. Pussas, kramas och bara var . . . Ikväll ska vi bara vara hemma. Njuta av fredagen tillsammans och prata framtid.

En tidlös brudbukett!


Publicerat den: 2008-04-11 [11:06:58]

image1364
Vilken vacker bild. Precis så vill jag ha min brudbukett. En massa röda eller rosa rosor. Skaften invirade i vitt band med pärlor runt omkring. Så tidlöst vackert. Enkelt men snyggt.

Längtan efter träningen.


Publicerat den: 2008-04-11 [10:45:37]


image1363


Längtar till nästa vecka.
Då ska jag jobba :) Jag har saknat arbetskamraterna såååå. Alla givare och arbetet i sig. Jag har nog världens roligaste arbete inom vården - förutom förlossningen.
I nästa vecka ska jag även komma igång med träningen också. Spinning, dans, aerobics, step - up och core - kommer jag att hålla mig till. Inga extra pass har jag lovat. Då får jag se till att hålla det också. Svårt, svårt, svårt . . .

En glad man i solens sken.


Publicerat den: 2008-04-11 [09:27:12]


image1362
Lillemannen fäller en massa päls för tillfället. Det är ju vår! Men det är värt det. Vi får städa lite extra bara . . .

Dagen med alla nära & kära :)


Publicerat den: 2008-04-11 [08:57:43]


image1361
Godmorgon alla söta läsare!
Här skiner solen för fullt i gbg och hemmet är välstädat och färdigt inför imorgon.
Dagen idag ska spenderas med mor min en kortis under förmiddagen. Fika på stan med best vännen i eftermiddag och mys med ina pojkar ikväll. Vi ska även åka förbi guldsmeden idag - igen. Nu vill jag så gärna beställa min ring. Hoppas erkligen att det blir exakt så som jag hade tänkt mig!
Nu är det helg! Skönt det! Vad ska ni hitta på under helgen då?

Vigselring!! Imorgon!


Publicerat den: 2008-04-10 [22:26:15]


Det är en sådan som jag vill japp . Vi beställer imorgon!


image1359

Kort och gott om Teddy!


Publicerat den: 2008-04-10 [21:53:14]


image1358

Hittade denna roliga hos denna underbara
tjej!
Jag utmanar dessa sötisar: Evelina, Angel, Best vännen, Mindy.

A - arbetslös har jag aldrig varit.
B - balans är något som är omöjligt för en äkta våg.
C - jag kan käka en hel citron utan att röra en min.
D - balett har jag dansat 5 år i rad. Varje dag!
E - envis som en idiot.
F - familjen är numer ett för mig.
G - galen är en av orden som mina vänner beskriver mig med.
H - hjälper andra mer än mig själv.
I - kan irra omkring i affärer utan att köpa det jag var ute efter.
J - har alltid drömt om att jobba med de yngsta människor på denna jord.
K - kontrollbehov som väldigt få.
L - lagom är svårt att få till i livet.
M - mammi är världens bästa kvinna.
N - kan ibland ha svårt för att säga nej. Vilket inte är bra.
O - omtänksam är en av människans bästa egenskaper.
P - pratsam i tid och otid.
Q - quorn är gott och vädligt nyttigt.
R- rastlös vid lugna stunder. Svårt att sitta still.
S - städmani när rastlösheten sätter igång.
T - tröttnar fort på ledigheten. Träningsmani med andra ord.
U - har kunnat dansa på Ferdinands lilla dansstapel utan att ramla ner.
V - när blir man vuxen egentligen?
X - xanor är starka och farliga tabletter.
Y - Y?
Z - Zorro heter best vännens kisse katt.
Å - har ofta familj och nära vänner i åtanke.
Ä - ärligheten
är bland det viktigaste för mig.
Ö - skulle gärna vilja bo på en öde ö ett tag.

Från en vän till en annan!


