Konsten att ta det lugnt :)


Publicerat den: 2010-08-31 [05:36:54]

Godmorgon mina vänner. Här var vi pigga, vakna och glada.

Sitter för tillfället med maken i sängen. Han läser sin bok och jag uppdaterar mig runt omkring i världen. Båda har en kaffe i näven och njuter av den vackra morgonen här i Galata. Jag själv vaknade av att Smulan förde ett jäkla liv i magen, samtidigt som två katter hade slagsmål utanför vårat hus  och tupparna gal hej vilt runt omkring i kvarteret :) Med andra ord är Galata precis som den ska vara. Underbart till tusen att få vara hemma och skönt att maken trivs han också ♥

Vi har hunnit med en hel del shopping runt om i Varna. En ny babysitter (babybouncer) köptes igår och vi hittade ännu fler barnvagnsmodeller att luska vidare på. Får helt enkelt se vad det blir för vagn. Annars tar vi vara på varje dag med långa promenader, god mat och en hel del mys med far-mor, Vasko och kusinen. Min finaste Ivelina och Mitko, samt deras dotter ska vi umgås med idag.

Mer bilder på dagarna här nere kommer snart.



Godmorgon.


Min nya fina väska. Har förälskad mig i några fler. Farligt att vistas här nere för en väskfantast :)


Hej hej från finaste Varna <3


Publicerat den: 2010-08-28 [18:26:31]

Hej hej från oss och fin fina Varna. Våran dag två här nere och vi har hunnit med en hel del gång runt staden. Våra två nya mal har besökt flitigt idag och vi tittar efter en snygg, bra och praktisk vagn. Barnaffärerna är ÖVERFULLA med babysaker  och vi har redan spanat in en söt babysitter och matstol men hittills har vi inte hittat en vagn som faller oss i smaken. Hittills har de varit för plastiga och tunga, men vi ger oss inte. Vi letar även efter nya nattduksbord, skoställ, hallhylla och ett praktiskt nytt ställ för badrummet.

Annars lunkar dagarna på här nere. Vi försöker vila och samla krafter till allt kommande jobb i Sverige. Det är iaf. underbart att vara hemma i mitt hemland på nytt och återse far-mor, Vasko och min snygging till kusin :) Mamma och pappa han vi återse en snabbis igår innan de tog planet och åkte hem till Sverige och våran Nemo.


Hoppas ni alla njuter av eran helg hemma i Sverige.
Jag ska snart väcka maken som sover middag för att ta en promenad runt Galata.


Godmorgon Varna. Utsikt från mammas och pappas hus.


Ny plånka och nya skor till den blivande moderns :)


Bye bye Sweden.


Publicerat den: 2010-08-26 [10:55:39]

Idag kl: 18:10 lyfter vi till Bulgarien - Burgas där en av mina morbröder kommer för att hämta upp oss och köra oss hem till Varna. Första stoppet blir vid våran våning där bagaget ska släppas av och far-mor pussas på. Därefter kör vi hem till mamma och pappa för att spendera deras sista natt i Varna tillsammans med dem.


Men innan dess väntar den hemska flyresan ner och ångesten är på hög nivå måste jag säga :(
Älsklingen har iaf. bokat extra benutrymme, hörlurar, extra bagagevikt och mat ombord. Allt för att göra resan så kort som möjligt för oss.



Önska oss en sage trip nu. Tills min nästa uppdatering får ni titta på Smulans första möbel.
Kram & puss


Kaninen Lilla Smulan väntar...



Den gröna fondväggen ser ni här på bilden. Det fina och praktiska skötbordet har vi fått från snälla vänner. In i tredje rummet går vi ofta in och bara beundrar allt som tillhör vårat barn.


Nappar, kläder och kräklappar står och väntar på dig lilla älskling.


Mysig middag väntar på tur <3


Publicerat den: 2010-08-25 [17:20:59]


Här hemma är det mesta fixat inför morgondagens resa. Endast packningen kvar att ordna till. Den drar jag ut på. För mig betyder ingen packning - ingen flygning= ingen dödsångest. Ush, ush ush, vill inte flyga alls.


...andas...


Istället för att packa den närmaste tiden så ska vi åka ut en sväng till goda vänner och käka middag. M & J väntar också smått och det ska bli skoj att ses med två stora magar den här gången :) Bjuder på två st bilder från idag. Tagna lite innan barnmorskebesöket på MVC.



