När hunden inte lyssnar . . .


Publicerat den: 2011-03-31 [09:39:39]

Godmorgon torsdag och ett muligt Göteborg.


Idag kunde tyvärr inte mamma komma hit för att passa Smulan så att jag och Nemo kunde gå ut så det fick bli en bäbis under armen och en hund som fick springa utan koppel. Inte alls bra!!!!
Hunden som typ slutar lyssna så fort han får sniffa på kiss bestämmer sig så klart att jag har slutat existera och går sin egen väg. Detta resulterar i att jag får bita mig i tungan för att inte ropa NEMO FÖR I HEEEEEEEEEELVETE, DU KOMMER HIT MED DET SAMMA! Denna hanhund alltså... som man älskar mest i världen ♥

Igår tex när jag fick nog så satte jag honom så här :)I tisdags var vi även på babysim för första gången.
Anelia var ensam tjej
men vad gör det. Grabbsen var lite äldre än våran flicka men hon såg verkligen väldigt avslappnad och glad ut i det varma vattnet. Som en liten filosifierande mini Buddha :)
Och vet ni?
På måndag fyller hon hela 4 månader.


MiniBuddha simmar för allra första gången.


Så här glad var hon efter badet.


Träna nacken är viktigt. Men det blir en hel del sådant när hon sover på mage också...

Ha nu alla en fin fin torsdag.
Anelia ska vara på MiniSATS som vanligt så att hennes mamma får träna :)

Har du ätit glosoppa eller. . .


Publicerat den: 2011-03-26 [22:14:30]


Hej. Vad gör ni? Idag är det lördag. Min man har däckat på soffan. Han skulle nämligen vakta mig. Jag har tänt upp en massa ljus eftersom det är earth hour och han är så rädd att jag går och däckar av utan att blåsa ut dem. Och det kan ju hända. Men det är ju lite svårt för karln att rädda när han slaggar... 


Jag kan skylla på amningshjärna som jag INTE har men har man fött en liten så kan man skylla på allt och inget :) Jag är som sagt lite apatisk nu för tide och kan stå och glo på saker utan att ha en aning om varför jag gör på detta viset. Det är ju inte så att jag har ätit glosoppa...

Och appropå glosoppa så borde jag sätta upp en sådan skylt på Anelias vagn. Folk glor som bestatta. Har de aldrig beskådat ett Buddha bäbis förrut kan man ju undra. . .  Hahah:)

Idag hade vi iaf fint väder. Min fina vän Lizzan hade smällt ihop en fin babyshower till våran fina A. Det blev en massa kramar och presenter idag hemma hos Lizzan. Tänk vilken fin tid denna fina A har framför sig nu. Det går VERKLIGEN INTE ATT BESKRIVA I ORD.
Ja just det. Jag har ju lovat är uppdatering ang Anelias sömn.
Just nu är det som innan. Ett uppvak för mat men å andra sidan så gnälls det lite då och då vilket vi vill få bort. Hon ska ju sova tryggt och inte oroligt. Nästa vecka ska jag fika med en av Anna Wahlgrens diplomerade kurare. Hon ska hjälpa oss med kuren. Yayyyy :) Sååå spännande.Min skatt med sina långa fransar. Jag fick tips om att klippa dem lite smått för att de tydligen skulle bli tjockare och längre. Och visst stämde det. Långa var fransarna sedan innan men nu är de mycket tjockare och böjda uppåt.


Blåsa bubblor med munnen är det bästa jag vet :)


Våran finaste och bästaste vovvse Nemo <3


Bästa vänner livet ut. Morgonmys. Min favoritstund på dygnet. Anelia har på sig mysdräckt från Lundmyr of Sweden som hon fått från härliga kollegor från gamla Althallen.


Mina första små cupcakes i sugerpaste. Dessa gjorde jag till A´s babyshower som Lizzan hade fixat ihop idag.


Cupcakes med hallon och philladelphiafyllning. På toppen vit och färgad sugerpaste med sockerpärlor på blommorna. Cupcakes är inte min favorit att pyssla med. Alldeles för smått och svårt tycker jag. Kanske blir muffinsen bättre om man gör de i riktiga muffinsplåtar. Det blir till att inhandla sådana. Måste ju prova för att se om de blir så som jag verkligen tänkt mig. . .


