Nääää hääää.....


Publicerat den: 2009-10-31 [22:35:23]

Nu ä jag hemma hos Majsan. Idag var underbart med pappsi och danmark och havet och nu är det god mat och en massa vit. Jag trivs med tillvaron. Vi ska ut och skaka på de lurviga - fastän min är icke lurvig faktiskt..... hahahha.....


Hej du vackra höst<3


Publicerat den: 2009-10-30 [16:25:22]


Hejsan mina vänner. Nu har vi ju helg. Eller iaf. vi som inte jobbar. Idag har jag verkligen varit igång med bla träning, städning av hela lyan, tvätt, sopor, rastning av hund, diskmaskin och nu NUUUUU ÄNTLIGEN sitter jag här i köket med dagens första kopp kaffe. Ikväll blir det verkligen lungt för att ladda batterierna inför morgondagen. Då har nämligen pappa och jag en far-och-dotter dag. Vi kommer att åka till Danmark över dagen tillsammans. Båten, havet, minnen, prat, skratt och lite vitt :) Kan det bli bättre???


På kvällen ska jag pussa på Majsan.
Happy friday.Hösten är så smärtsamt vacker så här dags.


Fina löv alla alla fina höstfärger.


"Barnmorskemottagningen i Bollebygd det var Theodora "


Lek med telefonen på väg till praktiken...


Publicerat den: 2009-10-29 [07:33:03]Favoritsysslan på tåget. Dricka kaffe och läsa Metro.


Så där ja :) Favoritkaffet från Espresso house är Vanilla latte med laktosfri mjölk.


Bild i färg.

Bild med lite mindre färg.


Idag är det torsdag. Dvs FREDAG för mig eftersom jag alltid har ledigt på fredagar här på MVC :) Sköööönt. Om bara några timmar så är det helg och det känns alla tiders. För tillfället sitter jag och väntar på min handledare och vi börjar torsdagen med cellprovstagning under några timmar.... Yihaaaaaaaa.Happy day


Bla bla bla


Publicerat den: 2009-10-28 [09:53:15]

Tågstopp denna morgon. Tur att man kunde vila sig lite mellan Mölnlycke och Bollebygd. Idag blir en kort dag här på MVC. Sköööööönt. Måste ta itu med D -uppsats, skoluppgifter och även skicka iväg mina CV.


Hoppas ni alla får en fin dag.
kram kram


...Om äkta vänner...


Publicerat den: 2009-10-27 [10:41:13]

Vänner är sådana ovanliga människor som frågar hur du har det
och sedan väntar att få höra ett ärligt svar.


Du vet inte vem som är din vän
förrän du behöver henne.Säg mig vem du umgås med
så ska jag säga dig vem du är.Happy day<3


Publicerat den: 2009-10-27 [07:34:06]


Ha en strålande fin dag mina vänner.
Nu börjar tisdagen.


När klumpen släpper


Publicerat den: 2009-10-26 [22:18:48]

Ligger här under täcket och har min fina vita Iphone att knappa på. En alldeles egen värl i miniformat! Helgen har varit bra men bjudit på en hel del ångest över framtiden och att det inte finns då jätte mycket tid till att jobba extra för tillfället. Känns otroligt motigt att studera på heltid, ha praktik 35 timmar i veckan, skriva examensarbete + andra skolarbeten och samtidigt behöva åka på uppdrag... jag får verkligen inte ihop dagarna och timmarna över huvudtaget. Men nu så har det löst sig iaf. Klumpen som jag länge gått och burit på har släppt;) Inatt ska jag verkligen sova gott och njuta av en god kopp med vanilla latte från Espresso House + en Metro på tåget imorgon;) Godnatt...

Måndag morgon och en bajsig hund.


Publicerat den: 2009-10-26 [07:33:40]

Ush en aning trött och segt att gå upp denna måndagsmorgon. Har inte hunnit sova mycket inatt eftersom Nemo varit jätte dålig i magen och bajsat omkring som en galning hemma. Så vi har sprungit omkring och torkat, tvättat och duschad en allmänt förvirrad hund. Jag kan inte tänka mig hur det är att gå upp flera gånger per natt den dagen man väljer att skaffa småttingar. . . 