Idag innan barnmorskebesöket. Flitigt använda rosa gummistövlar. Här regnar det så in i...


Sf måttet låg på 24 och hjärtljuden på 140.


Lite Hihihih, hahaha - så där på morgonkvisten:)


Publicerat den: 2010-08-25 [09:36:49]


Här hemma gör vi oss i ordning för att åka till MVC och barnmorskan där. Den här gången ska man ju börja mäta magen och sådana saker. Spännande att få vara den som ligger på britsen istället för att vara den som styr.
Medans jag är borta så får ni denna att flina åt.
Jag gjorde det iaf :)



Lisa och Pelle sitter i sandlådan å leker. Efter ett tag så börjar Pelle å reta Lisa för att hon inte har någon snopp.
- Jag har snopp, de har inte du.
- Jag har snopp, de har inte du.
Så höll han på tills att Lisa springer gråtandes hem till mamma. Efter en liten stund kommer Lisa tillbaka, å sätter sig lugnt i sandlådan igen. Pelle som tyckte det var så kul å få Lisa å börja gråta, började igen.
- Jag har snopp, de har inte du.
- Jag har snopp, de har inte du.
Men när han hållt på å sagt det upprepade gånger, och Lisa inte börjar gråta. Frågar han henne:
- Varför börjar du inte å gråta det gjorde du förra gången.
Lisa svara:
- Min mamma sa till mig att när jag blir stor, kan jag få hur många snoppar jag vill......

Bättre sömn tack så mycket!


Publicerat den: 2010-08-24 [21:02:01]

Kväll i huset åter igen. Hoppas verkligen på att få sova inatt eftersom natten till idag inte var bra överhuvudtaget. Sov bara någon timme och den timmen eller två innehöll en massa massa hemska mardrömmar om människor som inte längre finns. Ush!!! Hoppas natten blir bra eftersom morgondagen blir ganska så intensiv med barnmorskebesök som start på dagen och Alingsås besök senare på dagen. Vi ska även hinna städa hemma, byta lakan, fixa hemma hos mamma och pappa och lämna två tomatplantor hemma hos dem.

Här hemma har vi alla fall fixat med Smulans rum idag. Plockat undan ännu mer i tredje rummet och målat ena väggen i fin gör färg, vilket betyder att vi använder ena väggen som fondvägg. Bilder kommer när allt har torkat och iaf. skötbordet är på plats.


Hoppas alla har en fin start på veckan. Nu kallar sängen på mig.




Titta vila sötisar älsklingen hittade inne på H&M. 6 delar för 198 kr - som hittat ju. Storleken är också bra - en 62 som passar mellan 2-4 månader. Barbapappa familjen är ett hett ämne här hemma. Skötbordet har ju dessa söta motiv.


Min första semesterdag <3


Publicerat den: 2010-08-23 [20:57:06]

...och det känns så jädrans overkligt. Jag förstår inte att jag nu tydligen ska ta det lugnt och kan hasa omkring naken här hemma utan att bry mig om något. Konstigt det där men ska nog bli härligt när jag väl förstår vad semester betyder. Igår gjorde jag min sista dag på förlossningen och har nu hunnit med att skriva 54 födelseanmälan med mitt namn på. Totalt har jag förlöst 104 bäbbar. UNDERBART & LOVELY <3


 Första dagen hemma började iaf med styrka och spinning,
fortsatte med myspromenad runt Fiskebäck med finaste Lizzan, sonen Milton och vovven Dexter. Härligt att prata om allt mellan himmel och jord och dela på en termos med kaffe. Älsklingen och avslutade dagen med middag ute.

Nu ska jag iaf. mysa ner mig i soffan med mina pojkar och spana på dumburken. Om tre dagar åker vi till Bulgarien :)


Dexter badar i Fiskebäck.


På akuten, mitt i ett arbetspass.