Present till blivande mamman. Jag knåpade ihop en korg med nödvändiga saker till förlossningen. Shampoo, duschcream osv. Purelan för tuttisarna. Amningsinlägg. Energygodis. Försvarets läppbalsam som är super mot torra lustgasläppar. Små bäbisstrumpor och mössor för kalla dagar. Kräklapp. Doftljus och egengjorda virkade hjärtan att hänga vart som helst.


I will be back...


Publicerat den: 2011-03-23 [12:19:56]

Kanske redan imorgon.
Eller på fredag.
Eller kanske ikväll.
Vem vet?
Nej det är ingen som vet.Att lära sitt barn & så första tårtan i sugerpaste.


Publicerat den: 2011-03-18 [19:58:51]


mamma älskar dig så. Mest av allt. ALLTID MIN ÄLSKADE.Hej hej mina vänner. Idag är det fredag men det vet ni ju redan. Jag skrev att det var FERdag innan. Hade ju sett tokigt ut om jag låtit det stå så, hahaha. Vad är det för dag liksom? Ingen som vet, ingen som vet. . . Vad hade det gjort? Har ju en massa stavfel ändå. Invandrare är jag ju. En riktig sådan också :)


Jag undrar lite över det där med människor och ursprung men mest över hur en människa är mot en annan. Någon dag innan Anelia föddes så skrev jag ett citat i hennes babybok: Var mot andra så som du vill att de är mot dig. Det är nog en av de viktigaste sakerna som man kan lära sitt barn, anser iaf jag.


Att lära sitt barn att det är bättre än andra barn är bara fult. Alla barn är lika mycket värda. Vare sig om barnet har båda föräldrarna tillsammans. Om barnet kommer från Afrika eller om mamman prioriterar sin facebook mer. Barn som barn.

Anelia ska få lära sig att oavsett hur en individ ser ut eller vilken bakgrund den än har så är det mest viktigaste och det mesta ÄKTA att lära känna den riktiga människan som finns. Oavsett bakgrund, klädsmak, djursmak, familjeförhållande eller religion.


Hej, jag kom till Sverige när jag var just 6 år. Jag visste inte ett skit. Bodde i Söderfors. Med en massa svartskallar, precis som jag var och precis som jag är. Ännu. Jag var en vilde som liten. Rymde hemifrån. Hoppade på bostadstak och rökte cigg. Jag älskade pojkar redan då.Men jag var ett barn. ETT BARN SKA BANNE MIG ALDRIG DÖMAS.
Oavsett hur det har det hemma eller hur föräldrarna än lever.

En av mina bästaste och finaste vänner  kommer från en mycket fattig familj där mamman fått tvätta deras kläder i iskallt vatten året om. Utomhus tvättade kvinnan. Pappan söp och de hade en etta på flera pers. De blev vräkta och ni får inte veta mer...  


Idag är hon en av de starkaste och mest färgstarkaste individerna som jag känner.


Varje gång vi ses så säger hon: Älskade vännen. Hur sällan vi än ses så vet jag ändå att vi kan ta upp ett samtal som om vi aldrig varit ifrån varandra. Jag KÄNNER DIG och vet vart jag har just DIG!  Det kallar jag för ÄKTA VÄNSKAP.

Inte hennes kläder.
Inte hennes hudfärg.
Inte hennes religion.
Inte rasen på hund/katt/fågel/ eller råtta.


Eller hur hennes föräldrar har haft det.
Jag värdesätter HENNE SOM PERSON.det tycker jag att fler människor i denna galna värld borde lära sig att göra.


Mina närmaste vänner är så olika mig. Och alla tillsammans blir så LIKA. Eftersom de är så fina individer . Ingenting annat borde spela någon roll för Guds skull.