 Hoppas min lilla gris mår bättre idag.


Jag är bajstrött men ska hålla i föräldrarutbildningen.
Godmorgon måndag och en ny veckan...


D-uppsats och en ny vecka...


Publicerat den: 2009-10-25 [19:52:55]

Söndagsångest på hög nivå. Har suttit med magisteruppsatsen under stor del av dagen och är helt slutkörd i bollen just nu. Har också läst på om morgondagens föräldrarutbildning. Ska prata om smärtlindring och visa film. Hoppas människorna är lite mer pratglada denna gången. Det är faktiskt deras tid där borta. Gårdagen var verkligen helt lyckad :) så idag är man en aning seeeeeeg.


Hoppas ni alla har en bra start på den nya veckan.


Gästerna är på väg...


Publicerat den: 2009-10-24 [16:07:50]


Favorit handkrämen är inhandlad från Kicks. Luktar som nyplockade rosor <3


Små söta rosa glöggodisar i en lika söt flaska från apoteket.Nu ska jag förbereda en massa massa mat och fixa i ordning.
Här blir det folk ikväll så det är dags att sätta igång.Mina tankar finns långt långt bort...


Är jag duktig om jag kissar på den eller???


Publicerat den: 2009-10-23 [21:49:27]

Jag förstår inte varför folk lägger sig så mycket i detta.
Jag går inte runt och lägger mig i deras privatliv eller deras lovemaking där borta i sänghalmen. Jag bryr mig men jag lägger mig aldrig i. Folk får skaffa barn precis när de vill och de flesta i min bekantskap har barn eller så väntar de barn. Min finaste vän Ivelina väntar också barn men vad gör det??? Vi är inte MINDRE vänner för att hon väntar och jag INTE.


Varför är det så gulle gull så fort någon plussar?
Jag är lika mycket fin och bra vare sig jag får ett pluss på Clearblue eller inte.
Jag är inget undantag bara för att jag jobbar med mammor och barn.
Jag babar och dadar och älskar alla mina vänners småttingar - och alla bloggvänner för den delen.MEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Det behöver inte betyda att jag spenderar alla mina lediga stunder i sänghalmen heller.
Eller åt att sitta och tänka på att babba och dadda är världens gulligaste heller.
Jag tycker FAKTISKT inte det.
Jag och den jag älskar skaffar småttingar när vi båda vill och OM vi KAN!!!!
Jag kanske inte kan... Har ni tänkt på det???

Och nej.
Tänk inte på det.
Det är inget
NI behöver tänka på.
Det är
MIN ensak.
Ni som lägger er i kan dra ett lakan över er så hörs vi en annan dag
.

Är jag en bajskorv nu?
En B-A-J-S-K-O-R-V?
Korv...


Så här ser det ut under telefontid...


Publicerat den: 2009-10-23 [13:47:32]


Barnmorska to be under telefontid på MVC i Bollebyg :)


Det är mycket som ska hänga på den sexiga blåa klänningen.Hej älskade vänner. NU är det ju fredag och jag är helt leeeediiiig :) Wiiiiiihoooooo. Dagen började med styrketräning på SATS och städning av lyan. Lite senare idag kommer Lizzan och hennes underbara familj över hit på fika så då blir det till att baka någon god paj och sätta igång kaffemaskinen.

Puss på er och trevlig fredag.


Sista dagen och snart helg<3


Publicerat den: 2009-10-22 [07:37:47]


Godmorgon älskade bloggvänner. Idag är det sista dagen på denna praktikveckan så det var verkligen inte svårt att gå upp över huvudtaget. Sitter och väntar på att min handledare ska komma för dagen så att vi kan börja. Torsdagsmorgon innebär att vi har cellprovstagning under några timmar för att därefter ta lite fika :) Här på MVC så så fikar vi ofta - till skillnad från förlossningen där man inte visste när man skulle få ha en kissepaus... men men - alla jobb har ju sin tjusning :)Godmorgon sötisar.


Och ljusare blir det inte...