Publicerat den: 2008-04-10 [21:14:32]


image1357
Från en vän till en annan! Fika med två vänner idag. Den ena väntar bäbis :) Och den andra har stadgat sig hon också. Livet går vidare för oss alla. Olika faser i livet - men jäkla va skönt livet är!

Vigselringar!


Publicerat den: 2008-04-10 [15:42:26]

Nu ska vi åka och beställa vigselringar :) Jag är lycklig!

Oas på balkongen!


Publicerat den: 2008-04-10 [12:45:02]

image1356
Vilken vacker balkong. Jag älskar skuggen av den vackra blommorna och trägolvet! Snart ska våran få nya blommor. En ny blomställning. Antingen nytt trägolv eller ny färg på marken. Det är viktigt att rama in balkongen så här års. Ett bra tips när man säljer en lägenhet ( vilket vi inte ska göra - än) är att öppna balkongdörren en aning - vare sig det är kallt eller varmt ute. En mysig balkong är alltid ett plus :)

men det gör inte så mycket!


Publicerat den: 2008-04-10 [08:33:10]

image1355
en glad liten man som gärna ligger i soffan bredvid sin mamma :)

Godmorgon mina vänner. Här vaknar man till ett dimmigt Göteborg. Men det gör inte så mycket. Jag är glad ändå! Eftersom jag är sjukskriven resten av veckan så kommer vovven att vara hemma hos oss. Vi ska strax ta på oss lite och gå ut på promenad. Därefter väntar uppföljande samtal hos den andra doktorn. Han som pratar om mat och balans :) Senare idag kommer även en mycket gravid vän hem till mig för att fika. Därefter dyker en annan upp för att också fika. Mycket vänner på en och samma gång! Mysigt!

Puss på er och ta hand om varandra!

Trötta men glada!


Publicerat den: 2008-04-09 [21:34:11]

image1352
Trötta med världens gladaste. Nu är vi alla samlade här hemma. Inga mer prover :)

image1353
En massa extra pussar på världens bästa man. Älskar dig i oändligheternas oändlighet!

Alla behöver vi en Carebear!


Publicerat den: 2008-04-09 [20:01:32]


 

image1350

Alla behöver vi en carebear.


Jag kom på en sak under tiden som jag låg inne. Under tiden då det inte var jag som sprang omkring som en galen tupp och undrade om patienterna hade det bra eller inte. Om de hade ont eller var hungriga.
Hur viktigt det är att lägga ner tid på alla patienter. Hur några minuter av ens tid kan göra en annan människas hela dag. Att några värmande ord och en god kopp kaffe kan göra att rädslor försvinner och armen värker lite mindre från alla nålstick.
Jag ville så gärna trösta damen intill mig. Men insåg att jag denna gången inte hade tröstarens roll. Jag var ju också inlagd - precis som henne. Men jag hoppas att mina ord värmde något. . .
På avdelningen jobbade en av mina klasskamrater från högskolan. Hon stanna ofta och pratade med mig. Önskade att vi inte hade behövt träffas så där. Berättade hur jobbigt det var att inte kunna ge sina patienter sitt allt. Att tiden inte fanns pga. allt ansvar. Varför är det så? Ska verkligen en ansvarig ssk inte ha tid till att träffa sina egna patienter? Jag tycker att det är absurt! Det är fruktansvärt!
Jag önskar som innerligt att det satsas mer på våran underbara vård. Varför betalar vi 33 % skatt? Varför är våra löner så låga? Vilket arbete vårdpersonalen utför! Vilken kunnig personal!


Weddingfavors - done!


Publicerat den: 2008-04-09 [19:37:41]


image1349
Nu till lite roligare. Mina favors har kommit. 100 st sådana små satin påsar har jag i min ägodel för tillfället! De är ljusblå och skitsöta. Nu kan jag bocka av en sak till från bröllopslistan :)

Inköpta från Ebay.

JAG ÄR UTSKRIVEN!!!!!!!!!


Publicerat den: 2008-04-09 [16:02:42]


image1348
Hej hej mina vänner!