Synd bara att världen kryllar av dömande och egoistiska små idioter. Kanske därför en del av mina närmaste blivit just bekanta eller i värsta fall, sådana som jag inte längre räknar in som något överhuvudtaget. De har varit små bekymmer och är idag ENDAST LUFT SOM JAG inte längre ANDAS IN. . . eller ut.kanske därför.
kanske därför.
kanske...


min älskade lilla gymtjej. Hon är ju helt slut.
Hemmagjord tårtbotten, smet och smörkräm. Tårta gjord på choklad sugerpaste och dekoration gjord på sugerpaste och modelleringspasta. Detta är min första tårta men träning ger ju färdighet.

 

Till Anelias dop så kommer tårtorna att vara i vit och rosa sugerpaste. Tills dess får vi hoppas att jag lärt mig forma blommor och figurer lite bättre utan en massa skarvar som här.

 


Under tiden som hon sover...


Publicerat den: 2011-03-18 [13:23:38]

Ute under korvens 2,5 timmars sömn. Sitter på biblioteket och roar mig bland alla tidningar. Har en stooor latte med extra kaffe i. Behövs måste jag säga... Juste, ikväll visar jag bilder på testtårtan som jag knåpade ihop igår. Vi ska provsmaka den senare;) Vi ses!

Jag får hålla mig utanför dörrarna då. . .


Publicerat den: 2011-03-15 [21:11:13]
Titta vem som gör mig sällskap denna kvällen. Min älskade lilla snarkNemo vovve. Vi har varit på kvällskisser och nu myser han bredvid mig och är nybadad och nymatad. Han är nog glad att slippa lilla korven ett tag och slippa dela mig med henne.


Vem var det??? Är det en annan hundjäkel jag ser?


Skit samman. Jag är ändå landets snyggaste chihuahua. Om inte världens...


Äsh. Jag vet. Jag är ÄR ju världens snyggaste chihuahua. Ingen snack om saken. Liksom. . .


Jupp här är jag med en kabel runt halsen. . .


Snyggt va?! Idag la jag flera sådana ... Det var gött mos.


Detta är min mamma med min lillasyster under söndags dop av kära vänners söta son.


Två av mina kärlekar.


My endless love


Tjenare mina vänner. Veckan har ju börjat och snart har halva veckan försvunnit. Dessa dagar kommer aldrig mer åter. Ja men det är sant. Dessa dagar kommer aldrig och därför ska man aldrig önska sig bort ifrån sin vardag.


Ja och vad har hänt sedan sist?Korv har sovit som innan den där fasen. Dvs 11 timmar med ett uppvak för snabb påfyllnad. Jag börjar tro att den där Semper 1 inte mättar en sådan fluffig och fin kropp som hennes. Kanske dags att börja blanda i halva Semper 2 i ett av målen till att börja med. För att se hur magen klarar det. Man vill ju inte ha magproblemen tillbaka. Nej tack!


Men jag ska inte ropa hej och hå än va. Här kan mycket hända. Om vi har tur så behöver inte korv kuras utan vi kan fortsätta att Standardmodellera henne. Dvs: Mycket fasta rutiner av mat och sömn varje dag. ALLA SOM PASSAR ANELIA FÅR ANPASSA SIG.
Och ingen och då menar jag ingen får bryta dessa rutiner. Är det en 45 min sovstund så gäller 45 minuter exakt.  Klockan är viktig här. Efter hennes 4 månadsålder kommer vi OM vi har tur endast behöva vagna/buffa bort detta nattamål.  Standardschemat är uppbyggd efter AW tips och det funkar banne mig! Halleluja!

Hey. Why not liksom. Innan käkade hon varannan timme och nu en gång/natt. Blir det bättre och mer mättande föda så ska det ju funka. Vi här hemma får ju ladda med mer kaffe.


Dagens skryt. Tredje dagen i rad har jag gapat som en galning: GODMORGON GODMORGON. NUUUUUUU ÄR DET MOOORGON. (
 Jag kravlar mig ur sängen kvar i 7 för att vara först till kvarn att gapa om att det är en ny dag. Här gäller det att vara först va. Och jag vann :) ) Korven såg på mig med en förvånad men glad blick :) Det gillas. Måste medge att sedan den där nappen försvann nattetid så har hon sovit bättre. Vi har nappregel också.