Publicerat den: 2009-10-21 [07:38:00]
Godmorgon onsdag.


Ush så segt det var att ta sig upp i morse. När klockan ringde ville jag mest slänga den i väggen och somna om... Men eftersom det är praktikveckans näst sista dag så kände jag mig lite mer peppad att ge mig ut i kylan. Utanför är det fortfarande mörkt och bättre blir det inte. Men men - det blir ju vad man gör det till. 

Kommer inom en snar framtid att försöka åka på uppdrag också. Till Norge för att tjäna en snabb extra slant. Men mest av allt önskar jag mig ett bra och stabilt jobb efter utbildningen så att jag slipper detta krångel med allt resande och detta ovetande.Men snart så.
Snart så...
Jag får påminna mig om hur det var förra året så här dags med all tentaångest och allt nytt som skulle läras in. Nu står hela klassen nästan framför målet och det är bara att bita ihop under det sista.Nääääääääääääääääää -
 nu ska jag göra mig redo för dags första patient.
Godmorgon Sverige.


Idag är det Filkos dag!


Publicerat den: 2009-10-20 [07:28:51]
Idag skulle Filko Ferdinandov Georgiev fyllt 29 år.
Det har nu gått 5 år, 8 månader och 7 dagar sedan Hera gick under.
Det är 5 år, 8 månader och 7 dagar för mycket.


Grattis på din födelsedag Filko.


Godnatt måndag...


Publicerat den: 2009-10-19 [22:19:30]

Så skönt att måndagen är över och första dagen på andra praktikveckan. Just nu försöker jag banka in allt om gestagener och östrogener i mitt lilla huvud. Om hur olika preventivmedel fungerar och när man får och inte får lov att skriva ut vissa preparat. Om blodtryck, heriditet, sjukdomar, rökning och passande preventivmedel för yngre/äldre/ammande kvinnor. Handledaren verkar nöjd iaf eftersom hon släpper mig att jobba självständigt för det mesta. Hon kommer bara in när jag behöver skriva ut ett recept eller då jag behöver lite extra hjälp med något. Hur som haver. Sängen lockar. Ögonen slocknar. Godnatt måndag.

Min mamma har lärt mig att bjuda på kaffe...


Publicerat den: 2009-10-19 [12:49:30]
Nej fy fan fy fan fy fan. Det gick bra på föräldrarutbildningen men jag kom på en annan sak som helt plötsligt har börjat irritera mig sååååå otroligt mycket. Tack Majsan för att du påminde mig om att bli arg. RIKTIG ARG!!!
Och det är jag nu.


...inte ens en kaffe...
...inte ens en ansträngning till det...
...inte ens något alls...Vad är det med folk nu för tiden?
Har mamma inte lärt er att bjuda på kaffe när ni har gäster eller?


Föräldrarutbildning.


Publicerat den: 2009-10-19 [07:34:22]

Ush - om ca 30 min ska jag hålla i Föräldrarutbildningen helt ensam för ca 14 personer. Idag ska vi under två timmar prata om förlossningen och graviditeten. Magen knyter sig och jag tycker verkligen inte om att stå framför en grupp helt okända människor och babbla på. Hoppas bara de är lättsamma att prata med och inte sitter som ett gäng statyer och inte säger ett ord.Men men jag tror att det beror på att jag har så höga krav jämnt och ständigt på mig själv. Tror alltid att de är där för att bedömma mig. Jag borde släppa på det och bara gå in och vara den glada och spralliga Teddy som alltid.

Godmorgon måndag.


Bildregn från fredagen<3


Publicerat den: 2009-10-18 [11:08:11]

Här kommer lite bilder från i fredags när Majsan här och förgyllde våran kväll :) Nu är det dags för dop av lille Milton. Hoppas ni alla där ute får en solig söndag.
puss på dig älskade lilla parvel.


"ska vi gå ut nu mamma?"


god mat och gott vin hade vi också :)


Nemo tog en bärs han också...


Fina små fossingar att pussa på.


Bästaste vännen i världen!!!


Toni ser du vad jag håller i???


Psykakuten nästa???


En underbar vän!!!