Jag är utskriven nu. Behöver inte knalla upp till avdelningen något mera. Alla proverna hittills har varit bra och det är inget fel på mina hormoner för tillfället. Detta är super :) Gud vad glad jag är! Tumören eller cystan som de säger är till 99% godartad och gör för tillfället ingen skada på mig. Detta betyder att jag slipper att opereras - för tillfället iaf. Vi som trodde att det minsta just nu vore en operation. Men icke :) Jag kommer att genomgå nya testar om ca 6 månader. Ny MR och nya blodprover. Syntester väntas också. Men NU så är allt bra. Vi ska fokusera på NUTID och inte och SEN! Doktorerna är iaf väldigt positiva och jag fick med ig en massa information hem.
Jag måste ta hand om mig. Inte överträna och inte äta för lite. Varva ner och sluta vara så hyperaktiv. Leva här och nu. Det blir med andra ord svårt. Lagom är ju ett ord som inte finns i många länder. Jag ska leva LAGOM! Lagom för mig kan vara lite för någon annan och mycket för en tredje. Så det är verkligen individuellt det där. Något som tar långt tid att lära sig. Men jag ska!!! Jag ska!!! Jag ska!!!!
Och nu får jag ju se något positivt av det hela. Jag har fått röntga hjärnan. 2 gånger dessutom. Min hjärna är frisk! Det är inte alla som får röntga hjärnan minsann :) Hahaha . . .


Livet är skört.
Kom ihåg det.

Tack för alla fina ord mina vänner.


Ush så rädd jag är :(


Publicerat den: 2008-04-08 [21:01:35]

image1347
I need a bear hug.

Godkväll mina vänner.
Vad gör ni denna tisdag?
Älsklingen och jag har precis traskat innanför dörren efter födelsedagen hemma hos mamma. familjen åt middag ihop och pratade lite framtid :) Framtid är bra att prata om. Det är fint och behagligt. Jag vill ha en framtid med alla som jag älskar. Jag vill inte gå runt och fasa för livet. Jag vill inte gå runt och tänka på tumörer och hemskheter. Min dumma hjärna ska inte strula. Inte nu. Inte än iaf. Allt ska ju vara ett rosa fluff nu. Vi ska ha nedräkning inför bröllopet. Jag ska tänka på fester och vår och sommar och sol. Inte strålning och nålstick, blod och tårar. Tårar och rädsla mellan 4 kala väggar inne på ett opersonligt läkarrum.
Och fastän alla lovat att det inte finns några mer äckliga saker på dumhjärnan så fasar jag inför morgondagen. Jag vill inte höra svaret. Ush så jäkla rädd jag är. Jag är så rädd. Så rädd. Så jäkla rädd :(

Och ett stort tack för alla som hört av sig varje dag. Tack alla som inte varit rädda att lyfta på luren för att slå en pling. Jag smittar inte. Jag förstör inte eran rosa fluff till relation. Jag blir bara glad. Tack!

MR röntgen blev av idag!


Publicerat den: 2008-04-08 [15:38:57]

image1346


Goddag mina vänner!

Nu sitter jag här hemma hos mor och far och har precis fått håret tonat av mamma själv!
Lyckligtvis behöver jag inte stanna på avdelningen idag heller. De fick en ca 10 rör blod i morse och tur som jag hade så blev MR röntgen av i morse också. 30 min fick jag ligga still medans magnetstrålar gick igenom huvudet och hjärnan. Tårarna strömmade och tankarna flög åt alla håll och kanter . . .  Fy fan :(
Men nu så är det gjort. Jag får vara hemma tills imorgo biti. Under tiden så samlar jag all urin som kroppen producerar under dagen. Det ska tydligen analyseras och kontrolleras. Jag är så orolig för MR svaret . Men en dag i sänder. En timme i taget. Eller hur?! Annars kommer jag att balla ur totalt.
Det svider må jag säga. Att inte få röra på mig. Fy fan vad det svider.
Jag vill vara tillbaka på SATS. Nu. Med en gång.