 INGEN NAPP mellan kl: 19-06.
Vet ni.
Jag är så mesig nu för tiden. Tårarna rinner i tid och otid. I början kunde jag ju skylla på de där hormonerna. Men inte nu längre. Nu bölar jag för allt. Senast smygbölade jag under Chihuahua 2 filmen. En barnfilm. Chihuahuarna hade ett så fint bröllop och fina valpchihuahuor. Jag var tvungen att bröla på då.


Och vi ska inte tala om förlossningsprogram. Jag kan inte se ett sådan längre. Mina tårar börjar falla redan vid förtexten. Hur 17 ska det bli när jag börjar jobba igen? Ska jag kanske börja stortjuta innan jag går innanför de automatiska dörrarna på förlossningen? Kanske borde de inte släppa in mig på området något mer? 


Konstigt nog kan jag hålla mig ordentligt under en förlossning som jag har hand om. Dock rinner en och annan tår när pappan sätter igång och tjuter av glädje :)Min favoritstund om allt har gått bra är att gå undan i denna stund då lillevännen har kommit till världen. Jag brukar gå undan när skatten ligger på mammas mage för att ge föräldrarna utrymme att bekanta sig med den lilla/e.
Det är ingen brådska om allt har gått bra.


Varför skynda med en massa saxar och andra saker för?Och en sista sak som jag tänkt på.

.
.
.
.


Djur och barn. Dvs så länge inga allergier finns. Eller djuren är missnöjda och visar det.
Varför hålla barnet eller djuret borta från varandra? Jag förstår inte?
Nemo har under senaste veckan vågat sig fram till Anelia. Han har fått göra detta närmande i sin egen takt. I början ville han inte veta av henne över huvudtaget. Men nu så ligger han nära och igår pussade han henne på handen. Jag blev sååååååå happy :) Inte slet jag bort honom ifrån henne bara för att han sträckte fram sin rosa tunga inte.Jag tänkte:  ÄNTLIGEN.


Anelia har börjat stirra efter honom och varje gång Nemo har varit hemifrån oss så är Anelia den första han letar efter. Nära henne är den bästa platsen för honom under dagen. En hund är han. Ja visst. Men han är en familjemedlem också och behandlas lika. Tänk om man behandlade familjemedlemar olika.Tex:
Erik, ja han är mellangossen. Han får inte göra si och så. . . .


Eller nu när man fått smått så kommer våra kära vovvar/katter/minigrisar/fåglar osv i sista hand. Känner verkligen att det värker i mitt hjärta när jag läser om sådant.


NÄR MAN SKAFFAR SIG ETT DJUR SÅ HAR MAN RÄKNAT MINST 12 ÅR TILL DET.
För mig VAR Nemo lika självklar en familjemedlem -  DÅ -  och är lika SJÄLVKLAR en familjemedlem -  NU!!! Ingen har fått mig älska Nemo mindre eller se honom som en börda. Han kissar och skiter lika mycket nu som då ändå :) Och alla som pratat om att husdjuret kommer sist kan ju gå och ta sig en bira va.


 Har man planerat smått under den tiden så får man försöka planera in vardagen så att den passar alla. Visst är promenaderna lite mer trixigare men det funkar. Nemo springer omkring och pissar som han alltid har gjort. Jag kör vagnen med en hand. Det fungerar.
Nemo älskar jag lika mycket IDAG som INNAN Anelia kom.
Nemo är inte ENDAST en hund. Han är EN FAMILJEMEDLEM!!!


Lifestone. Lördag är lyxigt.


Publicerat den: 2011-03-12 [09:53:08]

Lillstumpan 3 månader och 1 vecka <3Hennes fina hand och fot. Gjort när korven var exakt 5 veckor. I den lilla rutan ska ett fotografi in på sötnosen.


Hennes födelsedatum är ingraverat. Specialbeställt från Lifestone. Hos de kan man få sin lilla älsklings lilla fot, eller hand specialgjord i antingen silver, guld, gjutsten, brons, kristallglas osv. Ett fint kärleksminne livet ut.