Publicerat den: 2010-08-21 [21:25:18]




Så här roar sig en gravid kvinna en ensam lördagskväll. Ensam och ensam - Nemo är ju med mig och så Smulan som idag blir hela 24 veckor <3 Mannen min är en hurtig man och ska faktiskt springa Midnattsloppet ikväll. 1 hel mil ska ha springa. Så hurtigt, så hurtigt! Och jag är stolt :)


Och jag tror nog att detta godiset är välbehövligt med tanke på den läskiga gårdagen. Lite kort om det är att jag mitt i arbetspasset började att se konstigt. Människorna runt omkring flöt bort och det uppstod brinnande ringar runt allt och alla. Folk pratade men jag hängde inte riktigt med. Riktigt läskigt. Därefter kom den sprängande huvudvärken. Tur är ju att jag befann mig på jobbet och fick snabbt en remiss i handen och prioriterad fort på akuten, eftersom så plötsliga symtom borde kontrolleras med en gång. Mina prover var iaf bra men det går ju inte att röntga huvudet pga graviditeten. Med andra ord var min bästa medicin - HEM OCH VILA, VILA, VILA!!!

Idag har jagVILAT med stort V!!!! Och gått runt i nattlinne hela dagen lång. Så hurtig jag är...




Godnatt. Nu ska jag vila igen och känna mig ännu mera hurtig.


Den & den & den...


Publicerat den: 2010-08-19 [20:50:48]

Idag har det varit min lediga dag på denna veckan och den har vi spenderat med att göra av med en hel del pengar. Det kostar att ha två hem, därmed blev det några timmar på Gekås. Shoppingens paradis :) Så nu har vi presenter till vänner och släkt färdigt. Smulis och Nemo shopping blev det också. Vi är nöjda!

Tre arbetsdagar kvar på jobbet innan semestern och 7 dagar innan vi får återse min älskade Varna.


Puss puss på er.


Magbild från imorse. Smulis fyller 24 veckor på lördag.


Smulis saker. Till skötbordet blev det motiv med Barbapappa. Överdrag till skötbordet. Några omlott bodys i storlek 62. Sovtäcke, kudde, lakanset, kräklappar. Dinglisar så att vi inte tappar bort nappen :) Tvättlappar och en gosig filt till kalla dagar och nätter.


Nödvändigheter till hemmet här och till Varna. En hel del presenter blev det också.


Nemo gosar in sig i den nya mattan och leker med sin nya vän :)


Fina fina rosor till min rossamling.


Nu vet jag banne mig vad en chassi är :)


Publicerat den: 2010-08-17 [21:07:53]


Igår var jag och kärleken i Mölndal och spanade lite på Emmaljunga vagnar. Emmaljunga är ju kända för att vara mycket hållbara och snygga vagnar med tre års garanti, vilket är viktigt för oss. Vi föll för modellen nedanför och gillar att färgen kan användas till både en liten kille eller tjej.


Självklart kommer vi att vänta innan vi bestämmer oss eftersom resan till Varna återstår och vagnarna där nere är hur fina som helst. Men eftersom vi endast reser dit något gång om året så blir det lite riskabelt med garantin vilket är viktigt när man lägger ut en massa massa tusenlappar på en vagn.



Vad tycker ni???





City Korg i tyget PP Lime. Ett tjockt och hållbart tyg som tål all väder.


som sedan kan göras om till en sittvagn.



Som chassi föll vi för den här. Lätt att styra när man har en galen hund som springer överallt. De vändbara hjulen går även att låsa - vilket passar när man vill ut och gå en längre promenader.



En varm och gosig åkpåse till vagnen. Så att lilla hjärtat inte fryser.



Emmaljunga City Jet. Hur snygg som helst!!!


Happy happy day :)


Publicerat den: 2010-08-14 [10:46:42]




Vill passa på att önska alla underbaringar där ute en fin fin lördag och en underbar helg.




Jag ska iväg och jobba kvällspass på förlossningen och mina pojkar här hemma har precis börjat med sin semester. Om exakt 13 dagar flyger vi ner till underbara Varna för en två veckors semester. ♥


Dagen då livet förändrades för alltid!


Publicerat den: 2010-08-11 [20:39:25]






Min älskade man hade åkt på sin näst sista resa med kursen och skulle vara i Borås under fyra dagar. Trist att vara hemma ensam tyckte jag men dagarna flög iväg så fort att det inte gjorde så mycket. På tisdagen den 13 april hade jag en sen tur på Droppen Frölunda och skulle börja jobba strax innan kl:11:00, därför hade jag även tänkt träna någon timme innan också. Träningskläderna var på när jag fick för mig att kissa på den där stickan som snart skulle överraska mig med två streck istället för ett.