Vad gör ni då?

Grattis mami!


Publicerat den: 2008-04-08 [07:40:07]


image1345
Grattis mammi på din alldeles egna dag idag.
Vi önskar dig onändligt många dagar fyllda med skratt, glädje och hälsa.
Jag önskar att du slapp fira din födelsedag på detta viset. Med mig på sjukhus och du oroandes.
Men jag ska gottgöra dig mami.
Hoppas verkligen att jag kan få vara hemma idag för att fira mamma en kortis ikväll :)

Nu är det hur som dags att åka till avdelningen igen :(

Natti


Publicerat den: 2008-04-07 [22:54:30]


image1344
Godkväll mina vänner.
Nu ska jag sova.
Sov så gott  där ute,
PUSS

Bra besked hittills!


Publicerat den: 2008-04-07 [18:40:25]


image1343

Hej hej mina vänner. Jag sitter i min soffa för tillfället. Jag kommer att sova i våran säng inatt :)
Idag har varit en bra dag trots allt som hänt. Vi har som sagt varit på avdelningen idag och fått prata med överläkaren också. Hon beskrev allt från början till slut och kom med bra besked.
De senaste proverna på hormonerna kortisol och kortison såg bra ut. Inga fel på de inte. Vilket betyder att jag inte kommer att behöva kortisonsprutor. Tack och lov. Detta var bla. något som jag varit otroligt orolig över!
Alla reflexerna är också bra. Dock kommer jag att få träffa en synspecialist för att se om den här knutan trycker på synnerverna. Hittills verkar det inte så!!!
Så inatt har jag permiss. Imorgon bitit börjar provtagningar, urinsamling och så väntan på MR röntgen.

Läkaren hade iaf lugnande besked:

1. Jag kommer inte att ha svårt att få bli gravid framöver.
2. Strålning är inte att tala om.
3. Inga kortisonsprutor.
4. Det finns inga elakartade tumörer eller knutor i huvudet på mig :)

Så nu ska vi bara fastställa vilka hormoner jag behöver mer / mindre av. Och om jag får önska mig så vill jag ha mer städhormoner, festarhormoner och rasta hunden hormoner :) Mindre träningshormoner och överaktivitetshormoner :)Hahaha . . .

Nu tar vi en dag i sänder. Livet kommer att få fortsätta på som vanligt.
Jag måste dock varna er alla med ätstörningar.
Försök att få hjälp med detta. En äs. förstör ämnesomsättningen så hemskt mycket. Det rubbar alla hormoner och ämnen i kroppen och leder till slut att kroppen säger ifrån. Knutan är bla. resultat av min äs. Även träning av för hög grad förstör kroppen och den får aldrig någon tid och rum till att reparera sig.

Puss på er och tack för alla fina ord!
Ni mina läsare - Ni är guld värda!

Det som inte stjälper - det stärker!


Publicerat den: 2008-04-07 [06:47:43]

Tack alla fina och gulliga för de fina orden. Idag som skulle bli en av mina vanliga dagar.
En av dagarna då jag kliver upp. Tränar. Går till jobbet. Dricker kaffe. Skrattar. Och umgås. Ikväll är det Prison Break, Jag vill ligga i MIN soffa. Sedan vill jag ligga i MIN säng.
Istället blir jag inlagd på en avdelning med kala väggar och opersonliga vita lakan.
Jag vet inte riktigt när MR röntgen blir av denna veckan men jag hoppas att det är snart. Jag hoppas även att jag får komma hem och sova hemma. . .


Det glädjande i det hela är att mina provsvar hittills varit fina.
Resten av hjärnan är det inget fel på.
En knuta i hypofysen innebär hormonrubbningar. Jag har lite problem med hormonerna och läkarna vill säkerställa vilket/vilka hormoner som jag måste ha mer/mindre av. Detta kan ju förklara min svullna mage, huvudvärk, oro, ängslan, humörsvängningar, minnesförlust, osv.