Det är lördag idag. Natten har varit (peppar, peppar) underbar. Korven sov från 19:30 till 06:49 med ett uppvak vid 3 tiden för påfyllnad. Lördag känns bra måste jag säga fastän mannen min är och jobbar. Tyvärr får han ju göra det var 4 helg men å andra sidan så är han ju hemma resterande helger :)

Lördag känns bra som sagt. Fredag är ju alltid bäst så klart eftersom helgen då har börjat. Men under lördagen så har ju endast ca 37% av helgen försvunnit. Så vi har ca 67 % kvar av att njuta av helgen. Inte för att denna dagen ser konstigare ut än alla andra dagar som man är mammaledig men lördag känns mer lyxigt.
Mindre lyxigt är att vakna upp till INGET KAFFE. Skandal rent ut sagt.

Det får bli en trip till torget under skattens långa sovstund för att tanka på.


Nu med EN GÅNG.


Publicerat den: 2011-03-10 [21:45:55]

Tack käre far för att du TROR på detta när mina nerver har nått maximum.
För att jag vet ju att det fungerar och att det KOMMER att fungera igen.
Jag måste bara HÅLLA på det stenhårt. Och inget mera O.C.H i denna historia.
Små barn ska sova. PUNKT.
Ingen jävla 1 timma för att de känner för det.
Ingen känner för att göra natt som endast är 1 timme lång.


Som fd nattsköterska vet jag hur hemska nätterna kan vara utan sömn.
Speciellt när man skulle blanda dropp och få en ny patient kl: 03 på natten.
Då hjälpe ingen jävla Mcciatojävel, Espressojäkel eller vilket-kaffe-som-helst.
Man ville bara sätta sig i stolen vid datorn och somna in.
Eller bara gå och skjuta sig och dö.

Hur som.
Det skulle ju inte vara mer om detta ju.
Det skrev jag om tidigare.
Så nu är det STOPP på det ett tag iaf.
Vill bara skriva om att vi nu lägger lillkorv kl: 19:30 ist för 20:00.
Ikväll för första gången i hennes liv har vi fört hushållsarbete när hon är lagd för natten.
Det har fungerat!!!!!!!

I can´t handle it
spelas om och om igen. Underdog project har gjort denna fantastiska låt.
Jag och ikväll.
Vad gör man då.
Jag sover iaf. inte.
Lyssnar på Spotify och sådant.
Om jag inte hittar på Spotysaken så letar jag vidare på Youtube.
Musik är viktigt i livet.
Ja det är det.

Men å andra sidan så kanske man kan göra som så att vi höjer basen 1 timme under en fest och dansar rumpan av oss. Och sedan har vi tyst ett tag.
Vi stänger av allt och bara går omkring och hummar för oss själva.
Hum, hum, hum, låter det.
Vi ser helt jäkla apatiska ut också för att bre på det.


Stämningshöjande va.
Precis som sömnen.

Nej - men fy Teddy. Sluta nu.
Nu!
Nu med det samma.
Nu slutar jag med det samma.

Våran dotter har börjat härma nu också.
Jag pruttar med min mun.
Och hon pruttar med sin mun.
Det kommer bubblor samtidigt också.
Hon är så jävla fräck alltså.
Våran lilla älskade pärla.
En liten korv som vill sova under dagen men då hoppiloppar jag in henne i denna sak.
Se så fin och pigg hon är då.


En trött  morsa & morska och världens finaste.Mamma och en liten Pär i bärsaken.


Dagarna tickar på...


Publicerat den: 2011-03-10 [10:25:26]
Jupp, lite kvar är det innan vi sätter igång på RIKTIGT!
Under tiden ska jag jobba på min ATTITYD, för när vi väl sätter igång kommer det inte finnas tid för att ångra sig och ge upp. Jag ska INTE ge upp.
Nu får det vara nog med dessa upphackade nätter.
Ingen människa och då menar jag INGEN människa klarar sig med lite sömn och att vakna stup i kvarten för att krångla. Allra minst en bäbis som verkligen behöver sova ordentligt för att utvecklas och må bra.


Nej. Jag lyssnar inte på det örat om att en liten TAR SIG den sömnen den behöver.
Tar den sig kanske också den maten som den ska ha?
Kanske kommer hon/han ställa sig i köket och koka en fralla med mat... Vem vet...
En ny blöja kanske?
Eller ett bad?