Någon månad innan inhandlades några graviditetsstickor och ägglossningsstickor på nätet, bara för att... Och jag förstår inte än idag varför jag var så hemskt tvungen att testa mig denna tidiga tisdagsmorgon. Mensen var inte sen. Jag hade inga graviditetssymtom. Jag var helt enkelt uttråkad och tänkte helt enkelt att jag hade för många stickor hemma so why not liksom :) Så jag pinkade på...



... och doppade den där stickan i plastmuggen ...




Vätskan färgade stickan först med ett streck. Ahhh - då så - här har nog inga barn flyttat i min livmoder än. Men ett streck blev snart till två streck. Ett tydligt och ett lite svagare... Strecken var två och inte en. Jag var tvungen att ställa mig vid fönstret för att se lite tydligare. Hjärtat tickade på. Och doppade ännu en sådan där pissesticka i plastkoppen. Samma resultat.

Total CHOCK!!!



Av med träningsbrallorna.
På med kläder.
Iväg till apoteket som öppnade när jag precis hade hunnit fram.
Köpte två digitala tester.
GRAVID. 
GRAVID.
Jag var banne mig GRAVID.



Hahahaha skrattade jag som en hysterisk idiot.
Tårarna sprutade samtidigt som jag växlade mellan mina hysteriska skrattanfall.
Vad fan gör man nu då?
Ringe min goda vän Lizzan och skrek fram något om detta ovanliga tillstånd.


suddigt.
suddigt.
Lyckan blandades med overkliga känslor.
...men jag skulle ju till Trollhättan och pimpla vin på lördag...


Hur berättar jag för Pär? Jag kan inte vänta fram tills torsdag då han äntligen skulle komma hem till mig. Jag skriver ett MMS: Grattis daddy till åt oss båda. Och så ett bildbevis på det. Han ringer inte upp med det samma och jag darrar som ett löv.

3 min efter MMS´et ringer jag jag själv upp honom. Han är fortfarande ovetandes om MMS´et. Vi lägger på utan att jag berättar någonting -  så att han kan få titta ifred på det jag nyss skickat iväg. Därefter ringer han snabbt tillbaka. " Är det sant?"


Jo men visst var det sant!!!
De nedkissade stickorna sa ju så.


Jag ringde mamma och sa att hon snabbt som bara den måste komma till mig. "Jag behöver plåster för mina skavsår på fötterna " - fick jag fram. Hon kom. Jag räckte över den digitala testet. Mamma hade inga läsglasögon med sig men frågade mig direkt - "Är du gravid?"



Ord byttes mot kramar.


Senare på kvällen efter en god middag hemma hos mamma och pappa, bad jag far hämta sina läsglasögon och räckte över samma digitala test även till honom. Lycka!!!




Sedan den dagen har livet förändrat sig på alla sätt och vis. Till det bättre.
Det är absolut inte endast rosaskimrande känslor jämnt och ständigt. Jag har under hela mitt liv varit ensambarn och haft mig själv att tänka mig. Ingen annan att dela mig själv med. Van vid att alltid komma och gå som jag vill. Pimpla vin. Äta ostar. Festa. Åka på resor. Banta. Äta fet mat. Åka karuseller. Och nu...
Nu helt plötsligt så skulle jag inte få göra så mer.
Iaf. inte på ett tag.


Och om jag ska vara ärlig så sörjde jag mitt gamla liv ordentligt. Ett liv som jag levt i 26 långa år och där jag varit nummer ett. Nu skulle det aldrig mer bli det samma. Klart som bara det att jag sörjde.


Nu kunde jag inte pimpla rosé på ett bra tag. Eller bolma vattenpipa.


Jag tillhörde den där skaran av människor som har ett stort kryss över sig på skylten vid ingången av karusellerna på Liseberg. Nu var det tekopparna och ponnysarna som gällde... Lika bra att lyda och käka sockervadd istället och bli rund och go.


Tack och lov är en graviditet förhoppningsvis 9 månader lång och tid finns till att vänja sig.
Idag räknar jag ner veckorna istället och längtar som en tok efter den lilla krabaten som för ett jäkla liv inne i magen när jag spelar Stromaes -  " Alors on danse" :) hahaha - Mamma ska spela den för dig, så länge och  så ofta du vill, bara du vill finnas hos oss älskade lilla skatt.



Vi längtar.
Vi väntar.
Vi älskar dig mest av allt i denna värld!!!


En dag i Skåne kan se ut så här. . .