Jag har läst på lite på internet och hitta diagnosen: Prolaktinom.
En godartad hypofysknuta.
Hoppas den svenska vården bevisar att de kan nu. För hittills är den varit kass på jag säga. Och fastän jag själv jobbar inom den så är jag inte på långa vägar nöjd. Höj för helvete våra löner och satsa på människorna.

Så nu får jag ta tag i detta också.
Och det ska fungera.

För det som inte stjälper - Det stärker!

Inget positivt från min sida.


Publicerat den: 2008-04-05 [22:13:26]

Nu mina vänner lämnar jag er ett tag.
Ingen bra dag idag och inte kommer det att bli roligt framöver heller.
Jag har spenderat hela dagen på SU/S med en massa massa blodprover, CT -röntgen på hjärnan och oändligt många läkare. Resultatet de gav mig väntade jag mig inte!!!!!
En knuta på hypofysen hittades. Ca 1 cm stor. En liten med andra ord. Inget skoj att höra att man har en tumör (knuta) där inne och endast är 24 år. Men det är goda prognoser. 95- 99 % positivt säger de. Ska man ha tumör så ska det vara där bla. Många går runt med en knuta i hypofysen utan att veta om det. De lever på som vanligt. Så det var verkligen tur att de hittade något idag och att jag kommer att få behandlig.


Jag blir inlagd på måndag.
Skriver nog inget mer innan dess.
Nu vill jag bara sova.


Ta hand om varandra.

Akut!


Publicerat den: 2008-04-04 [23:33:37]

Nyss hemkommen från Axess akuten med min älskling.
Jag fick söka akut med känselbortfall i höger sida av ansiktet och domningar i örat, ögat och kinden :(
Dock är väntetiden otroligt lång. Akuten full av skrikande och gråtande små barn. Fulla gubbar som babblar om bananer och snygga kvinnor och så hostande tanter :(
Imorgon biti ska jag åka in med älsklingen innan han åker till jobbet. Då kommer man tydligen in mycket fortare. Så god natt på er alla små nissar där ute. Jag kikar in senare under lördagen.

Vatten är livsviktigt!


Publicerat den: 2008-04-04 [19:31:40]


image1342
Nu har jag glidit omkring här hemma och pillat med ditten och datten. Ska tända en massa ljus och ladda inför kvällen med mannen min. Vi ska laga något gott och jag ska försöka äta lite för att få upp energin igen. Han har lovat mig en del naturgodis och jag har lovat mig själv att dricka en del vatten under kvällen. Kanske dricker för lite. Har hur som skickat iväg ett järn och blodstatus på jobbet idag. Hb värdet var kanon och jag hade ett superbra trombocytvärde :) Hoppas att järnpaketet också är strålande! Då är inte allt slit med mat och tankar förgäves!
Imorgon väntar en eftermiddag med mammsi, pappsi och lille Nemo pojken :)

Önskar alla mina fina läsare en trevlig fredag.
Take care.
 


Inget vin för mig ikväll:(


Publicerat den: 2008-04-04 [18:44:35]


image1341

Godkväll mina vänner. Jag sitter hemma ikväll.
Inget vin för mig idag eller alls under denna helgen.
Huvudet sprängs i tusen bitar ochj jag får kurera mig med att ligga under täcket och släcka världen utanför.
Ipren hjälpte inte. Träning hjälpte inte. Körde ett pass cirkelträning med Blossom videon - en kombination av Core, styrka och kondition. Riktigt bra! Try it! Men inget hjälpte som sagt. Mat har det knappast varit tal om idag :( Så jag får ligga här. Godkväll . . .

Är vi glada?


Publicerat den: 2008-04-04 [09:01:19]

Godmorgon mina. vänner. Idag är det fredag :) Är vi glada då?