NEJ.
VI SOM FÖRÄLDRAR ger barnet allt nödvändigt.
Samma sak är det med sömnen.


Bara för att man har små barn är inte det automatiskt
lika med en-halv-zombie-morsa-med-grötig-hjärna.
Nej. Här blir det sömnskola när hon fyller 4 månader.
Det blir Anna Wahlgren i all ära.
Hon har såååå rätt i allt vad det gäller sömn!!!
Tänk så många barn hon kurat över hela världen.
Att en liten somnar TRYGGT och vaknar TRYGGT kan ju inte vara det minsta fel.
Många avskyr henne men då kan de fortsätta bära på ungen hela natten lång och vara halvdöda på dagen. Här kommer det INTE på tal!

Katrin. Z har kört kuren och Ring o sover sina 12 timmar och vaknar med ett stort smile.
Vad kan vara fel i det?


Då säger jag: Vad kan vara rätt i att vakna 50 elva gånger varje natt och göra morgon halv 5 på morgonen?
Det är natt halv 5 och då ska man banne mig sova. Punk slut.


Så nu ska jag fila på hennes schema och läsa boken Sova hela natten.
Mitt mål är att liten ska sova 11-12 timmar/natt, utan avbrott när hon fyller 5 månader.
JAG LOVAR ATT DET BLIR SÅ.

Nu kan jag INTE krångla.
Nu finns det svart på vitt i denna blogg.

Om några veckor ska jag vagna och buffa varje gång hon skarvar.
Jag ska ligga som en soldat utanför hennes rum och bekräfta varje litet ljud som hon ger ifrån sig.
Buff: På natten ska man sova Anelia.
Buff:Det är ingen fara.
Buff: Vi är här utanför och vaktar dig.

Ja just det.
Ramsan.
Den ska tydligen vara guld värd.
I slutet av kuren ska det räcka med att säga ramsan och sedan sover det lilla livet.
Jag ska ramsa också.
Jupp det ska ramsas här hemma.

Hon ska sova.
Sanna mina ord.

Jag kommer att skriva ner ALLT när kuren väl startat.

Nu är det nog pratat om sömn.
Känner att det blivit en massa sådant här på senaste tiden...

Ps: Alla gör som de själva vill. AW passar inte alla helt enkelt. Man ska följa sitt mamma/pappahjärta.

Och mammahjärtat brast. . .


Publicerat den: 2011-03-08 [21:30:52]

Faaan, jag har inte bloggat på år och dar.
Fan fan fan :(


Men Skåne var underbart och sedan har korven fått sina 3 månaders vaccinationer och haft jättehög feber natten till idag. Glad var hon ändå men helt lealös i sin lilla kropp hela natten lång.
Förstår ni att mammahjärtat brast när de stack henne i de båda runda och goa låren :(
Idag mår hon iaf bättre och har babblat en massa under dagen.
Sovandet är helt åt helvete men det tar vi tag i när den här fasen är över.
Och när hon fyllt 4 månader så kommer jag att förvandlas till en diktator under en vecka, sedan ska det tydligen sitta, hela natten lång också :) Hoppas, hoppas.


Ja just det.
Jag ska lära mig att baka sådana där vackra tårtor som man har på tex dop och bröllop. I dagarna kommer en massa saker att handlas hem för att öva mig.
Men det tar vi en annan gång.


Mannen har natten.
Jag har nog inte sovit ordentligt på 40 timmar.
Natti.

Anelia 3 månader idag. Hej hej Skåneland.


Publicerat den: 2011-03-04 [10:46:54]Om en timme eller så är det dags att packa bilen och bege oss ner mot Skåne och Österlen. En hel helg hos svärmor och hennes man är inte fy skam alltså. Sedan att den mannen kan laga bästa maten är inte dåligt det heller.Våran lilla flicka fyller 3 månader idag också. Herre jösses. Snart är hon väl tonåring också och springer på nattklubb... Men vi har sagt att hon minst måste vänta i 35 år till. . .Trevlig helg mina vänner. Tre månaders kortet bjuder jag på när vi är hemma igen. Jag vill ju inte störa när hon är sååååå inne på att smaska på sina händer för tillfället. Jag hör hennes smaskande ljud och det låter vääääldigt gott.
Trevlig helg. Vi hörs när vi är hemma från Skåne igen.