Publicerat den: 2009-10-17 [14:46:22]

Igår var min älskade vän Majsan här på en hel del vin och en massa god plockmat. Vi avslutade kvällen med att spela spel och prata en massa massa goja :) Tack du fina vän för att du lyssnar och finns här i vått och torrt. Du ger mig så mycket kraft och positiv energi och jag behöver aldrig må dåligt i ditt sällskap <3


Ohhhh Azis.....


Publicerat den: 2009-10-17 [01:31:04]
Ymiram az......................
Za teb lubov. . .


Mat & den fina tårtan<3


Publicerat den: 2009-10-16 [17:40:55]


Massvis med plockmat och goda frukter.Visst var det en supersöt tårta jag fick igår. Rosa och fin - nästan lite synd att äta ifrån den men nu vilar den tryggt i allas magar. Och god var den också.Gårdagens födelsedag var verkligen jätte fin och tack ni alla som kom förbi och grattade med presenter och kramar och pussar. Majsan fick äntligen träffa mina föräldrar och de kunde inte annat än tycka om henne.
Här idag har det pysslats med en hel del D -uppsats, träning och ikväll kommer älskade vännen hit på lite vin och prat :) Hoppas ni alla får en fin fredag där ute. Nu är det ju helg.Ta hand om er.
Puss puss


Idag fyller Teddy 26 år!!!


Publicerat den: 2009-10-15 [07:33:25]Idag den 15 oktober kl: 18:20 för exakt 26 år sedan tittade jag fram.
Så ett stort GRATTIS till mig själv!!!


Sista dagen som 25 åring!!!


Publicerat den: 2009-10-14 [22:01:10]

Jahapp imorgon kommer man närmare 30 år än jag någonsin varit... Fyyyy fan, ta och väck mig dagen efter istället....

Doppresent???


Publicerat den: 2009-10-14 [10:01:19]En av mina finaste vänner ska ha dop för sin söta son nu på söndag och då kommer vi till doppresenten. Vad ska lillgrabben ha? Spargrisar och skedar är jag inte intresserad av, men här nedan följer lite alternativ:Sagoböcker-  tex: Min skattkammare.
Barntallrikset.
Gästboken där gästerna skriver tankar om dopet.
Träbokatäver till dörren eller listen.
Mätsticka.


Vad tycker ni?


Bilder från i helgen<3


Publicerat den: 2009-10-13 [11:11:29]

Lite bilder från i helgen när mamma och pappa äntligen kom över på middag. Känns så underbart att ha alla samlade på ett och samma ställe. Något som inte är så vanligt med tanke på att Varna lockar och när alla väl är i ett och samma land så har vi fullt upp med jobb och skola. Nemo var helt till sig :) Idag blir det en kortis dag på MVC ch jag har hunnit med träning och morgonpromenad.
Trevlig tisdag.


Zzzzzzzzzzzzzz


Publicerat den: 2009-10-12 [22:00:53]

Trött efter första MVC dagen men lycklig som få!!! Nu ska jag bara komma in i det fort igen. Skriver mer snart igen. Natti

Mvc praktiken börjar!!!


Publicerat den: 2009-10-11 [22:13:42]

Underbar helg fastän man mår lite skit just nu;) men det är det värt. Imorgon börjar jag min MVC praktik som kommer att fortsätta under 5 veckor. Denna praktiken är verkligen en av mina favoriter! Så jag uppdaterar mer imorgon. Hoppas ni alla får en bra start på veckan.

Vet ni vad???


Publicerat den: 2009-10-09 [10:15:18]50 förlossningar är gjorda!!!! JAG ÄR I MÅL :)
Yeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.
Igår fick jag min nr 50 med Ingvor som var min handledare i termin ett vilket betyder att jag fick min första och min sista bäbbe med henne. Cirkeln är sluten.


Flickor: 25 st.
Pojkar: 25 st.

50/50 med andra ord.
.
.
.
.
.
.


Nu vill jag önska alla fredagssugna en fin dag & en trevlig helg för den delen.


Not yet...but its november rain right now.