Publicerat den: 2010-08-10 [18:53:26]


Här är vi hemma hos svärfar och hans fru i Bjärnum. Hoppas ni gillar bilder:



Två blivande föräldrar hemma hos svärfar och hans fru. Älskar min fina man <3


Min fina och snälla svärfar, här med deras "hund" Olga och våran Nemo.


Nemo minen - han gäspar och njuter av livet :)


Här ute på altanen hade vi våran lunch och fika.


Vackra detaler i den stora trädgården.


Svenska och Skånska flaggan :)


Älskar dörren till denna vind.


Roses <3


Jag och Smulan säger bye bye Skåne för denna gången.


En fin och underbar dag på Asperö <3


Publicerat den: 2010-08-06 [21:16:11]

I tisdags hade jag min lediga dag och den spenderade Nemo och jag på Asperö med våran Majsa. Dagen bjöd på vackert väder och många timmars skvaller, skratt och bus på den vackra ön. Underbart att bo så nära havet och alltid ha nära till de vackra vågorna som ger frid i själen.

Annars är arbetsveckan finito för våran del. Skööööönt. Nice. Nu ska jag verkligen vila ryggen ordentligt efter veckans alla konstiga förlossningsställningar :) Intensiv men jäkligt rolig vecka. Nu är vi lediga under två hela dagar och imorgon blir det hel dag i Bjärnum för att träffa svärfar och hans fru. Sist vi sågs var under januari månad så det är verkligen på tiden att vi tar tag i detta.


Här nedan kommer lite bilder från tisdagens äventyr.
Puss på er och trevlig helg.


Ps: Till Pamela och Hanna som skrev till mig i inlägget: Vackra ord att pryda hemmet med. Ni hittar era svar under samma inlägg. Hoppas jag svarade på det ni ville veta. Annars är det bara att hojta till.



Lillemannen njuter av havet i väntan på båten till Asperö.


Vackra trädgården hemma hos Majsans föräldrar med utsikt över havet.


Banditen rymde under fikan och Majsan fick vissla på honom. Till slut kom han gåendes...


Vackra blommor i deras underbara trädgård. Helt underbart.


Äpplepaj och gott kaffe med frukt till.


Lillemannen står och njuter uppe på balkongen.


Rulla ruuuuuuuuuuuuuuunt.


Två av mina finaste.


Bästisar ute och fikar. Men ojsan vilka tuttar jag fått :) Det  gillar vi.


Egobild på stranden.


Finisar.


Mamma, son och en liten Smula som imorgon blir 22 veckor.


Puss puss puss.


Vi såg en fin båt segla förbi.


Hejdå Asperö och tack för denna gången.




Fy på er...


Publicerat den: 2010-08-05 [20:45:44]

Ligger och knaprar på Nogger glass i sängen. Något vettigt måste man ju få i sig idag!!! Är så trött och fötterna värker som bara den. Tuff vecka och mycket funderingar. Jag slutar aldrig förvånas över människor som smyger bakom ryggen på andra och tisslar och tasslar när tillfälle ges. Nej - jag gillar raka och ärliga människor. Resten kan vara. Fegisar klarar vi oss så bra utan!!! Uppdatering får ni imo med bilder från min, Nemo o Majsans dag i tisdags ute på vackra Asperö. Nu blir det dusch och marsch pannkaka i säng.

Vackra ord att pryda hemmet med.


Publicerat den: 2010-08-01 [18:42:19]

Fin, fina ord som kommer att pryda vårat hem. Konstigt nog har vi inga sådana här hemma i Sverige just nu men hemma i Varna har vi en del sedan förra året då renoveringen ägde rum. Hur som så surfade jag runt lite på nätet och föll för dessa godingar <3




Till alla mödrar och gravida. Hur ofta kickar/kickade lilla korven i magen runt vecka 21 hos er?
Jag vet ju att de kan ha sina sovperioder och även vända sig med ryggen mot buken - men hur såg sparkmönstret ut hos er? Här hemma är det fullt aktivitet när jag själv vill varva ner. Pär själv har fått en ordentlig spark på handen :) Underbar men otrolig märklig känsla det där :)





Den här sötnosen hade jag tänkt mig bredvid barnsängen. Passar ju utmärkt.


För att liva upp lilla skattens rum ännu mer :)



Som en bra påminelse om att man alltid kan städa... en annan dag :)



Ovanför våran säng som en klockren förklaring till varför han och jag är just VI.



bloglovin