Obligatorska morgonmyset...


Våran gosiga jordgubbsflicka


Inte ge upp, inte ge upp, inte...


Publicerat den: 2011-03-03 [21:29:18]

Hej svejs mina vänner.

Här hemma har det varit en snabb fika dejt med våra nya grannar. De har också en liten tös på 8 månader och bor endast en trappa upp. Perfekt när man själv är ny i mammarollen och behöver peppning efter några sömnlösa nätter.
Anelia och jag var även en sväng inne i stan och fikade med våran kära A, som tyvärr inte bor granne med oss längre.


Hemma har det varit disco rent ut sagt.
Nattetid alltså.
Efter 03 tiden sätter det igång fram tills jag tjoooar GOOOODMORGON 06:30 och drar bort mörkanläggningen. Då är hon inte glad måste jag säga.
Hon är skiiit förbannad på mig.
Här om dagen tex så skällde hon ut mig eftersom hon fick sova napplös.
Vi är nämligen inne på 4 el 5 natten utan napp och så ska det vara.
Nappen är ett mycket störande moment vilket gör att hon vaknar upp = Mamma vaknar upp.
Så kan vi ju inte ha det banne mig.
Så nappen är borta och vi fortsätter med rutinerna.
Men jag måste medge att man inte lika kaxig och jag har verkligen INTE den attityden kl 03 på natten.
Herre jäklar vad jag har varit nära på att ge upp...På dagen är det MAT, MAT, MAT OCH MERA MAT.
Det är lek och upptäcka världen.
Hon är en glad prick den där jäntan alltså.

Men jag har varit som en levande död under dagarna.
Jag glömmer helt enkelt vad jag pysslar med och kan stå och glo på saker i eveighet innan jag kommer på vad jag skulle göra.
Några minuter senare är det samma visa igen.
Min hjärna är nog pureé just nu.
Pureé är den nog av att mata, byta blöjor och spela Allan under dagen :) hahaha.
Allt för hennes smile alltså♥Men detta ska gå benne mig.
Det ska bli ordentliga nattrutiner på denna jänta.
Om vi inte sätter dem.
Vem ska då göra det?
Inte ge upp, inte ge upp, inte ge upp.
Jag vet ju att hon kan och vilka framsteg vi gjort hittills!!!Vi har alla rätt att sova gott och vi märker att hon är en mycket gladare jänta när hon får sova sina timmar under natten.

Hur ska man annars orka vara en pigg och glad mamma?
Nej barn ska NJUTAS och de ska NJUTA själva.
Ingen njuter av att ha nattklubb nätterna igenom.Mannen har helg nu och kommer ta natten inatt.
Jag och Nemo ska sooooooooooooooooova.
Fattar ni va skönt va. SOVA! 
Imorgon åker vi till svärmor och Alf i Skåne :) Kommer bli underbart!


så här förbannad var hon på mig här om dagen.

1 Mars- Våren är på väg :)


Publicerat den: 2011-03-01 [20:43:12]

Första mars är stort hemma i Bulgarien. Vi brukar ha på oss obligatoriska röd, vita armband eller broscher på oss. På detta viset välkomnar vi våren som faktiskt är på god väg. I år fick vi inga skickade till oss så därför virkade jag snabbt två st till våra små älsklingar här hemma. Nemo hade sin runt halsen och Anelia runt armleden.

Sorry mina vänner att jag inte bloggat på ett tag och att inläggen kommer så sällan. Hur många gånger har jag sagt att jag ska bli bättre??? Många gånger ha. I promisimo. Dessa dagar har jag nämligen försökt sova när lillgrisen sover och träna när mannen väl är hemma. I slutet av dagen är man heeeelt finito.

Godkväll på er. Imorgon ska jag kika in hos er.
Nemo fick en alldeles egen virkad 1 mars symbol runt halsen. Den hade vit rosett på.


Mycket av det röda försvinner bakom all päls. Endast rosetten är synlig. Nemo ser ut som en liten present :)


Anelia hade också en runt sin handled. Den hade också en vit rosett :)


Liten gosig hand.bloglovin