Jag laddar med en massa Ipren och kaffe. Huvudet sprängs snart i tusen bitar. Höger sida är tandläkarbedövat känns det som och smärtan strålar ner mot höger öga och munnen :( Får se hur jag känner mig senare under dagen. Men jag ska göra mitt bästa för att träffa favorittjejen ikväll :)

Vad gör ni då?

Lite nytt till hemmet.


Publicerat den: 2008-04-03 [21:56:16]

Lite nytt till hemmet är på väg hem till oss!

image1333
149 kr från Jotex. Tänkte ha denna i hallen. Får plats med all post. Goa räkningar och så nycklarna.

image1338
199 kr från Jotex. Hörnhylla att ha i sovrummet. Får plats med alla små prydnadssaker.

image1340
69 kr från Jotex. Tänkte ha denna hylla ganska så högt upp på våran gröna vägg i köket.

Sprängande huvudvärk :(


Publicerat den: 2008-04-03 [21:37:35]


image1337
Så vackert med pioner. Älskar dessa vackra skapelser.

Godkväll mina vänner. Vad gör ni där ute?
Jag ska snart dimpa ner i sängen och försöka få sova lite. Det blev inte så mycket sömn igår kväll - huvudet värkte alldeles för mycket och jag vaknade stup i kvarten. Så jag hoppas verkligen att jag får lite sömn inatt och att denna smärta har försvunnit fram tills imorgon :( Jobbigt :(
Hur som vill jag bara önska er en godnatt och en trevlig början på helgen :)

After work utan work!


Publicerat den: 2008-04-03 [15:59:39]


image1336Vilken vacker dag detta är. Nu skulle man ju varit ute och ätit en glass eller tagit ett glas vitt vin in the sun :) Hoppas verkligen att det blir lika fint imorgon också :) För då ska jag och best vännen ha after work fast utan work :)
Befinner mig hur som i Nordstan och tappar blod. Detta medför givetvis att jag shoppade lite också. Pengarna försvinner fort när man befinner sig mitt i smeten :) Men ibland får man unna sig lite också. Eller hur mina vänner.

Resultat av huset. Update!


Publicerat den: 2008-04-03 [10:29:44]

image1334
Framsida med utsikt över havet.

image1335
Vacker utsikt.


Tack min älskade!


Publicerat den: 2008-04-03 [10:16:40]


image1332
Sinnesro.

Nyss hemkommen från ett uppföljningssamtal med både sjuksköterska och sjukgymnast. Älsklingen fick följa med idag också. Det är nog väldigt bra att båda får uppföljning i det hela. Så att vi kan handskas med alla små incidenter som händer då och då under veckan.
Stress. Självhat. Negativa tankar. Självkänsla. Utbrott. Tunga ämnen. Jobbiga att handskas med. Men hej - Vem har sagt att livet är lätt?! Eller hur.
Tack mitt hjärta för allt allt allt. Jag vet inte riktigt hur du handskas och orkar med detta. Många hade lagt benen på ryggen och sprungit långt bort. Men du är ju kvar... Varför är du kvar? Jag älskar dig mer än allt på denna jord. Det vet du hoppas jag. Tack, tack, tack.

Idag skiner åter solen.
Det lutar nog åt en fin dag.


Fina gummistövlar!


Publicerat den: 2008-04-02 [20:17:01]

image1331
429 kr från Syster Lycklig. Får nöja nöja mig med mina nya rosa stövlar nu. De är guldvärda:)

Mat efter träningen!


Publicerat den: 2008-04-02 [19:34:39]

image1330
Ännu en dag har nått sitt slut. Nu är det det bästa kvar - kvällen, Barnmorskorna och bloggen.
Träningen gick otroligt bra idag och kroppen behövde verkligen få vila under 1 dag - så idag gav jag verkligen mitt allt och det gick jäkligt bra. Mat får man inte glömma heller.
♥Avvocado.
♥Grovt bröd.
♥Ägg.
♥Makrill.
♥Lättyoughurt med valnötter och frusna hallon :)

Nämnde jag att jag är mätt!!!