Publicerat den: 2009-10-07 [23:17:57]


har jag sagt att jag endast var några år när jag såg denna underbara -  och visste redan då...
Bläääääää vilken dag... Gillar inte känslorna över huvud taget... Mycket som rör sig i huvudet. Jag vill ABSOLUT inte såra någon!!! Jag får bara inte ihop dagen och träffa alla som jag bryr mig om och älskar! Jag vet att dessa känslor hänger mycket på mig själv så det är ENDAST jag som kan jobba med allt det jobbiga. Jag är min bästa lärare... Tips och råd är utmärkta men mina känslor och tankar är viktigast i slutändan! Nu väntar Nemo och sängen... mys;).

Och vet ni? Nu så har jag min vita Iphone som jag har i mina nävar gå och släna oss i sängen eller soffan... vilket betyder en massa massa inlägg så fort tid finns! Godnatt sötisar


1 bäbbe till målet!!!


Publicerat den: 2009-10-07 [06:35:20]
Nu har jag exakt 49 förlossningar. 1 bäbbe till målet :) Håll tummarna idag!!!Det är så underbart att få fin feedback på förlossningar som man har hållt i. Som barnmorska är man så peppande och stöttande under hela delen av förlossningen och mycket därefter att vi oftast glömmer bort att sammanfatta upplevelsen med föräldrarna.


En fin förlossning kan uppleves som det värsta de varit med om medans ett långdraget förlossningförlopp kan resultera i en fin upplevelse med nöjda föräldrar. Jag försöker alltid sätta mig ner en stund efter efterskötningen av bäbben och mamman för att byta några ord med de nyblivna föräldrarna och sammanfatta dagen/natten.


En natt på BB...


Publicerat den: 2009-10-05 [22:57:07]

Och nu så är det dags för sängen här uppe på BB. Inatt är det Borås som gäller eftersom det blev ett kvällspass och ett dags pass i morgon biti. Dagen innehöll en fin fin förlossning av en supersöt liten pojke och jag är nöjd som vanligt. Det är endast 4 dagar kvar på förlossningen och nästa gången som jag sätter min fot på förlossningen efter dessa dagar - kommer att vara som färdig barnmorska!!!! Häftigt va :)

Förlossningar gjorda: 47 st.
Förlossningar kvar att göra: 3 st.


Och btw... Vad härliga ni är som följer bloggen så intensivt fastän jag är helt offline i fingrarna titt som tätt. Jag har INTE glömt datorn och tangetbordet. . . Det är bara en massa runt omkring livet som tar en massa tid för tillfället. Och magisterexamen ska vi inte ens tala om. . . där sitter vi lite fast.

.
.
.
.
 men en sak i taget Teddy.
En sak i taget!!!
Godnatt.
Nu så vill jag sooooooooooooooova...


Sista veckan på förlossningen<3


Publicerat den: 2009-10-05 [11:54:01]


Utsikten från frukostbordet.


Nu är helgen över och de två dagarna nere i Skåne likaså. Helgen var mysig med storm och god mat nere på Österlen. Nu väntar 5 långa dagar brta i Borås och min allra sista vecka på förlossningen. Jag behöver 4 bäbba till.Förlossningar gjorda: 46 st.
Förlosningar kvar att göra. 4 st.


Mannen med motorsågen...


Publicerat den: 2009-10-02 [20:19:13]

Nu så är man i Skåne eller rättare sagt på väg till Österlen! Sitter o knappar på iphonen samtidigt som vi färdas på en mörk väg med skog runt omkring. Jag kan inte låta bli att tänka på motorstopp o en tokig man i mask o motorsåg som kommer jaga oss genom den mörka skogen utan en tanke på att skona våra liv... Förmodrar att jag spanat på för många skräckisar:). Hur som haver så är jag hungrig o magen värker... Undra vad dr alf har gjort för något gott till ikväll? Men jag tror knappast att man blir besviken. Trevlig helg mina vänner!!!

Hej du vackra Skåneland<3


Publicerat den: 2009-10-02 [06:26:13]
Idag drar vi iväg till Skåne. Därmed blir det lite mindre aktivitet här inne - men det är ni ju vana vid :)


Önskar er en strålande helg!!!bloglovin