Det dyrbaraste som finns är gratis!


Publicerat den: 2008-04-02 [06:21:28]



image1329
Gårdagens blommor. Jätte fina och så rosa :) Tack mitt hjärta. Nu är det exakt 3 månader och 4 dagar innan jag blir din fru. Vilket är 95 dagar! Och om 3 veckor och 2 dagar skriver vi under . . . Då är vi officielt man och hustru i alla länder på denna planet . . . och alla planeter som finns . . .
Gårdagen var en av de bästa dagarna på detta året sedan jag började min resa upp ifrån det svarta hålet.
En kopp varm kaffe för 12 kr. En varm hand att hålla i vid blåsiga Fiskebäck. En massa massa kärlek.
Tänk att det dyrbaraste man har är helt gratis.

Skärpning unga damen. . .


Publicerat den: 2008-04-01 [21:36:46]


♥Skicka iväg ett antal viktiga papper.
♥Skicka iväg VHS papper och bevis.
♥Träna Kondition och spinning.
Varva ner.
♥Jobba . . .
Och så får vi inte glömma att dricka en massa massa massa vatten. Kom på att jag endast druckit ca 0,5 kopp vatten idag. Inte undra på att huvudet värker och jag känner mig sömnig och trött. Skärpning unga damen.

Godnatt mina vänner. Sov gott.


Lite inredning. Lite nytt.


Publicerat den: 2008-04-01 [21:08:59]


Jag har ju sagt att det är farligt att jobba på Blodbussen. Speciellt när man har Kungsmässan som stopp. Den här bedårande vasen/krukan hittade jag inne på Diamond. Hur söt som helst. I love it.
image1324

Tredje rummets väggdekor. Dessa fick det blir från IKEA. Jag vet att det är många som äger dessa skönheter men jag älskar blomman. Påminner mig om Bulgarien och min barndom . . . Till sovrummet köper vi från ett annat företag.
image1325

GULDSMEDEN- vald!Färdig!


Publicerat den: 2008-04-01 [20:00:55]

Vi är så nöjda och glada. Hedens Guld blev det. Mycket bra service där också. Ca 5000 kr skillnad på priset. Det är stora pengar mina vänner. För det priset går min diamant karat upp med 0,10. Det är mycket :) Jag skiner för tillfället :)

By the ocean. By the sea!


Publicerat den: 2008-04-01 [19:33:32]


image1320

image1321

image1322

image1323

Vilken härlig eftermiddag vi haft. Vi 3! Kaffe och mys vid havet. Och nu ska vi äta en massa nyttigt här hemma. Jag har hoppat över mitt träningspass idag och bara stressat ner. Varvat ner. Umgåtts med min familj. Det kallar jag livet mina vänner. Älsklingen överraskade med ny vetekudde, blommor och kort :) Härlig dag!

Val av guldsmed!


Publicerat den: 2008-04-01 [13:30:54]

image1319


Hej hej mina vänner. Vad bra det har varit med bloggpausen tycker jag. Många behövde nog det där avbrottet för att kunna stänga av tankar och känslor och så dagens outfits :) Hur som.Här sitter man fortfarande på jobbet. Hade gärna varit hemma med mina pojkar idag. Det är ju våran dag som sagt. Men vi ska allt umgås ikväll. En tripp till guldsmeden i stan blir det idag.  Vi måste bestämma vilken guldsmed som vi kommer att anlita - priset spelar som sagt roll och det kan variera med flera tusen. Jag fastnade för Smycka i Mölndal och tycker att deras service är kanonbra :) Så det lutar nog åt Smycka! Träning ska jag också hinna med idag och så en mysig middag ikväll :) Gött mos!

Vår förlovningsdag!


Publicerat den: 2008-04-01 [09:27:24]

Nu funkar skitbloggen igen :( Jag åter kommer med mer ikväll.
Idag är det btw vår förlovningsdag. Tack mitt hjärta för allt i detta liv. Love you always and forever.


bloglovin